ТЕМА

Двоє чернігівських вояк, що відмовилися йти до зони АТО потрапили під слідство

29 октября 2014 | 11:42

Військовою прокуратурою Центрального регіону України відкрито кримінальне провадження щодо непокори військовослужбовців, які відмовилися відбути в зону АТО.


   Військова прокуратура Чернігівського гарнізону Центрального регіону України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмови військовослужбовців однієї з військових частин Чернігівського гарнізону виконувати бойовий наказ командира підрозділу про відбуття в зону проведення АТО.

   Наразі двом військовослужбовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 402 КК України (непокора, вчинена групою осіб, що карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років).

   Судом задоволено клопотання прокуратури щодо обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою, з утриманням на гауптвахті вказаних двох військовослужбовців, з визначенням розміру застави у сумі майже 100 тис грн кожному.

   Після оголошення про підзору вказаним особам та обрання стосовно них запобіжного заходу, 21 військовослужбовець цієї військової частини, які відмовлялися виконувати наказ командира, відбули в зону проведення антитерористичної операції для виконання обов’язків військової служби.


Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

На сотрудников сафари-парка Штукенброк свалилось невиданное счастье белые львицы Нала и Любайя родили по двойне. Кормить малышей и ухаживать за ними молодые мамаши, как это часто бывает в зоопарках, отказались и «суррогатными» матерями для очаровательной четверки белых львят стали вот эти две сотрудницы сафари-парка Жанет Вурмс и Кристина Бём. Теперь они проводят с львятами большую часть своего времени. Белых львов (животных с пониженной выработкой пигмента из-за рецессивного гена) в природе осталось около 150-200 особей. В зоопарках мира их сейчас 22.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: