ТЕМА

Киівська влада самоусунулася від збереження стадіону "Старт". Громадські активісти - ні

29 ноября 2016 | 08:48

29 листопада о 11.20 у Київському господарському апеляційному суді на вул. Шолуденка 1 відбудеться ключове засідання щодо повернення майнового комплексу стадіону-парку «Старт».


Компанія, що має намір знищити цю пам’ятку історії, природний та культурно-спортивний комплекс подала скаргу на Фонд державного майна, який прийняв рішення скасувати дозвіл на приватизацію майнового комплексу стадіону-парку «Старт».

Декілька років поспіль київська громада веде боротьбу за збереження «Старту». Активісти домагаються повернення комплексу у власність муніципалітету та забезпечення до нього вільного доступу та користування.

 

Внаслідок суспільного тиску та збурення, викликаного активістами, Київська міська рада прийняла рішення про розірвання дозволу про надання в оренду землі під стадіоном фірмі «Голден хаус», яку пов’язують з сином колишнього прем’єра Азарова. Згодом Фонд держмайна скасував дозвіл на приватизацію майнового комплексу стадіону-парку «Старт». Однак забудовник не погодився з такими рішеннями і намагається відстояти свою правоту у судах. Забудовник в адміністративному порядку програв усі справи щодо землі, тому він зараз він намагається взяти реванш у господарському суді. Тим часом, через судові засідання та невизначений юридичний статус стадіону-парку місцева влада відмовляється займатися ним. Цю місію на себе взяли громадські активісти.

 

Понад три роки громадська ініціатива «Старт» проводить спортивні, культурні та соціально значущі заходи на території стадіону-парку. Громада, в силу своїх скромних можливостей, створює інфраструктуру, наповнює змістом соціальний простір.  Активісти виступають проти комерціалізації стадіону, прагнучи зберегти прикрасу та громадський центр не лише мікрорайону, але й міста. 

 

Активісти закликають усіх небайдужих прийти  на судове засідання та підтримати збереження стадіону у комунальній власності. Для цього необхідно з документом, що засвідчує особу, прийти 29 листопада о 11.00 під будівлю суду на вулиці Шолуденка 1 (метро «Політехнічний інститут»).



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Милиция как всегда прибыла вовремя

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: