ТЕМА

Суд у справі Жовтневої лікарні: «Справедливість є! Треба тільки знати ціну!»

26 июня 2008 | 09:15


Вчора Господарський суд міста Києва розглядав справу Жовтневої лікарні проти Київміськради. Позивачі вимагали визнати неправомірність видачі дозволу на оренду ділянки та будівництво на ній житлового будинку. Київрада повністю визнала позов. Фактично, суддя мав тільки зафіксувати згоду обох сторін щодо незаконності будівництва на території Жовтневої лікарні. Третіми сторонами у справі виступили Інститут фізіології ім. О. О. Богомольця, котрий підтримав позов, та ТОВ «ЖитлоБуд», котрий з очевидних причин відмовився визнавати позов лікарні. Нагадаємо, що «ЖитлоБуд» очолює депутат Верховної Ради України від фракції БЮТ І.Куровський.

Попри згоду двох сторін, суддя прийняла безпрецидентне рішення про визнання видачі дозволу на оренду та будівництво законними!!!

Рішення винесла суддя Господарського суду О.М. ЯРМАК.

Представники Жовтневої лікарні, Інституту фізіології, мешканці довколишніх будинків, активісти громадянської ініціативи «Збережи старий Київ» висловлюють глибоке обурення рішенням судді О.ЯРМАК! Адвокат Жовтневої лікарні Марина Соловйова стверджує, що дії судді О.М. Ярмак складно пояснити та обгрунтувати з точки зору чинного законодавства. Ми закликаємо прокуратуру втрутитися та перевірити рішення судді на наявність ознак корупції!

Ми переконані: якби суддя керувалася законодавством та правовими принципами, винесене рішення було б протилежним. Проте виявляється, завданя суду не у тому, щоб встановлювати справедливість, а у захисті прав однієї з третіх сторін, котра за дивним збігом обставин володіє найбліьшими фінансовими русурсами.

Протягом трьох днів суддя має надати сторонам рішення. Протягом десяти днів Жовтнева лікарня планує подати на апеляцію до суду вищої інстанції. Захисники лікарні не зупиняться, допоки не буде прийнято справедливого та законного рішення. Сподіваємось, на шляху відновлення справедливості Жовтневій лікарні більше не трапляться судді на кшталт О.Ярмак.

Вимагаємо офіційного коментаря від судді та реакції прокуратури! Корупція, що заполонила усі сфери життя суспільства, отримала свій найвищий вираз у прогнилій судовій системі та повному моральному падінні суддів, подібних О.ЯРМАК! Судочинство функціонує таким дивним чином, що навіть для того, щоб визнали провину того, хто вже і сам покаявся, треба ще постаратися.

Для отримання подальшої інформації, звертайтеся до Інни Совсун («Збережи старий Київ») та слідкуйте за оновленнями на блозі http://community.livejournal.com/saveoldkyiv .

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: АР

Катя Осадчая на королевских скачках в Аскоте, Великобритания.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: