ТЕМА

Судові страви по-сумському

15 января 2009 | 09:07 , Олексій Козоріз, для ТЕМИ

Гаряче блюдо підготували працівники УБОЗу не без «сприяння» керівництва Господарського суду Сумської області. Невдовзі їжу від УБОЗу подадуть «до столу» іншим суддям, які вирішуватимуть долю хабарників у мантіях. До справи долучилися члени Вищої судової ради та навіть керівник громадської організації в якості отримувачів хабара за «поховання» кримінальної справи проти судді.


За матеріалами Сумського УБОЗу обласна прокуратура порушила справу відносно судді Господарського суду Сумської області Віктора Кіяшка, якого спіймали на хабарі. Слідчі з'ясували, що свого часу  ліквідатор ТОВ «Сумиагроцукор» Солдаткін заніс до Господарського суду Сумської області звернувся хабар, аби суддя  ухвалив потрібне рішення про визнання ТОВ «Агросоюз» банкрутом.

Суддя Кіяшко виніс ухвалу про порушення провадження у справі. В день її розгляду Кіяшко у власному службовому кабінеті отримав від арбітражного управляючого Солдаткіна через першого заступника голови Господарського суду Сумської області Зражевського хабар у 1000 грн. за ухвалення рішення про призначення Солдаткіна ліквідатором ТОВ «Агросоюз».

Отримавши гроші, Кіяшко визнав ТОВ «Агросоюз» банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру і призначив ліквідатором Солдаткіна.

Стосовно заступника голови суду Зражевського, встановлено, що той фактично був головною ланкою злочинного ланцюгу. Адже саме він отримав від Солдаткіна півтори тисячі гривен, з яких 500 залишив собі, решту передав Кіяшко. Відносно Зражевського прокуратура порушила кримінальну справу.

У перебігу подальшого розслідування було встановленою, що син Юрія Зражевського Євген передавав двічі хабарі сумчанину Мілюкову, який опанував професію «рєшалова» – вцілому 60 тисяч доларів, аби той передав їх членам Вищої судової палати України. Мета «винагороди» - звільнити Зражевського-старшого від кримінальної відповідальності. За цим фактом була порушена справа вже проти другого представника родини Зражевських. Євгена Зражевського арештували.

Як з»ясувалося, Мілюков передав 60 тис. доларів керівнику департаменту по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією в Сумській області Всеукраїнської громадської організації «Народна рада» Юрію Лемешку – аби той заніс їх куди слід в кабінети високо посадовців з правоохоронних органів Сумщини, аби Зражевський-старший уник кримінальної відповідальності. Отже, проти Мілюкова також порушили справу й взято підписку про невиїзд.

 

Відносно Мілюкова С.М. обрано запобіжний захід – підписка про не виїзд.

Така сама доля спіткала й суддю Кіяшка – кінцеву ланку у корупційному ланцюгу. Адже той виніс неправосудну ухвалу, тим самим завдавши ТОВ «Сумибудкомунсервіс» збитків на 145 тис. грн.

Постановою Харківського апеляційного господарського суду України 18.02.2008 ухвала господарського суду Сумської області від 29.11.2007 про затвердження звіту ліквідатора скасована як незаконна.

Кримінальна справа відносно Кіяшка незабаром надійде до суду. Коли у суді опиниться справа першого заступника Господарського Суду Зражевського – наразі не відомо...



комментарии [7]

23.04.2010 13:55     yfhjl уберите уже этот бред и не засоряйте интернет
10.04.2009 11:33     Солдаткин Концептуально изложено верно. Однако арбитражный управляющий не был кротом. А лишь звеном. Причем не слабым. Чего нельзя сказать о Зражевском-старшем. Г-н Кияшко реально мужик - всех покрывал матом и от слов своих на следствии не отказался даже в присутствии тех кого хаял. По делу имеется около 70 эпизодов. И занимались ним не только люди из милиции, но из СБУ. И тем не менее все очень даже по делу написано... Пересел же Зражевский на АВЕО... Не зря, видимо...
23.01.2009 09:09     Читатель В статье все правильно написано, да и автор компетентен. Просто не всю информацию ему дали по этому делу. Вношу некоторую ясность: УБОЗ Сумской обл. давно точил зубы на судей, но подобраться не мог, т.к в круг взяткодателей со стороны войти было невозможно, все решалось через доверенных людей. Пришлось задействовать "крота" Солдаткина, да и не могла милиция крупные суммы для взяток наскрести, поэтому Солдаткин носил только то, что мог. Операция длилась около 2-х лет: дело завели, спецпроверки собрали, зарегистрировали в ИЦ - по этой линии все путем. За 2 года Солдаткин в суде примелькался, вошел в доверие к судьям, потихоньку сливал инфу операм и когда пришло время - хлопнули. Судьи даже не заподозрили, что по таким смешным суммам их будут "вести" и хлопнут.
21.01.2009 09:45     ТЕМА 60.000 платять, аби не сісти за грати та аби не втратити прибутковий бізнес, коли хабарі носять щодня, й не лише по 1500. а якщо справу не закроють, ,то оці "розумні люди" втратять свій бізнес остаточно. й доведеться їм іти у найліпшому випадку в адвокати...
21.01.2009 08:23     Сторонній спостерігач Отримати 1 500 грн. хабара, щоб потім давати 60 000 доларів за звільнення від кримінальної відповідальності... А в чому ж \\\"бізнес\\\"? Більше на садо-мазохізм схоже...
Чогость тут автор не вкурив, адже і пан Зражеський, і пан Кіяшко досить розумні люди.
І взагалі публікація схожа на безграмотне виконання забаганки безтолкового замовника.
20.01.2009 13:34     людина не не зовсім компетентний.а зовсім не компетентний.
19.01.2009 13:00     ЮРИСТ ЧИТАЙТЕ СТАТТЮ 62 КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, А ПОТІМ РОБІТЬ ТАКІ СЕНСАЦІЙНІ ВИСНОВКИ. ЗДАЄТЬСЯ АВТОР НЕ ЗОВСІМ КОМПЕТЕНТНИЙ У ПІДНЯТИХ ПИТАННЯХ!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

іліціонери намагаються посадити в машину одного з учасників акції протесту проти забудови території Жовтневої лікарні в Києві, в неділю, 16 березня 2008 р. Учасники акції перекрили рух транспорту на вулиці. Загін патрульної служби почав розгоняти мітингуючих. У результаті бійки, що завязалася, декілька чоловік одержали тілесні ушкодження. На території, яку віддали під забудову, у 18 ст. ховали хворих, які померли від сибірської виразки. Супротивники забудови виразили побоювання, що ця інфекція може довгий час залишатися небезпечною для людини. Фото Дмитра Купріяна

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: