ТЕМА

За хабарництво засуджено командира роти Нацгвардії

28 июля 2016 | 15:34

Військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України підтримано державне обвинувачення щодо командира патрульної роти однієї з військових частин Нацгвардії України, який був викритий у хабарництві (ч.2 ст.369-2 КК України – одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особами).


 Вказаний військовослужбовець, дізнавшись про наявність щодо його підлеглого зареєстрованого кримінального провадження (зберігання наркотичних речовин), запропонував тому за грошову винагороду в розмірі 70 тисяч гривень вплинути на слідчого та запобігти притягненню до кримінальної відповідальності.

У подальшому, в своєму службовому кабінеті капітан отримав частину обумовленої суми в розмірі 40 тисяч гривень, після чого був затриманий правоохоронними органами. Отриману суму неправомірної вигоди було вилучено в ході досудового слідства.

Враховуючи, що обвинувачений не притягувався до кримінальної відповідальності, повністю визнав свою вину та активно сприяв у розкритті злочину, Солом’янський райсуд міста Києва призначив йому покарання в виді штрафу в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 25,5 тисяч гривень.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Индия, Каджурахо, храмы Камасутры

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: