ТЕМА

Чи у «святому сімействі» всі руки не крали?

10 июня 2009 | 15:16 , Валентин Лавров, для ТЕМИ

Пригадую, за радянських часів на кожному другому паркані поблизу дитячих садків та шкіл висіло гасло: «Діти квіти життя!» Мабуть, автор цього гасла чудово розумів, які букети проблем можна зібрати з цих «квітів». А президент України Віктор Ющенко і взагалі не раз показував, як з дитячих «квіточок» можна складати цілі ікебани цілком дорослих неприємностей.


Ось лише минулого тижня агенція Transparency International провела дослідження серед 69-ти держав стосовно рівня корупції. Оцінювання проводилося за шкалою від 1 до 5-ти – від найнижчого показника корумпованості до найвищого. І знаєте? Україна з своїми 4,3 бала потрапила в число лідерів у списку найкорумпованіших країн, випередивши навіть Камерун, показник якого 4,1 бала!

При цьому Transparency International не забула пригадати й особисті «заслуги» президента В.Ющенка та його родичів у небаченому розквіті корупції. Західним аналітикам ніяк невтямки, чому це лідер помаранчевого Майдану, прийшовши до влади, почав з того, що роздав доволі впливові посади у державі своїм родичам – кума Оксана Білозір, нині активістка балогівського «Єдиного центру», стала міністром Культури, інший кум Петро Порошенко – секретарем Ради національної безпеки і оборони України, третій кум Юрій Павленко – міністром молоді і спорту, четвертий кум Євген Червоненко – міністром транспорту, брат Петро Ющенко, який за власним зізнанням взагалі не любить політику, став у 2006-му народним депутатом за списком Народного союзу «Наша Україна» і навіть племінник Ярослав отримав посаду заступника глави Харківської обласної державної адміністрації.
Та ще більше запитань викликає діяльність дружини і доньки президента. Як відомо, дружина президента Катерина Ющенко очолює спостережну раду Міжнародного доброчинного фонду «Україна 3000», який ось уже 5 років обіцяє збудувати дитячу лікарню майбутнього. На рахунках фонду було акумульовано понад 300 мільйонів гривень, але під «лікарнею майбутнього» досі не закладено навіть фундамент. Натомість десятки мільйонів гривень з рахунку фонду пішло на зарплатню, премії та інші задоволення його співробітників. Однак опікуватися розмаїтими фондами у родині президента полюбляє не тільки пані Катерина, а й донька президента, відома київська тусовщиця Віталіна. Ще у 2007 році Указом № 1238/2007 президент Ющенко заснував Національну раду з питань доброчинності «Зігрій дитину любов‘ю» й головою цієї організації призначив свою доньку Віталіну.

Відверто кажучи, вітчизняна преса ніколи активно не обговорювала такої пікантної теми, як можлива причетність Віталіни Ющенко до корупційних дій. Можливо, через те, що Віталіну Ющенко та її брата Андрія в столиці більше знають як відомих тусовщиків. Тож напевно суспільні стереотипи не дозволяють тусовщика запідозрити у корупції, проте… Такі підозри щодо Андрія Ющенка з‘явилися відразу після публікації в «Українські правді» статті «Син Бога». Спочатку журналісти було зачепили тему дорогого автомобіля BMW з чеськими номерами, на якому роз‘їжджав Андрій. А далі на поверхню сплила й квартира у 400 квадратних метрів, невідомо за які кошти орендована Андрієм, і подарунки коханій дівчині у вигляді дисків для коліс автомобіля, інкрустованих діамантами, і регулярні розпивання шампанського вартістю у 3000 гривень в ресторані «Декаданс», і ще незліченна кількість усіляких мажорських замашок. Але ці проблеми нехай хвилюють Віктора Андрійовича з його хоружівським комплексом меншовартості, який вилився не в демонстрацію розуму й виваженості, а в показний потяг до розкоші.

Віталіна Ющенко теж недалеко втекла від свого брата. Проте героїнею скандалів була не вона, а її колишній цивільний чоловік Михайло Гончар. Мабуть, багато українців вже забули скандал зі стріляниною по вікнах комітетів Верховної Ради України, яку влаштував батько президентської онуки. З цього скандалу М.Гончар виплутався сухим, оскільки правоохоронці прислухалися до слів медиків про серйозний нервовий зрив, який довелося пережити панові Михайлу. Однак, днями батько президентської онуки знову опинився в епіцентрі скандалу. На цей раз у ролі жертви. Жертви, до якої у простого обивателя виникли відразу два взаємовиключні почуття – від абсолютно людського співчування, до відвертої неприязні. За інформацією газети «Сегодня» невідомі особи, як кажуть у народі, «вичислили» М.Гончара у під‘їзді будинку, завдали йому кілька важких ударів, а потім вивезли до якоїсь лісопосадки, випитали код сигналізації помешкання, забрали ключі від квартири і сейфу й згодом успішно його «почистили». За словами самого М.Гончара у нього з помешкання пропало 1 мільйон 200 гривень та 40 імпортних годинників.

Ось тут якраз і постає запитання: з якої це радості «скромному підприємцеві» тримати у хаті 1,2 мільйона та ще й 40 годинників? Ну, з годинниками ще якось щось зрозуміти можна. Наприклад, наш гарант Конституції полюбляє колекціонувати трипільські черепки. То може його колишній зять теж колекціонер, тільки збирає годинники? Можливо, на цьому ґрунті Михайло Гончар і знайшов колись спільну мову з Віталіною та тестем? Але навіщо людині тримати мертвим вантажем у хаті 1,2 млн. гривень? Адже їх розміщення на депозиті могло б щомісяця приносити щонайменше по 20 тисяч!? Як казав один з персонажів кінокомедії «Іван Васильович змінює професію»: «Громадяни! Зберігайте гроші в Ощадкасі!». Але є речі, які дають підстави припустити, що М.Гончар побоювався нести значні суми коштів до банківських установ. Причому побоювався не через проблеми, які останнім часом спіткали багато українських банків.

Минулого літа при отриманні хабара в розмірі 20 тисяч доларів США було затримано директора Департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів Державної податкової адміністрації Ігоря Гончара. Так от, цей Ігор Гончар якраз виявився батьком Михайла Гончара. Тобто, колишнім сватом президента Віктора Ющенка. Далі ще цікавіше – невдовзі Ігоря Гончара, не зважаючи на те, що під час обшуку у його помешканні виявили 400 тисяч доларів США, походження яких невстановлене, випускають під заставу у 70 тисяч гривень. Де І.Гончар перебуває нині – невідомо. Проте постає запитання іншого характеру: а чи, бува, 1,2 мільйона гривень з сейфу Михайла Гончара не мають відношення до «чесної» чиновницької діяльності його батька? І чи не з цієї причини пан Михайло не розміщував їх на банківських рахунках?

І наостанок ще одне запитання до людини, з руками, «що ніколи не крали»: чи готовий пан В.Ющенко підтвердити, що руки його родичів теж нічого не крали?



комментарии [34]

29.10.2010 09:12     Анатолій, студент Ірпінського Директор мого коледжу в Ірпені, спочатку був кучмістом, погрожував студентам які страйкували на Майдані, потім вів активну діяльність в лавах помаранчевих, зганяючи нас на зустрічі з новими партійними босами, а зараз балотується до міської ради знову, але вже від Партії Регіонів, одночасно будучи головою фракції Нашої України. А ви питаєте чому в нас така корупція в коледжі і стільки міської землі вкрадено.
15.06.2009 09:29     dor "Президент: ставленник Божий, вибраний людьми - батько нації.Так говорить Біблія"-
І в якій це біблії написано про президента?
Для чого писати всілякі вигадки?
14.06.2009 15:47     Lemberg І дійсно Ющенко справжній патріот.А те,що відбувається останніх 5років це через те,що таких як він мало.І вину всю на нього не варто валити,бо найбільшим зрадником Помаранчевої революції є тИмошонка.Відносно корупції,то навіть при найменшому бажанні на кожного політика (нашого політика) можна знайти і написати аналогічне досьє,а то й гірше.
13.06.2009 00:01     Микола Давиденко Президент: ставленник Божий, вибраний людьми - батько нації.Так говорить Біблія. Якщо не подобається, є можливість не обирати, але безчестити батька нікому не дозволено. Пора народу, як синам стати за батька - тоді байстрюкам зрозуміло стане, що ми одна сім'я, сильна нація, країна УКРАЇНА.
Якщо людина зраджує своєму президенту - вона рано чи пізно обов'язково зрадить свого рідного батька, свою дружину чи чоловіка, свою сім'ю, свій народ і закони! Це аксіома - неоспоримий факт.
Президент у нас дійсно від Бога, просто народ відстає, не чує президента бо не прислуховується, піддається на "розвод", годі побиратися інформацією з "мусорних бачків". Пора прислухатися до президента і допомогти йому - тоді УКРАЇНА ПЕРЕМОЖЕ.
Щоб не вийшло так: "Коли маємо не цінимо, а як загубимо то
13.06.2009 00:00     Микола Давиденко Президент: ставленник Божий, вибраний людьми - батько нації.Так говорить Біблія. Якщо не подобається, є можливість не обирати..., але безчестити батька нікому не дозволено. Пора народу, як синам стати за батька..., тоді байстрюкам зрозуміло стане, що ми одна сім\\\'я, сильна нація, країна УКРАЇНА.
Якщо людина зраджує своєму президенту - вона рано чи пізно обов\\\'язково зрадить свого рідного батька, свою дружину чи чоловіка, свою сім\\\'ю, свій народ і закони! Це аксіома - неоспоримий факт.
Президент у нас дійсно від Бога, просто народ відстає, не чує президента бо не прислуховується, піддається на \\\"розвод\\\", годі побиратися інформацією з \\\"мусорних бачків\\\". Пора прислухатися до президента і
12.06.2009 21:19     0512 А чого,ви думаєте,Ющенко весь час поливає брудом своїх конкурентів в політиці?Щоби самому виглядати краще.Поки всі виправдовуються,що він бреше,в них немає часу взятися за нього.Тих,хто його захищає,розумію:ніхто не хоче зізнатися в своїй(скажу лагідно) немудрості.Виберіть ще Яценюка як "нове обличчя".Побачите ще одного "месію".
12.06.2009 18:11     Rost Да уж! Руки, ох уж эти ручонки, все тянутся к бюджетным деньгам... даже говорить не хочется, ворье и деревня...
12.06.2009 10:51     Геннадий Статья возможно и заказная ,но трудно не согласиться с неоспоримыми фактами . И факт то,что народу не хорошо жилось до 2004г,но последних ужасных 5 лет сравнимы с разборками в коммунальной кухне.И виновнй только ЮЩЕНКО, а потом все мы. Его псевдосвобода трансформировалась в свободу Шустера и все,а без этого "пересІчному громодянину" проживется аж бегом.
12.06.2009 10:50     Львів "Автор - ти примітивний недоносок" Повністю підтримую. На підставі якихось фактів стосовно бувшого зятя, бувшого свата і т.ін. робити висновок про корупційність - це повний ДЕБІЛІЗМ. У цьому хаосі, що твориться в державі,на 50 % вина журналістів, які викидають безкарно такий бруд у ЗМІ.
Tu Nata, Транк "Малоосвідчений, забитий з дитинства комплексами "счєтовод", "хуторянин". вИ, говномети срані, перед тим як дозволяти собі надавати оцінки щодо когось, загляньте в дзеркало - звідти на вАС дивитиметься свиняче рило.
11.06.2009 21:50     tarik_domas запамятайте одно - Бог все бачить і якщо пан Ющенко крав, то це точноо не судити вам.А те що зробив він націю нашу нацією то це так!І без перебільшення перестаньте лукавити, стаття писана падонками москви, крадуть всі, нема спору. Знайте ТРЕБА ЦІНИТИ і хороші заслуги Ющенка, навряд чи знайдете такого українця як він, і це мабудь його найбільша проблема. А на рахунок решти, то час оцінки розставить з Всевишним. Хочу нагадати УКРАЇНУ БЕЗ КУЧМИ, а тепер виходить так, що було і багато серйозних речей, речей уваги! На рахунок що брат сват кум, шановні, зараз попробуйте довіритися чужому...і та хиба, що ніби Тернопіль не освіта, ганьба недоумку за такі слова!...і оживе добра слава слава УКРАЇНИ!...бо невчене око загляне в саму душу, глибоко, глибоко, так що остерігайтесь таких писарів гнилих!
11.06.2009 19:05     хтось Здається вАМ путинська свора псів тявкати взахлёб одне задоволення, і хай вам лохи підспівують. Кацапська гидота тфу 3 рази.
11.06.2009 18:33     народ Ворует вошь
Ворует гнида
Ворует тетка Степанида
Ворует северный олень
Воруют все кому не лень
11.06.2009 18:16     Тарас Ви знаєте, деякі, це просто повна ТУПІСТЬ!!! Ющ вкрав, Ющ свату будинок і т.п... Та невже ви думаєте, що там є інші??? Там всі одинакові - і ви би всі такими були. Тільки замовлення сипляться на Ющенка зараз - а ви, недоумки (знову ж таки - деякі з вас) це ковтаєте. Ви смішні і примітивні!

Ніхто і нігде не дозволяє собі так ображати Президента, як тут - ось це вже дійсно помилка ВЮ. Демократію розвели тут... Та половину сх України і Криму треба пересадити за дії направлені на руйнацію конституційного ладу в Україні. Попробували ви, любителі Росії великі, щось такого типу ляпнути Путіну!!! Та настав би вам в той же день повний П-Ц! Не дивіться на Ющенка, в собі пошукайте хоча б краплину культури елементарної
11.06.2009 16:17     пафос Да здравствует Майдан! Да здравствует Ющенко и Катя Чумаченко! Чтоб жили они всегда и во все времена. Аминь
11.06.2009 16:14     Люпер Чисті руки і брудна совість, саме так говорять про Ющенка у народі! Ніхто і не сумнівався, що нездійсненні обіцянки Юща на "Майдані" принесли великі прибутки родині президента України.
11.06.2009 13:58     Щорс А, на свої руки давно дивились?! І невже нічого не помітили? Тоді у вас погано або з зором, обо з совістю
11.06.2009 13:37     sapience 11.06.2009 10:56 Транк
Абсолютно з Вами згоден,а Ростиславу (11.06.2009 10:56) можу порадити не зачаровуватися вождями,тоді зможете адекватно сприймати факти,а розчарування не буде таким болісним.Якщо хтось каже,що йде до влади ВИКЛЮЧНО для того,щоб служити народу,і не має особистих мотивів,знайте: він бреше. Ніхто не хоче служити народу,скажімо,на посаді двірника.Усі чомусь воліють це робити у комфортних депутатських кріслах та затишних міністерських кабінетах,де можна безконтрольно й безкарно набивати кишені.Рушійних факторів у боротьбі за владу не так вже й багато: це честолюбство (у декого марнославство) і матеріальний зиск у різних співвідношеннях.А для людини,що йде у владу,цей коктейль має бути розбавлений ще й такими складовими,як мораль і совість.
11.06.2009 13:17     алек Ганьба за зраду майдану і мажорів, яких відверто покриває любий татко.
11.06.2009 12:15     job ющ в мене завтра д.народження зроби подарунок, застрелися
11.06.2009 12:06     я Він і не забуває і про сваху, плбудував їй венличезний будинок з великим забором, та ще пані куховарка приходить, одже ющ вмер, здох, та не хай мої сльози та мої пожертви щоб він виграв підуть тільки не на його користь мрію щоб ця скотина покинула нашу країну яку він зрадив щоб ти здох
11.06.2009 11:39     Nata А ви згадайте, як ця ж газета "УП" зі шкіри лізла аби лизнути Юща та секретаріат і гавкнути на Тимошенко! Що таке Ющ? Малоосвідчений, забитий з дитинства комплексами "счєтовод". Що таке Тернопілький виш та бухгалтерська спеціальність? У часи його студентства на цю спеціальність йшли дівчата, а з хлопців - лише каліки або ущербні!
11.06.2009 10:56     Транк Більшої шкоди, ніж ту , що приніс Ющенко Україні, а особливо українству, годі придумати. Будучи по суті своїй плебеєм-хуторянином, він опустив українську національну ідею по повній. Згадайте національне піднесення в 2004...Так опустити цей народ могла тільки людина з хохляцьким комплексом.Але ми мусимо через це пройти. Не міг в цьому середовищы з нуля з'явитись Рузвель, Лінкольн чи Далай Лама. Мусить відпрацювати генетичний алгоритм синтезу суспільно-громадянського буття.
11.06.2009 10:44     Маю_в_дупі_всіх_VIPiv Ющенко нічого не зробив для зменшення корупціїї в країні, а свідомо чи не свідомо сприяв її розквіту. ФАКТ!
11.06.2009 10:40     изя шикельгрубер Солдат!Ты думаеш,что в твоей хреновой России не крадут?Лучше прочитай как твой В.Путин обул россию на 40млрд.долларов,а потом гавкай о присоединению к этим алкашам и рабам.Хватит Украине голодоморов и прочих дебильных российских революций.Слава Украине1Героям Слава!!!
10.06.2009 23:29     Ростислав Автор вчинив недолугу спробу обплювати Ющенка притягуючи за вуха факти. Відразу видно, що стаття замовна. Хоча я передбачаю, що певна частина емоційних людей сприйме її на ура.Звісно Ющенко несе відповідальність за нереалізавані гасла Майдану. Однак слід зазначити, що ці гасла не вдалось йому реалізувати не лише через власні прорахунки, але і через те, що оточив себе гімнюками, що пізніще його зрадили за 30 Юльчиних срібляників.
10.06.2009 22:52     Солдат Растёт и множится несчислимо всякая сволочь,и не только заметьте хоружевская но и прочая.Устроили упыри шабаш и сосут из нас кровушку,ну а мы сосём ...! НЕНАВИЖУ!
10.06.2009 22:00     Unique 10.06.2009 18:05 Саме Той
Юродивий - це якраз і спадок імперії.
Все контролювати у своєму домі будуть українці.
Але варто мати на увазі, що курокради - національності не мають. Це просто відморозки, які є у кожної нації.
Тільки в Україні вони все ще не на нарах,а в публічному житті. Але вже не живуть.
Агонізують...
10.06.2009 18:35     ДААК Вот скажите для кого в Украине, кто хоть как-то связан с ЛЕГАЛЬНSМ, подчеркиваю с ЛЕГАЛЬНSМ, оборотом спирта является секретом, то что для того чтобs получить Наряд на отпуск спирта необходимо в ДААК, где работает сват Ющенко, "занести" 3грн. за 1дал. Эти люди говорят - Это ж не нам и показывают глазами на верх
10.06.2009 18:32     лавлайс 10.06.2009 18:05 Саме Той
А что Россия - самый лучший контролер?
И неужели в России не воруют?
Насколько мне известно, то на постсоветском пространстве коррупцию удалось победить тольког Михаилу Саакашвили
10.06.2009 18:05     Саме Той Ти Тарасе хоч і хлопець із гарним Українським ім"ям, але ти геть не правий. Валентин Лавров усе написав правильно! Ти такий собі недоносок (чи недобиток) ЖБ! Тобі хоч погань, але вона має бути українською і балакати такою ж мовою. Ти й на майдан задля цього побіжиш. Треба Україну знов до Росії приєднати! І не з політичних мотивів, але з метою контролю з боку Білокам"яної. Щоб не давати красти ющенкам та іншим гнидам які панують в Україні. Тільки тоді буде все гаразд.
10.06.2009 17:47     Владимир А тогда умоются кровавой юшкой или сядут за решетку, когда вы не будете плакаться на сайтах, благо интернет доступен всем, а пойдете на приступ свергать эту преступную власть, когда вспосмните наших дедов из 1917-го, отцов из 1945 или теха же запорожцев из "Тараса Бульбы". И поступите, как они!
10.06.2009 17:27     В Какой народ - такой и Президент. Думаю, что страна и народ справедливо заслуживают этого. А иначе нечего было на майданы бегать и в революции играться. Винить в этом случае нужно только самих себя. Видимо, что этому народу так и угодно, чтобы одни работали за копейки, а ихние революционные избранники - воровали. Почему же на майдан не выходим? Давайте же порадуемся!
10.06.2009 17:26     Тарас "Але ці проблеми нехай хвилюють Віктора Андрійовича з його хоружівським комплексом меншовартості, який вилився не в демонстрацію розуму й виваженості, а в показний потяг до розкоші."

Автор - ти примітивний недоносок, незважаючи на моє особисте ставлення до Ющенка і всіх навколо (добре воно, чи погане).
Вирішив всім очі відкрити, месія Лавров?! Іди застрілься, раз тобі так поагно в корумпованій державі. ВЫПЕЙ ЙАДУ
10.06.2009 16:36     Old ment Уважаемые, а как же Ю-щен-ко! Народ - быдло? Увы это так! Сколько мы ещё будем терпеть этих мажоров? Они ведь ничего не умеют кроме "воровать!!!" Когда же они и им подобные умоются кровавой юшкой или хотя бы надолго за решётку, когда?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

30 мая 207 года. На праздновании 50-летнего юбилея Оксаны Билозир.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: