ТЕМА

Чому IPhone зручніше за Android?

04 января 2024

У сучасному світі технологій вибір між iPhone і Android є одним з найбільш обговорюваних питань серед користувачів смартфонів. Цей вибір часто виходить за рамки технічних специфікацій, оскільки кожна операційна система пропонує свій унікальний досвід.

ПРИРОДА ЗЛОРАДСТВА: почему украинцы и россияне радуются смертям друг друга

02 января 2024

Можно ли искренне радоваться неудаче, беде и даже смерти другого человека? С одной стороны, это вроде бы неприлично. Психически нормальному, цивилизованному человеку больше к лицу эмпатия, чем злорадство. С другой стороны, как ни прискорбно, росийско-украинская война «узаконила» радость от чужого страдания. Насколько естественна для нас эта эмоция?

Идеи подарков для дяди: как порадовать мужчину, который уже имеет все

01 января 2024

Локшина під ялиночку

28 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

СБУ звітує: протягом року її бійці знищили понад 500 ворожих танків. Все чітко й зрозуміло: було 500 танків – й нема.

Спасение инвалидов от злого Залужного

27 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Стон и плач несется просторами Украины. Кровожадный Залужный намерен отправить на верную смерть, вооружив автоматами каличных одноглазых и одноруких, бросить их в неотапливаемые окопы! Как следует из вчерашней реплики главкома Залужного на его первой пресс-конференции, инвалидность – это не обериг от службы в армии: решение - за ВЛК.

Залужний про війну

26 декабря 2023

26 грудня Валерій Залужний провів свою першу за час повномасштабного вторгнення пресконференцію. Вона була короткою і широко не транслювалася. Залужний прокоментував резонансний пакет урядових законопроєктів щодо мобілізації, демобілізації та військової служби, внесений в парламент напередодні, а також стисло висловився про ситуацію на фронті та натякнув, чим для української оборони може обернутися наступний рік.

Соціологічно-дурнувате

26 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Новинні стрічки рясніють результатами соцопитування КМІС із запитанням: за кого б голосували на президентських виборах 1991 року: за Чорновола або за Кравчука. Із переможним рахунком 74% до 13% виграв Чорновіл! Нагадаю: в у реальності 1991 року Кравчук виграв з рахунком 62% проти 24% Чорновола. Маємо показовий приклад маніпулювання суспільною свідомістю.

Толпеем

21 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 1 ]

Мы живем в эпоху толп. Ее наступление предсказал в конце 19 века Густав Лебон в своей работе «Психология народов и масс». На его мировоззрение решительно повлияли события Парижской коммуны, которые он наблюдал воочию. Лебон полагал, что в силу волевой неразвитости и низкого интеллектуального уровня больших скоплений людей ими правят бессознательные инстинкты, которые усиливаются под воздействием толпы. У человека в таких обстоятелствах происходит снижение уровня интеллекта, падает ответственность, самостоятельность, критичность, исчезает личность как таковая. В группе умирает человечность отдельной личности вместе со способностью независимого критического мышления. "Дух группы" заменит "дух человека", непременно понизит до своего уровня выдающуюся личность, попавшую под ее влияние.

Оберемок гранат як стиль управління державою

18 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Депутат Батрін, що закидав односельців гранатами, цілком міг передавити їх голими руками: дебелий дядько. Не певен, що він мріяв про славу Герострата й чи взагалі чув про цього древньогрецького персонажа. Батрін діяв за українськими канонами: народ страшенно ненавидить владу й бажає їй найшвидшої й найстрашнішої смерті. Що може бути краще за оберемок гранат, кинутих в односельців, які зібралися в одному приміщенні? Точаться чутки, що Батрін у такий спосіб вирішив боротися із корупцією, над ним вже з’являється німб Робінгуда. «Може оті 26 цього заслужили?» - питаються збурені громадяни?

Разрушение метро: они строили-строили и разрушили...

16 декабря 2023

Виталий Кличко и руководство КП “Киевский метрополитен” три года скрывали факты подтопления тоннелей метро, что привело к аварийному закрытию шести станций “синей” ветки. Их подталкивали к этому корыстные бизнес-интересы.

Бесконечность Флориана в рамках постмодерна

14 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Если хипстер-неумеха возьмется снимать документальный фильм в стиле «на умняке», то получится «Бесконечность по Флориану». Автор будет наскоками ездить в гости к своему герою, снимать его встречи с олигархом и алчными чиновниками, раскидает по ленте клочки его фраз… В этом заключается формула успеха: непременно про фильм будут много писать, крутить в кинотеатрах и даже покажут на международном фестивале в Роттердаме.

Мобілізація по-новому

11 декабря 2023, Олег Черниш

Кадрова проблема, поряд з дефіцитом боєприпасів, поступово виходить на перший план для Збройних сил України. Щоб розв'язати її, влада змінює підхід і починає використовувати метод “батога” і “пряника”. Як це працюватиме?

Вартість F/A-18, AH-64 Apache, Abrams та THAAD для України

08 декабря 2023

У запиті на озброєння для ЗСУ, переданому представниками Міністерства оборони України, вказано більш ніж значний, довгий, й не факт, що вичерпний перелік різноманітного озброєння. Порахуємо що це коштуватиме американському бюджету. Й наскільки реальні побажання Києва.

Посредственность года

06 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Тейлор Свифт простая как три копейки. Внешний вид пэтэушницы с соответствующим репертуаром и шоу. Зато работящая: не вылазит со сцены, активно гастролирует, рубит капусту как никто другой.

Зеленьский продемонстрував мудрість

06 декабря 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Ще зранку мені кортіло закликати президента відмовитися від брифінгу у Сенаті США щодо необхідності американської допомоги для нашої країни. Й не тому, що нам не потрібні гроші й зброя, а тому що виступ Зеленського остаточно поховає шанс на їх отримання.

«Чорнобыльдорф» - наше все!

29 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Сходили в театр оперетты на «Чорнобыльдорф». Неземная опера во всех смыслах слова: костюмы, сценография, собственно музыка. А какие голоса, какие невиданные инструменты, какие неземные звуки, какая пластика!.. На протяжениии всего представления по сцене и в зале скакали совершенно голые люди, а музыканты с волосатой грудью порой появлялись единственно в балетных пачках. Было немножко тревожно: как бы не застудились. Впрочем, обилие голового тела не отвлекало.

В оточенні ворогів й корисних ідіотів

29 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Пару місяців тому почав відзначати, що народ «закипає». Гасло «не на часі» вже не спрацьовувало. Дедалі частіше лунали скарги на владу – центральну передусім, з вуст цивільних й військових. Напевно весь потенціал угамування внутрішньої тривожності через плетіння захисних сіток, перейменування вулиць й повалення пам’ятників було використано. Залишалося мовне питання, яке вміло довела до абсурду пані Фаріон. До цього додалися кепські справи на зовнішній арені й визнання провалу літнього наступу ЗСУ…

Трагедія над Броварами: вбивцю поховали, про жертв забули

27 ноября 2023, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 1 ]

ДБР завершило розслідування авіатрощі над Броварами, в якій на початку року загинули керівники МВС, екіпаж гвинтокрила й п’ятеро невинних містян – всього 14 осіб!

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

Если бы всеми государствами управляли женщины, то в мире не было бы войн. Было бы много стран, которые друг с другом не разговаривают.
Вадим Рабинович
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Крым к приему отдыхающих всегда готов!

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

ні! політики в нас не сидять ...

в нас вкрай одержавлена економіка. Держава вкрай неефективна, тому й ВПК не виконує свою функцію. Як це різко поміняти. ...

Не розумію навіщо мучать жіпу отих міністрів і інших чиновників, які тями не мають у виробництві (як і в буль якій ...

Несуть хабарі, бо бояться йти до ЗСУ. Не виправдовую хабарництво і боягузтво, але тупо не помічати, що є величезний ...

I want to to thank you for this wonderful read!!
I absolutely loved every little bit of it. I have you book-marked to ...

Кличка посадять? ...

Тільки у сфері БПЛА??? Скажіть, скільки патронів та снарядів було вироблено в Україні за 5 років каденції «сивокрилого» ...

Попробовали? … Пока страной управляют неучи, мудаболы, казнокрады, взяточники, люди которым глубоко насрать на ...

Конечно пора. Ещё вчера. Только никто её менять не будет. В какой ещё стране, в Высший Законодательный орган ...

а на якій статистичній базі ви збриаєтеся проводити математичний аналіз? Якщо якась розвідка світу й має такі дані, вона ...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: