ТЕМА

Чорнобильські чиновники пішли під суд за аферу з тендерами

04 июля 2017 | 15:46

Службові особи Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильский спецкомбінат» за відмивання коштів підприємства пішли під суд.


Військовою прокуратурою Центрального регіону України завершено досудове слідство та скеровано до суду обвинувальний акт щодо службових осіб Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильский спецкомбінат» за обвинуваченням в одержанні неправомірної вигоди та заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор вказаного підприємства та його заступник налагодили схему відмивання державних коштів.

Вони висунули вимогу директору одного з приватних товариств передати неправомірну вигоду в сумі 432 тис. грн. за перемогу цього товариства в тендерних закупівлях на поставку дизельного пального.

При цьому, підприємець для своєї «перемоги» повинен був занизити ціну пального до 17 гривень за 1 літр (ринкова 19,70 гривень) та, після перемоги, посадовці обіцяли її підвищити до 19,70 гривень за літр, а отриманий прибуток розділити.

Під час передачі півмільйонного «хабара», службових осіб держпідприємства затримано в порядку ст.208 КПК України, а суму «хабара» вилучено.

Їм інкримінується ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою у великому розмірі, вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище ) та ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах).

За вчинення такого злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

© REUTERS/Trend News Agency/Эмин Мамедов 29.04.2009, Азербайджан | Что точно произошло в бакинской Нефтяной академии до сих пор неизвестно. Версий того, кто именно стрелял по студентам, несколько: маньяк-одиночка (араб или африканец), двое вооруженных автоматами людей, один из студентов после ссоры во дворе академии. По последним данным убиты четырнадцать человек.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: