ТЕМА

Російсько-українська війна у глобальному контексті

12 апреля 2023, Петро Черник

Що ж відбувається і наскільки серйозна ця російсько-українська війна? Усіх нас цікавить, коли нарешті ця погана війна закінчиться. Буду дуже чесним і відвертим – я не знаю, коли вона закінчиться. Те, що часто говорю експертно на телебаченні – це один параметр, а зараз ми матимемо дещо ширшу і відвертішу розмову. На мою думку, щоби зрозуміти, коли вона закінчиться і наскільки вона важлива та серйозна, треба вийти за російсько-український контекст і подивитися у глобальній перспективі, що ж відбувається у світі і що нас усіх чекає. Лише таким шляхом ми самостійно зможемо зробити якісь висновки і дійти до цікавих візій.

Заборонені думки

11 апреля 2023

Минуло більше року війни. Пройшли перші панічні емоції. Україна не зламалась. За цей рік дещо згасла хвиля самопогорди за те, що змогли самоорганізуватись, самоусвідомитись і самовизначитись. В результаті ми зупинили споконвічного ворога, протиборство з яким виховало із нас націю, яка неочікувано для всіх постала на східному форпості Європи. Ми віримо в перемогу, як ніколи. Проте ми не усвідомлюємо той факт, що ми - це зовсім інші люди ніж ті, що вірили в перемогу рік тому. Щоб скористатись плодами перемоги, яка неодмінно прийде, маємо відверто відповісти на деякі запитання.

Людина VS штучний інтелект: остання битва

10 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Прогресивне людство занепоїлося загрозою знищення волею штучного інтелекту. Точаться дискусії, проводяться опитування. До половини громадян вважають, що повстання машин неминуче. Банди холодильників, прасок й пилосмоків, очолювані злим генієм Chat GPT, зітруть людство зі сторінок історії. Народ нервує не менше за перспективу вимирання від КОВІДу.

Любко Дереш: знаний засновник літературної течії «псевдо»

07 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Коли неписьменний нарк - в топах найпопулярніших літераторів, з літературою щось не так...

Під орудою керманичів впевнено крокуємо в Європу

05 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Повідомлення у ТГК Гетманцева – це насолода для кожного українця! Пане професор й знаний фахівець у царині податків й зборів вчергове порадував: протягом року Україна попри воєнні дії зробила не просто крок, а справжній стрибок до створення зеленої енергетики.

Самолизация запоребрика

04 апреля 2023, Анатолий Несмиян

По теме ЧВК в российском исполнении можно сказать достаточно просто и понятно: сам факт возникновения частных военных структур штурмового и общевойскового типа говорит о тяжелейшей деградации государства. Разговоры о легализации, создании видимости законности здесь вторичны. Важен сам подход.

Блеск и нищета Александра Роднянского

03 апреля 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Роднянский появился в медиапространстве Украины вскоре после вторжения. Он выехал из Москвы 25 февраля и по сей день четко артикулирует свою позицию: нет войне! Недавно посмотрел его двухчасовое интервью одной из звезд русскоязычного ютюба и большой умничке Натальи Шейтельман (программа «А поговорить?») Интервью не парадное. И Роднянский не выглядит в нем ни титаном мысли ни совестью нации\кинематографа\телебизнеса…

СМИ: скучно

30 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Во времена седой старины, когда еще не водилось интернета, я пытался вести газетный архив, собирал наиболее примечательные сообщения о криминальных событиях страны. Дело было многотрудное, потому едва прорезались первые интернет-ростки, я обзавелся компьютером с дайал-ап подключением, через фонд «Выдродження» зарегистрировал электронную почту, начал лазить по интернет-архивам.

Пане Гетманцев, за що ви любите гопників, БЕБівців, податківців й бізнес свого заступника?

28 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Я не долучався до жодної кампанії цькування голови фінансового комітету ВР Данила Гетманцева, бо не розуміюся на фінансах. Я не брав участі у критиці нового міністра освіти, чиї наукові доробки колеги поставили під сумнів, бо на цьому не знаюся. Аж раптом Гетманцев у своєму ТГК рішучо встав на одну зі сторін суперечки: «Маштабний медійний антипіар, запущений відносно щойнопризначеного міністра освіти Оксена Лісового, викликає захоплення. Такий відвертий страх з боку старої ректорської гвардії, що відчуває неминучість змін та втрати харчової бази викликає повагу.»

Шахрайські «офіси» обманюють росіян і заводять в Україну мільярди

27 марта 2023

"Економічна правда" попрацювала в одному з таких офісів.

Агония общества потребления

23 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Мы все время потребляем. Всего стало слишком много, больше чем достаточно. Но мы не останавливаемся, по привычке стремимся все это усвоить, словно опасаясь голодных времен. Но их уже не будет – это совершенно очевидно. Дальше всего будет больше, все будет стоить еще дешевле.

Хай живе корупція! Хай живе Україна!

21 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 6 ]

Всі ми до нестями ненавидимо корупцію, яка заважає жити й розвиватися. Й сповнені рішучості її здолати. Не поспішайте, панове! Сповільніть свій рух до щасливого завтра без корупції. Бо якщо надто сильно давити ту корупцію, із нею можна знищити державу.

Как шойгу повышает производительность ВПК

17 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Шойгу прибыл с инспекцией на ракетостроительное предприятие и поставил задачу ВДВОЕ увеличить объем выпускаемой продукции. Он считает, что предприятие на это способно. Очень меня заинтересовало это сообщение. В свое время довелось потрудиться на ракетостроительном предприятии, а еще получить диплом инженера-электромеханика: я в общих чертах представляю что значит увеличить объем выпускаемой продукции.

Українець, возлюби Коболєва, вшануй чиновництво!

14 марта 2023, Олег Ельцов. ТЕМА

Подія дня: МЗС оголосив конкурс на вакансії послів. Міністр Кулеба шукає кандидатів у посли до 21 країни. Подаватися може кожен, навіть без дипломатичного досвіду, перевага – жінкам... Чому б Кулебі не сходити на ринок – там вештається купа безробітного люду, а може якась торговка картоплею захоче змінити профіль, адже фаховий досвід не обов'язковий...

Портніков – наш президент!

13 марта 2023, Олег Єльцов, ТЕМА    [ 2 ]

Не є великим симпатиком Віталія Портникова. Його діяльність, зізнаюся, не відслідковую. Хоча, так сталося, що ми тривалий час йшли паралельними курсами. Спочатку – в декількох газетах, потім – на радіостанції. Але не слухати-не чути Портнікова сьогодні практично неможливо. Його в ефірі багато, я б сказав – дуже багато. Можливо це заслужено й корелюється з його рейтингом. До того ж вчтора він став лауреатом Шевченківської премії.

фото автора

В Умань через Тальне і Буцький каньйон. Частина 2

08 марта 2023, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»

Де знаходиться найбільше в Україні поселення трипільців, як потрапити на могилу цадика Нахмана, кому належить синагога хасидів, скільки в Умані пам’ятників Шевченку. Про це та інше читайте в другій частині звіту.

Стремительно приближающийся конец

07 марта 2023, Анатолий Несмиян

Опубликованные данные о дефиците российского бюджета в 2,6 трлн рублей за два месяца вызывают вполне логичный вопрос - что дальше. В годовом выражении речь идет о «дыре» в сумме 15,5 трлн рублей при том, что сверстан он, исходя из доходов 26,3 трлн, расходов - 29 трлн. Дыра размером в полбюджета - это уже не дыра. Это пробоина.

фото автора

В Умань через Тальне і Буцький каньйон. Частина 1

06 марта 2023, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»

В часи, коли зберігається небезпека наступу з півночі двох «братніх» народів, логічно, найбезпечнішіим напрямком подорожі є південь. Ми розкажемо про каньйон в селі Буки Черкаської області, що цікавого в містечку Тальне, про трипільців, хасидів і дещо більше.

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

что привлекает в синицах кроме патриотической раскраски так это общность пищевых интересов с украинским народом - сало, семечки...
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

20 км от Мукачево, дворец Кинборнов-Бугеймов вблизи санатория "Карпаты"

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

Не панікуйте. Нема у них таких можливостей. Якби могли, то вже давно б це зробили. Приклад - скільки точилося боїв ...

Ніхто ні за що не відповів… Ніхто ні за що не відповідає і не думає відповідати… Ніхто ні за що відповідати НЕ БУДЕ!!! ...

А всё решилось бы просто если бы сразу запустили завод ковальской ...

Мы на массиве с первых дней войны наполняли эти мешки песком и обустраивали огневые точки. Но! Мешки эти для мусора, а ...

В начале войны, как только россияне захватили Херсонскую и часть Запорожской области, они запустили все цементные заводы ...

дай боже ...

ні! політики в нас не сидять ...

в нас вкрай одержавлена економіка. Держава вкрай неефективна, тому й ВПК не виконує свою функцію. Як це різко поміняти. ...

Не розумію навіщо мучать жіпу отих міністрів і інших чиновників, які тями не мають у виробництві (як і в буль якій ...

Несуть хабарі, бо бояться йти до ЗСУ. Не виправдовую хабарництво і боягузтво, але тупо не помічати, що є величезний ...

Статьи от партнеров

Село закупило дрони на понад 3 млн.грн
Чималеньке село Щасливе, що під Києвом у Бориспільському районі, закупило 300 дронів на фронт.
Телеграмм запустил монетизацию
Telegram запустил монетизацию - теперь авторы каналов с аудиторией более 1 тысячи будут получать 50% дохода от рекламы, сообщает мессенджер.
Российские самолёты уронили две бомбы над Белгородской областью
Российские военные самолеты уронили над Белгородской областью еще две бомбы, что привело к эвакуации жителей деревни. Об этом сообщает Telegram-канал ASTRA.
Укрзалізниця запускає потяг Київ-Кошице (Словаччина)
Україна та Словаччина планують запустити новий міжнародний залізничний маршрут Київ — Кошице у 2024 році.
Игромания захватила украинские войска
Солдат-аэроразведчик 59-й бригады Павел Петриченко заявляет, что в рядах ВСУ “эпидемия игромании”. Он предлагает ввести реестр и верификацию игроков на время военного положения, ограничив пользователей, которые получают зарплату из воинских частей. Об этом он написал в соцсети Х.
Председатель ВКС подал в отставку от греха подальше
Глава Высшей квалификационной комиссии судей Роман Игнатов, которого спецслужбы разоблачили в наличии российского гражданства, решил сложить полномочия члена ВККС.
   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: