ТЕМА

Митник згорів на 6000 доларів хабаря

09 февраля 2017 | 12:05

На одержанні хабара в майже 6000 доларів США викрито начальника митного поста «Східний» та його спільника.


Військовою прокуратурою Київського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрито факт одержання неправомірної вигоди начальником митного поста «Східний» Київської міської митниці Державної фіскальної служби України та цивільною особою.

Установлено, що в лютому 2017 року, митник розпочав вимагати та отримувати від цивільних осіб, які перетинають державний кордон України  в зоні митного поста «Східний» неправомірну вигоду за розмитнення товарів.

Спочатку митник разом з брокером одержали за таку «послугу» від громадянина 5600 доларів США. У подальшому, під час отримання другої частини обумовленої суми в розмірі 350 доларів США, брокера було затримано в порядку статті 208 КПК України, а вказані гроші вилучено. Згодом, після проведення обшуків за місцем роботи та проживання, затримано й начальника митного поста.

Вказаним особам готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.  



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Непал. Заповедник Читван. Питомник по обучению слонов. Двухмесячый малыш весом 200 кг меряется силами с сотрудником заповедника.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: