ТЕМА

Лукашенко погрожує світовою війною

26 мая 2021 | 13:51

Олександр Лукашенко вважає можливою світову війну через Білорусь. Про це він сказав під час звернення до білоруської влади в середу, 26 травня.


"Кому вигідно демонізувати Білорусь, ми теж знаємо. Ми невелика країна, але ми дамо адекватну відповідь. У світі є подібні приклади. А перш ніж робити різкі необдумані руху, згадайте, що Білорусь - це центр Європи. І якщо тут щось спалахне, це чергова світова війна", - заявив Лукашенко, легітимність якого як президента Білорусі не визнала Європа та Північна Америка.

Він сказав, що Білорусь не виграє у цій війні, але спробує завдати максимальної шкоди противнику.

"Тому перш ніж брязкати зброєю біля наших кордонів, треба подумати. Розумні люди розуміють, що відбувається. А тих, хто стоїть за провокацією, просто запитаю: невже ви не розумієте, якими катастрофічними наслідками це загрожує? Віддаєте ви собі звіт в своїх діях? Адже знаєте, що справедливість на нашому боці і відповідати все одно доведеться. Зупиніться!" - сказав Лукашенко.

Лукашенко натякнув, що розглядає санкції проти Білорусі як підготовку до нападу на Росію.

"Це гібридна сучасна війна. Потрібно зробити все, щоб вона не переросла в гарячу. Найближчим часом ми представимо громадськості все, що вони [затримані представники опозиції] наговорили, в тому числі і недавно затримані. Саме тому вони перейшли від організації бунтів до етапу удушення. Йде пошук нових вразливостей, і це спрямоване не тільки на нас: ми для них полігон, експериментальний майданчик перед кидком на Схід", - заявив Лукашенко.



комментарии [1]

27.05.2021 15:49     Скрімер Який жах, що в голові у людини. Він дійсно вважає, що на Білорусь хтось збираєтсья нападати? Або через них на Росію? От тобі й життя диктатора - бути на вершині влади, але мати такі фантомні страхи і лякатись власних фантазій.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: