ТЕМА

Земля й нелюди

20 декабря 2010 | 16:39 , Віктор Мєняйло, для ТЕМИ

Сісти за клавіатуру мене підштовхнув випадок з Мустафою Наємом, що здійняв хвилю в пресі. Якщо він мав проблему лише один вечір з нарядом «Беркуту», то я майже три місяці не можу нічого довести Васильківській міліції, що в Київській області. Якби Мустафа не був журналістом, не відомо чим би закінчилася його історія. Я також журналіст, маю щоправда словянське обличчя, але також маю проблеми з міліцією. Але чи цікаві мої проблеми загалу? Втім, це не лише мої проблеми - це проблеми мільйонів маленьких українців, чиї права немає кому захистити.


Цій історії виповнився рік. Ліс навколо садового товариства «Еколог», членом якого я перебуваю з 1996 року, перейшов з підпорядкування Держлісфонду до Іванковичської селищної ради Васильківського району. На зборах товариства вирішили доприватизувати ділянки лісу біля вже приватизованих. За порадою нашого бухгалтера Тамари Олексіївни Арестович виготовленням документації на приватизацію займалося приватне підприємство «Проектземсервіс» на чолі з Ганною Дмитрівною Жарук.

Окрилений надією на збільшення своєї приватної власності я навідався до офісу «Проектземсервіісу», уклав угоду й заплатив авансом чималі гроші. Ганна Дмитрівна виготовила план-схему на доприватизацію ділянки площею 0, 079 га. Я одразу написав заяву до Іванковичської сільради з проханням надати мені в приватну власність 0,079 га землі біля моєї ділянки. Пані Жарук запевнила, що далі я можу не турбуватися, що сільрада ухвалить правильне рішення і вже незабаром я стану щасливим власником додаткових майже восьми соток землі.

Час минав, але рішення не було. На всі мої запитання: коли ж сільрада ухвалить рішення, бухгалтера Арестович відповідала, що все буде нормально. На всі мої пропозиції докласти власних зусиль до участі в прискоренні процесу, вона категорично заперечувала, мовляв я все зіпсую.

Врешті-решт, на початку літа Тамара Олексіївна повідомила, що голова сільради вимагає за кожну  приватизовану сотку по тисячі гривень на розвиток села. Я подумав, що 8 тисяч за 8 соток – це не так вже й багато і погодився дати ці гроші. А потім поїхав відпочивати в Крим.

Згодом Арестович зателефонувала мені, коли я знаходився в Феодосії, і повідомила, що гроші потрібні терміново, що вона готова заплатити свої, якщо я їх потім поверну. Я дав добро. Тоді я не звернув уваги на палке бажання бухгалтера заплатити за мене власні гроші. Адже в Києві я маю друзів і родичів, які б могли занести 1000 доларів до сільради. Таємниця відкрилася пізніше.

Отже, я повернувся з відпочинку, зібрав 8 тисяч і пішов віддавати їх Арестович. У відповідь почув, що потрібно не 8000, а лише 3000. Бо сільрада ухвалила рішення надати мені в приватну власність не 8, а 3 сотки. Решту - 5 соток - сільрада віддала чоловіку бухгалтера Арестович Миколі Сергійовичу. Я запевнив, що боротимуся за ці п’ять соток й залишив сільраду.

Я поїхав до «Проектземсервісу», де дізнався від директора Жарук, що вона не відає, чому так сталося, і додала, що їй мене шкода.  У пані Жарук дуже коротка пам’ять. Адже її організація виготовила за моїм замовленням план-схему на  0, 079 га землі, а потім без мого замовлення – ще на три сотки. Дивний потяг до роботи, навіть якщо вона на оплачена клієнтом… Жарук порадила мені звернутися до суду.

Голова товариства «Еколог» Юрій Хмільовський повідомив, що сільрада ухвалила рішення на підставі моєї заяви. Ця новина мене вельми здивувала, якщо не сказати більше. Іду до сільради. Секретар показує мою заяву. Дійсно, я її писав. Але цифри 0, 079 замазані білим коректором, а зверху іншим почерком написані цифри 0,033. Причому, ці цифри надто вже нагадують почерк бухгалтера Арестович. Він мені дуже відомий, адже я їй щомісяця плачу за світло.

Ситуація набула шекспирівського трагізму. Що робити? Правильно - дзвінок другу! Колега, який тісно співпрацює з правоохоронними органами, зробив своє резюме: це безумовно  кримінальний злочин. Відкриваю Кримінальний кодекс. Знаходжу статтю 190 «Шахрайство з метою придбання права на майно», від 5-ти до 12-ти років позбавлення волі.

Подаю заяву до Васильківської районної прокуратури, де виклав все, що написано вище і просив з’ясувати, хто ж сфальсифікував мою заяву, через що я втратив 5 соток землі.

За деякий час лейтенант Андрій Іщенко викликав мене до Васильківського райвідділу міліції. Тоді він дізнався від мене те що вже було відомо прокуратурі.

Згодом я отримав відповідь з міліції, де сказано, що міліціянти  не виявили складу злочину. До речі, половина тексту відповіді була повною брехнею, а половина не стосувалася суті питання. У постанові навіть не згадується про фальсифікацію моєї заяви.

У Васильківській прокуратурі мені пояснили: якщо я не згоден, можу написати скаргу на дії міліції, що я й зробив. В кулуарах прокуратури я зустрів в.о. Васильківського районного прокурора Вадима Савчука, розповів про свою проблему. Він підписав мою скаргу, й після цього справа зрушила. Щоправда, у дещо дивному напрямку.

Мене знову викликав лейтенант Андрій Іщенко і в присутності старшого товарища почав розпитувати вже по суті. Діалог був приблизно такий:

-       Хто порадив вам звернутися до «Проектземсервісу»?

-       Арестович Тамара Олексіївна.

-       Кому віддала вашу заяву директор «Проектземсервісу» Ганна Жарук?

-       Арестович Тамарі Олексійовні.

-       Хто заносив вашу заяву до Іванковичської сільради?

-       Арестович Тамара Олексіївна.

-       Кому відійшла земля, яку ви мали отримати?

-       Чоловіку Арестович Тамари Олексіївни!

В міліції взяли зразки мого почерку й наостанок пообіцяли, що ми ще зустрінемося.

За кілька днів мене викликав прокурор Вадим Савчук. Майже три години я пояснював йому і його помічниці свою проблему. Після зустрічі прокурор сказав, що проведе перевірку садового товариства «Еколог» і поверне спірні землі державі. Щоправда, вже під час роботи над цим матеріалом мені зателефонувала помічник прокурора і повідомила, що, очевидно, державі повернуть не всю спірну землю, а лише ті 0,033 га, які я отримав згідно своєї заяви, яку хтось сфальсифікував. Отакої!

А поки правоохоронці розгадують цей надзвичайно хитромудрий злочин із п’ятьма зниклими сотками, я мушу і собі ламати голову: хто ж міг підробити документ? Теоретично це могла зробити Ганна Жарук, якій я віддав свою заяву. Технічну документацію виготовляло її підприємство «Проектземсервіс». План меж на 0,079 га. виготовили 12 жовтня минулого року, коли я подавав Жарук заяву. План меж на 0, 033 га. був виготовлений 20 жовтня 2009 року. Отже, скоріш за все, фальсифікація відбулася в цей проміжок часу. Жарук не мала мотивації для підробки документа, якщо її  матеріально не стимулювала Арестович. Арестович мала мотивацію, але не могла це зробити без відома Жарук.

І чому правоохоронні органи так довго розбираються з цією справою? Можливо відповідь криється у високопосадових родичах Тамари Арестович. Як нам вдалося з”ясувати, вона є тещею секретаря делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Андрія Корнійчука.

Замість епілогу: З однієї з новин я дізнався, що коли вдалося довести порушення з боку одного з міліціонерів, звільнили його й трьох його начальників. На відміну від Мустафи Наєма, я не вимагаю звільняти васильківських правоохоронців. Мені просто хотілося б, щоб вони сумлінно охороняли наші права.



комментарии [6]

19.04.2016 01:06     MRS VICKY Мене звуть місіс Щаслива Віккі. Я живу в США Лас-Вегас, і я щаслива жінка сьогодні, як я кажу, я сказав моєму сам, що будь-який кредит компанія або кредитор, який може змінити цю зламане життя моє і моєї сім'ї, я буду називати будь-яку людину, яка шукає кредит на них. Вони дали щастя мені і моїй родині, я був в необхідності кредиту в розмірі $ 95,000 USD на 13 січня 2016 і я отримав свій кредит протягом 72 годин без стресу в інтересах 3% ставка .Вони дійсно богобоязливий чоловік, працюючи з авторитетної компанії кредиту. якщо ви потребуєте кредит, і ви на 100% впевнені, щоб погасити кредит, будь ласка, зв'яжіться з ними сьогодні і, будь ласка, скажіть їм, що я Mrs.Happy Vicky називають вас до них ви можете зв'язатися з ними по електронній пошті ...... (bestsecuredloanservices @ gmail.com.
02.11.2015 09:03     Jonna Finance Вам потрібен швидкий і легкий кредит? Я пан Йонна, генеральний директор Jonna фінансів позики компанії, я, щоб ви знаєте, що це кредитування фірма, яка видає кредити за ставкою 2% для людей / організацій підприємців, які мають потребу в грошах. Я хочу, щоб ви знали, що ваш сума кредиту буде надано для вас. Ми пропонуємо всі види кредитів до серйозних налаштованих осіб, які потребують фінансової допомоги. Щоб отримати процедури по кредитах почали, надішліть нам наступні дані: електронна пошта: [email protected]
10.09.2015 21:31     Yulia Привіт мої друзі і сім'я, будь ласка, я хочу, щоб ви бути дуже обережними в інтернеті. я буду рада ви, щоб не звернутися за кредитом в інтернеті Becaue не всі з них є реальними, вони афера, вони будуть просити вас, щоб відправити гроші для реєстрації, передачі, страхової вартості і досі ви не отримаєте кредит, вони всі злодії. я став жертвою в 3 різних кредиторів кредитних тут, і я відправити обійняти кількості грошей, тому що я дійсно хочу, щоб отримати цей кредит, і я довіряв їм, як в перший раз, але я не міг отримати кредит від них. Будь ласка, ви повинні бути дуже обережні, щоб не вводити в оману, як я, якщо ви дійсно хочете, щоб застосувати в Інтернеті, є тільки один кредит кредитор, який я довіряю так багато, тому що після того, як я спробував кілька місць, і я був введений в оману,
29.12.2014 23:13     A Я хочу, щоб оцінити Тейлор Сміт [email protected] за допомогу мені з кредитом з процентною ставкою 3%. Я шахрайства $ 2500 різними кредиторами підробка кредитних і я був в точці продажу моєї власності, щоб звести кінці м'яса. Мій друг розповів мені, як він отримав свою позику від Тейлор Сміт, тому я вирішив застосувати кредит від своєї компанії. коли я подав заяву на кредит, за три дні після того як я отримав свій кредит без будь-яких вулицями Після прийняття необхідно вимогу. я дійсно вдячна Тейлор Сміт, як я був в змозі отримати кредит від Тейлор коваль [email protected]
Якщо ви знаходитесь в необхідності термінової позички звертатися до пана taylorsmith на його адресу електронної пошти: [email protected]
08.12.2014 13:39     larry Привіт, я пан Ларрі Рід, приватний кредиту кредитор, який дає життя можливість час кредити. Вам потрібен кредит терміново погасити свої борги або вам потрібен кредит для підвищення вашого бізнесу? Ви були відхилені банками та іншими фінансовими установами? Вам потрібен кредит консолідації або іпотеку? Шукаю більше, тому що ми тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми пішли в минуле. Ми кредитуємо кошти для осіб, які потребують фінансової допомоги, які мають поганий кредит або потребує грошей, щоб оплатити рахунки, інвестувати в бізнес у розмірі 2%. Я хочу використати цю середу повідомити Вам, що ми надаємо надійний і бенефіціарів допомоги і будуть готові запропонувати кредит. Таким чином, зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою за адресою: [email protected]
15.01.2011 13:20     Микола Шановний Віктор! А що мині інвалиду другої групи душевнохворій людині робити, на моє імя підробили шахраї документи і отримали 350.000.000. міліонів карбованців кредиту, Прокуратура, Міліція, Судова влада Харковскої області, покриває шахраїв. Такого свавілля, я за свое життя ще не зустрічав. Вище руководство держави Україна на жалоби не реагує,пише одні відписки, закон про звернення громадян України не працюе. Звиртався по телефону до Мустафи Наєма він спитав мене, А ми знайомі, я відповів що ні і зкинув визов.
Я був дуже ображен такою поведінкою журналіста Мустафи Наєма, Може тепер він мені поможе коли проти його вчинили свавілля. Шановній пане Мустафа Наєм прошу Вас оказути допомогу інваліду другї гупи вирішити питання котре на пртязі 16 років не вирішується.З повагою Микола м. Харків.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Дочка екс-прем'єр міністра України Юлії Тимошенко Євгенія, її наречений англійський рок-співак Шон Карр, Олександр та Юлія Тимошенко перед весільною церемонією у Видубецькому чоловічому монастирі у Києві в неділю, 2 жовтня 2005 р. Весілля правив архімандрит монастиря Себастьян. В суботу, 1 жовтня 2005 р. шлюб між Євгенією Тимошенко та Шоном Карром був зареєстрований в одному із РАГСів Києва. Євгенія взяла прізвище Карр. Весілля, яке відбувається у Києві в Кристалл-паласі, є закритим для сторонніх. Фото Олександра Синиці / УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: