ТЕМА

Два перших українських військових судна повернулися з російського полону

14 апреля 2014 | 13:11

Розблоковані кораблі ВМС України ракетний катер “Прилуки” і танкер “Фастів” перебазовані до порту Одеси.


Захоплені російською стороною під час окупації Криму ракетний катер “Прилуки” і танкер “Фастів” Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які пізніше були розблоковані згідно з досягнутими в ході переговорного процесу домовленостями, перебазовано із Севастополя до Одеси.

З метою перебазування було сформовано буксирувальний караван у складі морського буксира “Бакай” (порт приписки Херсон), танкера “Фастів” і ракетного катера “Прилуки”. Діями каравану на переході морем керував капітан 2 рангу Дмитро Глухов, який знаходився на “Фастові”. Перегінну команду на “Прилуках” очолював капітан 3 рангу Денис Гриценко.

Щойно “Прилуки” і “Фастів” у нейтральних водах неподалік Севастополя опинилися під повним контролем вітчизняних військових моряків, на них було виконано ритуал підйому прапору Військово-Морських Сил України.

За інформацією капітана 2 рангу Дмитра Глухова, перед початком руху були здійснені усі заходи щодо забезпечення безаварійної експлуатації матеріальної частини і недопущення навігаційних пригод. В цілому кораблі знаходяться у задовільному технічному стані.

В Одесі караван зустрічали посадові особи Командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України і Західної військово-морської бази. Капітан 2 рангу Дмитро Глухов доповів, що перехід здійснено успішно, без зауважень.

Ракетний катер “Прилуки” і танкер “Фастів” Військово-Морських Сил Збройних Сил України, які у березні були захоплені російськими військовими під час окупації Криму, стали першими кораблями, що перебазовані після їх розблокування. 

На дійсний час в Криму представники військових відомств України і Російської Федерації у складі комісії продовжують роботу з уточнення графіку перебазування українських кораблів і суден.  Зокрема, на 14 квітня заплановано прихід із Севастополя до порту Одеси судна розмагнічування “Балта”.       

Прес-служба Міністерства оборони



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

фото Евгения Лауэра

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: