ТЕМА

Аналітики Альфа-банку констатують зростання української економіки на 3%

20 июня 2018 | 09:10

Оперативна статистика свідчить про подальше економічне зростання в Україні. Так, у квітні зростання обсягів промислового виробництва прискорилося до 3% рік-до-року. Найактивніше збільшується виробництво у вугільній, гірничорудній, коксохімічній і хімічній галузях промисловості. Це пов’язано із припиненням негативного статистичного ефекту від повної втрати кооперації з підприємствами відповідних галузей на неконтрольованих територіях (з того часу вже минуло понад 12 місяців).


За підсумками 4 місяців 2018 року промислове виробництво в Україні зросло на 2,6%. Ще одна велика галузь – роздрібна торгівля – демонструє навіть більш потужну динаміку. За 4 місяці зростання роздрібного товарообігу в Україні становило 7%.

Проте не всі галузі нарощують обсяги виробництва. Наприклад, за 4 місяці обсяг будівельних робіт скоротився на 0,8%. Зокрема, найсуттєвіший спад (на 3,4%) спостерігається у житловому будівництві. Перевезення вантажів у транспорті також перебувають «у червоній зоні» (зменшення на 2,8%), що пов’язане із суттєвим зниженням транзиту природного газу порівняно з великими обсягами на початку минулого року.

Виробництво у основних галузях, % реальної зміни

Інфляція у травні нарешті зробила впевнений рух в бік уповільнення. Завдяки здешевленню деяких продовольчих товарів зростання індексу споживчих цін (ІСЦ) за місяць було нульовим, а інфляція у річному вимірі сповільнилася з 13,1% у квітні до 11,7%. Це найнижчий показник зростання ІСЦ з вересня 2016 року. Очікується подальше зниження темпів інфляції до позначки 10% у найближчі місяці. Проте Національний банк України налаштований підтримувати жорстку монетарну політику (себто утримуватися від суттєвого зниження процентної ставки).

Звідси



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Грэйс Джонс. photos by Joan Colom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: