ТЕМА

Експерт спрогнозував нерівномірне зростання цін

22 декабря 2014 | 13:26

У 2015-му році для українців в першу чергу подорожчають товари з високим рівнем імпорту, зокрема, побутова техніка та ліки. Про це розповів президент Центру антикризових досліджень Ярослав Жалило.


У той же час він уточнив, що в проект бюджету-2015 закладено 12% інфляції.

“Думаю, насправді інфляція буде вищою. Чітко спрогнозувати це неможливо через непередбачуваність курсу гривні і позаекономічних військових і політичних ризиків”, – додав експерт.

За його словами, “курсовий фактор буде впливати, насамперед, на товари з високим рівнем імпорту: нафтопродукти, побутову техніку, ліки іноземного виробництва та інші”.

Тим часом, побічно ефект девальвації впливає і на інші сектори економіки. “У перші місяці року інфляція буде  “відпрацьовувати”  ефект девальвації восени 2014 року. Гальмом для зростання цін буде низька платоспроможність переважної більшості споживачів”, – підкреслив Жалило.

Також він прокоментував основні показники, закладені в бюджет нашої країни на 2015 рік і те, якою  залежно від  них, може бути якість життя українців. “Показники поки попередні … Деякі експерти критикують прогнозований курс 17 гривень за долар”, – повідомив президент Центру антикризових досліджень.

“Показники не дають можливості оцінити якість життя, яке буде залежати від здатності подолання військової і політичної кризи, ефективності політики держави та наполегливості простих українців у реалізації свого трудового потенціалу”, – вважає він.

Патріот



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Если бы Библия была комиксом...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: