ТЕМА

В музеї Пирогів - профспілкова війна

10 декабря 2019 | 08:48

В Пирогові рейдери за сприяння директорки музею захопили первинну профспілку.


Новини з Національного музею архітектури у Пирогові:  угрупування під керівництвом генеральної директорки Оксани Повякель вписало нову сторінку в шахрайські схеми – здійснило рейдерське захоплення первинної профспілкової організації «Захист справедливості».

Як таке стало можливим? – спитаєте ви. А яким чином вже третій рік Національний музей безкарно піддається нечуваному пограбуванню? Сколотивши «бригаду», що пов’язана між собою участю у злочинних оборудках, та заручившись «дахом» у попередньому Міністерстві культури, команда «заробітчан» безкарно потрошить бюджет музею та наші з вами кишені, шановні.

Там є і перевірені схеми: будівництво та ремонти з відкатами та за завищеними цінами, незаконна торгівля, «ліві» фіскальні чеки замість квитків, «мертві душі» та багато іншого. Всі ті епізоди фігурують у чисельних кримінальних провадженнях і судових рішеннях…

Але є і «ноу-хау» «бригади»: незаконні зйомки , вирубка цінних дерев заповідного парку та ще кілька лайфхаків, якими зараз займаються правоохоронні органи.

Всій цій бурхливій діяльності дуже заважала незалежна профспілка під керівництвом Тамари Таранушенко.

Принципова позиція голови профспілки ну ду-у-же заважала Повякель з компанією. Як відомо, крадіжки  люблять тишу.

Шантаж, залякування та фізичні погрози з боку керівництва музею не мали наслідків. Складні махінації з штатним розписом та структурою музею остаточно зробили з культурно-просвітницького та наукового закладу «кладовище дерев’яних будиночків», яким керує команда некомпетентних «менеджерів»-крадіїв. Горе-директорці довелось з порушенням всіх можливих норм Закону скоротити посаду, яку обіймала Таранушенко, посадити на аналогічну посаду неосвічену, але «вірну» особу, якою легко керувати завдяки її залежності  від алкоголю.

Суд з поновлення незаконно звільненої голови профспілки триває, а також тривають кримінальні провадження з приводу багаточисленних порушень О. Повякель та її «команди».

Навіть звиклий до неадекватних директорів Музей у Пирогові перебуває в перманентному турбошоці. Такого розмаху аферизму, як при креативній  Повякель тут ще не бачили. Рахунок збитків пішов на мільйони. Очевидно, з цим пов’язані відзнаки гендиректорки з боку попереднього керівництва мінкульту – «любих друзів» Женєчки Нищука та Томочки Мазур.

Шляхом незаконних оборудок з Нотаріатом та Державним реєстратором були внесені зміни в Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України. Згідно запису, який несподівано з’явився в реєстрі, з 30.09.2019 року головою профспілки раптом став уродженець міста Алчевськ Луганської області Возний Дмитро Васильович.

Для ясності скажемо, що Дмитро Возний – завгар музею, вірний боєць Оксани Повякель. 

В Конфедерації незалежних профспілок, куди входить «Захист справедливості», з неабияким здивуванням узнали, що «головою» їхньої профспілкової організації став алчевський  Дмитро Возний, який жодного дня не був навіть членом профспілки(!).

А Профспілка готує об`єднаний пікет оновленого Мінкульту…

Музеї України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Свежая пресса

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: