ТЕМА

Рада прийняла закон про конфіскацію майна громадян Росії

02 апреля 2022 | 08:14

Верховна Рада внесла зміни до закону "Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності Російської Федерації та її резидентів", поширивши його дію на майно фізичних осіб.


За прийняття відповідного законопроєкту №7169 в цілому як закону проголосувало 305 народних депутатів, повідомив народний депутат від фракції "Голос", перший заступник керівника Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму каналі в Telegram.

Законом розширено та уточнено поняття резидентів РФ, майно яких в Україні підлягає примусовому вилученню. Зокрема, цю норму поширено на фізичних осіб – громадян РФ (крім тих, що захищали територіальну цілісність України в період воєнного стану), а також осіб, які не є громадянами РФ, але "мають найбільш тісний зв'язок з Російською Федерацією, мають місце проживання або займаються основною діяльністю у Російській Федерації".

Також уточнюється, що конфіскації підлягає власність юридичних осіб (їх філій або представництв), засновником або кінцевим бенефіціаром яких прямо чи опосередковано є РФ чи російські компанії, або визначені вище фізичні особи.

Крім того, закон дозволяє прирівнювати до резидентів держави-агресора за рішенням Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) або суду інших фізичних або юридичних осіб (незалежно від громадянства, здійснення основної діяльності тощо), які постійно перебувають за межами України або на тимчасово окупованій території України та "публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України". 

Джерело: https://biz.censor.net/n3330587



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

AP Photo/Сергей Чузавков 23.05.2009. Сегодня в Киеве работники местного зоопарка и их коллеги из Мюнхена усыпили 39-летнего слона Боя и сделали ему ортопедическую операцию, то есть подстригли ногти.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: