ТЕМА

У Туреччині арештували 27 журналістів

14 декабря 2014 | 20:43

Стурбованість арештами у Туреччині вже висловили на Заході.


У Туреччині внаслідок поліцейських рейдів на низку редакцій арештовано 27 осіб. За даними турецького агентства "Анатолія", серед обвинувачень, які висувають журналістам, – зокрема "наклеп" та "об’єднання з метою державного перевороту".

Серед затриманих є й головний редактор популярної у Туреччині щоденної газети "Заман" Екрем Думанлі.

За даними західних агентств, недільні поліцейські рейди стосувалися переважно тих мас-медіа, які вважають близькими до Фетхулли Гулена – колишнього імама, одного з основних політичних опонентів президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана.

Стурбованість арештами у Туреччині вже висловили на Заході. Зокрема, правозахисники з Freedom House назвали дії поліції "ймовірною відплатою журналістам, які пишуть про корупції і критикують владу". Євросоюз у своїй заяві з цього приводу наголошує, що такі арешти "несумісні зі свободою засобів масової інформації, який є основним принципом демократії". З закликом гарантувати дотримання демократичних цінностей до влади Туреччини звернувся і Державний департамент США.

За інформацією ЗМІ, найближчим часом правоохоронні органи мають намір затримати ще 150 журналістів, причетних до викриття корупційних скандалів у владних структурах і критики режиму Ердогана.

ТИЖДЕНЬ



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Грузинські солдати їдуть містом на танку, в Горі (Грузія), в понеділок, 11 серпня 2008 р. 11 серпня до зони грузино-абхазького конфлікту були введені російські десантники. 10 серпня Міністерство закордонних справ Грузії вручило російському консулу ноту про припинення з 10 серпня бойових дій. У ноті грузинського зовнішньополітичного відомства йдеться про те, що Збройні сили Грузії припиняють вогонь у Південній Осетії. В ноті також стверджується, що всі збройні сили було виведено із зони конфлікту, що грузинська сторона створила гуманітарний коридор і дала можливість населенню і пораненим вийти із зони конфлікту. МЗС заявив, що Грузія готова негайно почати переговори з Росією про припинення вогню і про завершення бойових дій. В ніч на 8 серпня війська Грузії розпочали операцію з повернення самопроголошеної республіки Південна Осетія під контроль Тбілісі. У відповідь Росія ввела до Південної Осетії свої війська, аргументуючи це рішення необхідністю захисту своїх громадян і допомоги миротворцям в зоні грузино-осетинського конфлікту. Фото УНІАН

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: