ТЕМА

ПОМІЧНИК КЕРІВНИКА ПОЛІЦІЇ КИЄВА ДЕЙДЕЙ ОРГАНІЗУВАВ ЗАВЕЗЕННЯ КІЛЕРІВ ДЛЯ ЗАМАХУ НА НАРКОБАРОНА

25 июня 2021 | 08:32

Помічник керівника київської поліції Євген Дейдей організував завезення в Україну ймовірних кілерів для замаху на балканського наркобарона Радоє Звіцера, яке відбулося у Києві навесні 2020 року.


Про це йдеться у новому фільмі-розслідування «Чотири кілери, три копи і наркобарон» команди «Слідства.Інфо».

В Україну один з лідерів балканського наркоклану «Кавач» Радоє Звіцер приїхав разом з родиною в 2019 році.

У травні 2020-го його розстріляли в центрі Києва, на території одного з житлових комплексів. У нього влучило щонайменше п’ять куль, але він вижив. Вже наступного дня українська поліція затримала групу ймовірних кілерів під Одесою. Наразі їх обвинувачують у кількох злочинах, зокрема, замаху на вбивство. Всі четверо є громадянами балканських країн. 

Як з’ясували журналісти, з транспортуванням територією України ймовірним кілерам допомагав колишній народний депутат Євген Дейдей. Наразі він працює помічником керівника поліції Києва. Для перевезення групи балканців він залучив своїх товаришів, в тому числі діючих співробітників поліції. 

У документах, які є у розпорядженні журналістів, йдеться, що двоє поліцейських Ростіслав Чернобровий та Семен Гордієнко напередодні замаху перевозили ймовірних кілерів з Чернівецької області до Києва, а одразу після розстрілу — з Києва в напрямку Одеси на автомобілі «Тойота Секвоя». Дорогою на Південь їх затримали спецпризначенці. 

Поліцейському Семену Гордієнку вдалося втекти під час затримання групи, а Ростіслава Чернобрового затримали, але згодом відпустили. Під час допитів вони вказали, що виконували прохання Євгена Дейдея. 

В розпорядженні «Слідства.Інфо» є свідчення самого Дейдея. Він підтвердив, що просив своїх товаришів допомогти з транспортуванням іноземців. Та стверджував, що не знав, з якою метою балканці приїхали в Україну. Дейдей нібито виконував прохання свого «знайомого з Польщі» на ім’я Мачей. Ким є ця людина журналістам встановити не вдалося. 

Автомобіль «Тойота Секвоя», на якому перевозили групу ймовірних кілерів, був зареєстрований на людину з оточення колишнього народного депутата. Після інциденту з балканцями машину продали. 

Євген Дейдеєм відмовився спілкуватися з журналістами «Слідства.Інфо» на цю тему.  Разом з товаришами Євген Дейдей має статус свідків у справі про замах на Радоє Звіцера. Всі вони продовжують працювати у київській поліції.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Андрей Сидоренко

Ні, це не схід Сонця! Це знеструмлена частина села Нові Петрівці на тлі резиденції Віктора Януковича «Межигіря». 27 березня 2012 року

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: