ТЕМА

Колекційно-комерційне

03 мая 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Кожен мандрівник, який себе поважає, повинен мату колекцію будь-чого на згадку про місця, в яких він побував. Помічено: майже всі мандрівники мають щось таке аби не соромно було перед гостями, й ні в кого не виникало сумнівів, що він має справу із серйозним волоцюгою.

ChatGPT научится убивать?

01 мая 2023, Сергей Карелов

Четвертая версия нейросетевого чата ChatGPT не только умеет отвечать на вопросы пользователя так, как будто с ним беседует другой человек. Она умеет обманывать, делать заключения о природе вещей в пространстве, а также многое другое, что позволяет заподозрить ее в наличии сознания и собственного мировоззрения. Такой быстрый прогресс вызывает опасение у специалистов. Известный исследователь искусственного интеллекта Элиезер Юдковский уже предупредил, что совершенствование языковой модели ChatGPT следует приостановить и приравнять эту технологию к ядерному оружию. Некоммерческая организация Future of Life опубликовала письмо, в котором Илон Маск, глава Tesla и SpaceX, один из создателей Apple Стив Возняк и еще около тысячи специалистов в области искусственного интеллекта призвали прекратить исследование систем искусственного интеллекта, более мощных, чем ChatGPT четвертой версии. Исследователь ИИ Сергей Карелов, автор телеграм-канала «Малоизвестное интересное», рассказывает RTVI, как и почему системы, подобные ChatGPT, могут уничтожить человечество.

Президент и пустота. Часть 2

01 мая 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Неугомонный Дима Комаров продолжает кропить елеем просторы Ютюб. Ему (или ОП) показалось недостаточным появление длинного и нудного фильма к годовщине войны и неоценимой роли Зеленского. По признанию автора за кадром осталось отснятого материала еще на десять таких фильмов. И он решил не останавливаться, продлить радость кинотворчества и пиара.

Увага: повітряна тривога й чиновницьке свавілля!

24 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Війна сповна розкриває людьську сутність. Якийсь непримітний чолов’яга раптом стає самовідданим героєм, а деякі ікони мирного часу зникають з радарів, потерпають у куршавельских котлах. Війна стала часом випробування й для влади. Влада проявила себе у повній мірі, продемонструвавши не здатність на ефективність, креатиівність, на підтримання зворотнього зв’язку із громадянами. Як мешканець столиці фіксую ці риси київської влади щодня.

Нехитрая тайна разрыва России с Западом

21 апреля 2023, Анатолий Несмиян

В ситуации, когда налицо суицидальная политика, направленная на выход и разрыв связей с премиальным и маржинальным рынком, который осваивался поколениями и столетиями, возникает вполне резонный вопрос - зачем? Никаких иллюзий относительно интеллектуальных способностей братвы в Кремле, конечно же, нет, однако еще несколько лет назад остатков серого вещества в их головах как-то хватало для того, чтобы продолжать отношения с важнейшим и критически важным для страны рынком. Что изменилось? И почему?

Вторая попытка запуска «Старшипа» закончилась взрывом

20 апреля 2023

20 апреля вторая попытка испытаний самой мощной ракеты в истории закончилась ее разрушением спустя четыре минуты после взлета. Запуск должен был состояться 17 апреля, но был отложен из-за неисправности клапана наддува. Почему испытания «Старшипа» ждали все, кто увлекается космосом? Ищем ответы ниже.

Міжнародний ляпас Україні й жодних оргвисновків

18 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Два тижні тому відбувся епічний візит Зеленського в Польщу. Все дуже красиво, запевнення на весь світ у вічній дружбі і майбутньому знищенні кордонів між двома братніми країнами… А за десять днів потому – бац! Польща забороняє не лише експорт, а й навіть транзит української сільгосппродукції…

Позвольте помереть

17 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Скучно. Все друзья-товарищи-собутыльники куда-то растерялись. Успокаиваешь себя: они стали скучными и выжили из ума. А иной раз мучают сомнения: может это про тебя все: характер испортился, желание спорить, общаться и кому-то что-то доказывать пропало… Но иногда ведь чисто физиологически требуется живое общение не только с собакой и членами семьи. Доброе слово – оно не только собаке породы корги приятно.

150 млрд.грн. з тумбочки

13 апреля 2023, Олег Єльцов, ТЕМА

Мудрі народні обранці спочатку серед фінансового року голосують законопроекти «вартістю» у 150 млрд.грн., а потім розпочинають дискусію: де б взяти гроші…

Російсько-українська війна у глобальному контексті

12 апреля 2023, Петро Черник

Що ж відбувається і наскільки серйозна ця російсько-українська війна? Усіх нас цікавить, коли нарешті ця погана війна закінчиться. Буду дуже чесним і відвертим – я не знаю, коли вона закінчиться. Те, що часто говорю експертно на телебаченні – це один параметр, а зараз ми матимемо дещо ширшу і відвертішу розмову. На мою думку, щоби зрозуміти, коли вона закінчиться і наскільки вона важлива та серйозна, треба вийти за російсько-український контекст і подивитися у глобальній перспективі, що ж відбувається у світі і що нас усіх чекає. Лише таким шляхом ми самостійно зможемо зробити якісь висновки і дійти до цікавих візій.

Заборонені думки

11 апреля 2023

Минуло більше року війни. Пройшли перші панічні емоції. Україна не зламалась. За цей рік дещо згасла хвиля самопогорди за те, що змогли самоорганізуватись, самоусвідомитись і самовизначитись. В результаті ми зупинили споконвічного ворога, протиборство з яким виховало із нас націю, яка неочікувано для всіх постала на східному форпості Європи. Ми віримо в перемогу, як ніколи. Проте ми не усвідомлюємо той факт, що ми - це зовсім інші люди ніж ті, що вірили в перемогу рік тому. Щоб скористатись плодами перемоги, яка неодмінно прийде, маємо відверто відповісти на деякі запитання.

Людина VS штучний інтелект: остання битва

10 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Прогресивне людство занепоїлося загрозою знищення волею штучного інтелекту. Точаться дискусії, проводяться опитування. До половини громадян вважають, що повстання машин неминуче. Банди холодильників, прасок й пилосмоків, очолювані злим генієм Chat GPT, зітруть людство зі сторінок історії. Народ нервує не менше за перспективу вимирання від КОВІДу.

Любко Дереш: знаний засновник літературної течії «псевдо»

07 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Коли неписьменний нарк - в топах найпопулярніших літераторів, з літературою щось не так...

Під орудою керманичів впевнено крокуємо в Європу

05 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Повідомлення у ТГК Гетманцева – це насолода для кожного українця! Пане професор й знаний фахівець у царині податків й зборів вчергове порадував: протягом року Україна попри воєнні дії зробила не просто крок, а справжній стрибок до створення зеленої енергетики.

Самолизация запоребрика

04 апреля 2023, Анатолий Несмиян

По теме ЧВК в российском исполнении можно сказать достаточно просто и понятно: сам факт возникновения частных военных структур штурмового и общевойскового типа говорит о тяжелейшей деградации государства. Разговоры о легализации, создании видимости законности здесь вторичны. Важен сам подход.

Блеск и нищета Александра Роднянского

03 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Роднянский появился в медиапространстве Украины вскоре после вторжения. Он выехал из Москвы 25 февраля и по сей день четко артикулирует свою позицию: нет войне! Недавно посмотрел его двухчасовое интервью одной из звезд русскоязычного ютюба и большой умничке Натальи Шейтельман (программа «А поговорить?») Интервью не парадное. И Роднянский не выглядит в нем ни титаном мысли ни совестью нации\кинематографа\телебизнеса…

СМИ: скучно

30 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Во времена седой старины, когда еще не водилось интернета, я пытался вести газетный архив, собирал наиболее примечательные сообщения о криминальных событиях страны. Дело было многотрудное, потому едва прорезались первые интернет-ростки, я обзавелся компьютером с дайал-ап подключением, через фонд «Выдродження» зарегистрировал электронную почту, начал лазить по интернет-архивам.

Пане Гетманцев, за що ви любите гопників, БЕБівців, податківців й бізнес свого заступника?

28 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Я не долучався до жодної кампанії цькування голови фінансового комітету ВР Данила Гетманцева, бо не розуміюся на фінансах. Я не брав участі у критиці нового міністра освіти, чиї наукові доробки колеги поставили під сумнів, бо на цьому не знаюся. Аж раптом Гетманцев у своєму ТГК рішучо встав на одну зі сторін суперечки: «Маштабний медійний антипіар, запущений відносно щойнопризначеного міністра освіти Оксена Лісового, викликає захоплення. Такий відвертий страх з боку старої ректорської гвардії, що відчуває неминучість змін та втрати харчової бази викликає повагу.»

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

Сергей Капица
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

Гадание

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

ні! політики в нас не сидять ...

в нас вкрай одержавлена економіка. Держава вкрай неефективна, тому й ВПК не виконує свою функцію. Як це різко поміняти. ...

Не розумію навіщо мучать жіпу отих міністрів і інших чиновників, які тями не мають у виробництві (як і в буль якій ...

Несуть хабарі, бо бояться йти до ЗСУ. Не виправдовую хабарництво і боягузтво, але тупо не помічати, що є величезний ...

I want to to thank you for this wonderful read!!
I absolutely loved every little bit of it. I have you book-marked to ...

Кличка посадять? ...

Тільки у сфері БПЛА??? Скажіть, скільки патронів та снарядів було вироблено в Україні за 5 років каденції «сивокрилого» ...

Попробовали? … Пока страной управляют неучи, мудаболы, казнокрады, взяточники, люди которым глубоко насрать на ...

Конечно пора. Ещё вчера. Только никто её менять не будет. В какой ещё стране, в Высший Законодательный орган ...

а на якій статистичній базі ви збриаєтеся проводити математичний аналіз? Якщо якась розвідка світу й має такі дані, вона ...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: