ТЕМА

​Кількість колаборантів серед поліцейських ледь добереться до 1%, - заступник голови МВС

31 мая 2022 | 16:58

Наразі шістьом правоохоронцям оголошено про підозру в державній зраді. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін в інтерв'ю РБК-Україна.


"Слідчими Нацполіції розпочато всього 500 кримінальних проваджень за фактами колабораційної діяльності. Звичайно, ми фіксуємо випадки, коли і співробітники поліції перебігають до ворога, хоч це і огидно бачити, але таким чином, можна сказати, відбувається самоочищення", - зазначив він.

За словами Єніна, масовий перехід правоохоронців зафіксований на території Донецької області.

"Там виявлено близько 80 співробітників поліції, які, всупереч вимогам керівництва тимчасово змінити місце перебування, не виконали наказу. Надалі вони почали співпрацювати з представниками незаконних збройних формувань на цій території. Зайняли посади в "правоохоронних органах", виконуючи функції окупаційної влади в захоплених будівлях ГУНП у Донецькій області", - розповів він.

Єнін наголосив, що порівняно з 2014 роком у системі МВС дуже мало людей, які готові перейти на бік ворога.

"Тоді на бік ворога переходили цілі гарнізони. Це результат змін, які відбулися за ці роки. Люди не склали зброї, не кинули свої пости і, всупереч базовим протоколам безпеки, брали на себе набагато більше, ніж повинні були б відповідно до своїх обов'язків. Це супровід гуманітарних конвоїв, витягування людей з вогню під артилерійськими обстрілами. Ці структури оздоровилися і стали внутрішнім скелетом держави", - розповів перший заступник голови МВС.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Билл Рей, будучи фотожурналистом 'LIFE', в 1965 году провел несколько недель бок о бок с суровыми ребятами на мотоциклах, назвавшими себя 'Ангелы Ада'. Отснятые фотографии Рея подкрепляла статья его коллеги-писателя Джо Брайда, которому удалось лично побеседовать с героями проекта. Экстраординарный репортаж в итоге остался неопубликованным.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: