ТЕМА

У Франції стартує амбітна велореформа

01 ноября 2018 | 14:13

Власникам велосипедів буде надано «свідоцтво про право власності», аналогічне автомобільним документам. Якщо ж велосипед буде продано, то свідоцтво разом з новим майном перейде до нового власника. Реєстраційний номер, який буде внесено у форму свідоцтва, зчитуватиметься електронними приладами. Також він спростить пошук вкрадених велосипедів.


План



Ці пропозиції – частина програми «PlanVélo», яка буде повністю підготовлена ​​урядом Франції до кінця 2018 року. Програма націлена на збільшення кількості коротких поїздок, що здійснюються на велосипедах (від сьогоднішніх 3% до 9% до 2024 року). Очікується, що ця програма набере чинності в 2020 році.

 

Крім створення розвинених мереж велосипедних доріжок, у план включені заходи безпеки і програма навчання дітей велоїзди вже в початковій школі. Для зручності користувачів національну залізничну компанію SNCF зобов’язали створити на станціях безпечні велосипедні парки.


В маси


Уряд також розглядає можливість введення фінансових стимулів для тих, хто вибрав велосипед як засіб пересування на роботу. Вони будуть подібні до тих, що надаються працівникам, які обрали для пересування громадський транспорт (вони отримують за це 400 євро на рік).


Крадіжки
 

Французька асоціація велосипедистів VéloPerdu стверджує, що на 21 млн велосипедів у Франції щорічно відбувається 400 000 велокрадіжок. Очікується, що програма допоможе істотно зменшити кількість крадіжок, оскільки продати крадений велосипед буде набагато складніше.


Велосипед – зручний і здоровий спосіб пересування, який легко адаптувати до умов сіл, невеликих і середніх міст. Приклад Франції показує, що вигод у велотранспорту достатньо, щоб держава задумалася про зміну своєї транспортної стратегії.


Джерело



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Audrey Hepburn

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: