ТЕМА

На посту ДАІ в Харківській області міліція побила журналістів Громадського ТВ

30 января 2015 | 11:14

За версією телебачення, на посту ДАІ в Пісочині Харківської області представники міліції побили журналіста Громадського Костянтина Реуцького і відібрали в нього відеокамеру.


 

 

Сталося це по дорозі з Харкова в Київ, коли журналісти Громадського Анастасія Станко та Костянтин Реуцький поверталися з відрядження.

За їхніми словами, міліціонери відмовилися назватися. Камеру згодом підкинули, проте без карти пам’яті.

«Вот наши герои. При свидетелях бьют журналистов, забирают оборудование. Чувствуют себя абсолютно безнаказанными: говорят, что за прошлогодние киевские подвиги их никто так и не привлек, а за такие пустяки и подавно не привлечь», - сказав Реуцький.

За словами Станко, їх затримали прапорщики міліції на прізвища Ріяко, Костюк і Гончаренко.

Наразі загрози життю і здоров’ю журналістів немає.

Заступник начальника ГУ МВС у Харківській області Віталій Гузь, який приїхав на місце події, так прокоментував інцидент: «Наразі у місті Пісочин зупинено автомобіль, який рухався з луганськими номерами. Під час перевірки автомобілю на предмет заборонених предметів, стався інцидент: водій авто намагався щось дістати з кишені, на що співробітники міліції швидко відреагували тим, що блокували його рухи. Пізніше стало відомо,що цей водій є кореспондентом».

Гудзь заявив, що правоохоронці переглядатимуть відео з камер спостереження, які встановлені на посту.

 

10:37 UPD: На сайті ГУ МВС у Харківській області з’явився офіційний коментарвідомства щодо інциденту на посту ДАІ «Пісочин», в результаті якого від дій міліціонерів постраждали журналісти Громадського ТБ Костянтин Реуцький та Анастасія Станко.

За версією міліції, конфлікт «вчинили журналісти Громадського» під час огляду їх автівки на виїзді з міста Харкова. Прес-служба підкреслює, що авто має луганські номери. Побиття журналіста у повідомленні назтвають «блокуванням рухів».

«Розгляд інциденту між правоохоронцями та представниками ЗМІ знаходиться на особистому контролі начальника обласного ГУМВС Анатолія Дмитрієва. На час з’ясування усіх обставин події за наказом начальника ГУМВС працівники міліції, які несли службу на блокпосту, відсторонені від виконання службових обов’язків. Якщо неправомірність їх дій знайде своє підтвердження, вони негайно будуть звільнені з органів внутрішніх справ», - йдеться в коментарі перс-служби.

Натомість, журналісти Громадського стверджують, що дії міліціонерів були неправомірними і вони перевищили свої повноваження. Таку поведінку журналісти розцінюють як напад.

У п’ятницю о 14.00 під будівлею Міністерства внутрішніх справ на вул. Богомольця, 10 правозахисники планують провести акцію протесту з вимогою притягнути до відповідальності міліціонерів, які вчинили напад на журналістів.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Задумал что-то недоброе...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: