ТЕМА

Микола Томенко увіковічений в Лаврі

29 июля 2015 | 09:14 , Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”

Відчуття міри – то важливо. Особливо для великих чиновників і вічних депутатів. Таких, як активний комсорг Коля Томенко. Він вирішив “шкарябнути” історію. Увічнити своє славетне у вузькому колі, прізвище в граніті. І щоб стояв той камінь у самому серці древнього Києва – в Нацзаповіднику Лавра. І щоб тлом для Колі служив хтось дійсно безсмертний. Cкажімо, сам Кобзар – Тарас Шевченко. А чо?


Коля завжди у владі або біля неї. І грошенята невідомого походження також водяться. Отож, збагатити заповідну землю Лаври власноручним архітектурним “шедевром” – нема проблем! Які там папірці-дозволи! Пацан сказав - зробив! Вфсьо чотко!

 А чого можна очікувати від фахівця, що закінчив Київський університет за спеціальністю “Історія КПРС”? Комсорга університету у бурхливий час перебудови, коли активно пресували національно свідомих активістів? А у Колі був злет… Досвідчені люди стверджують, що без протекції могутнього тоді КГБ СССР такі злети були неможливі.

А тепер - до суті, тобто до листа співробітників Нацзаповідника у Лаврі Президенту України:

“Повторно звертається до Вас ініціативна група працівників Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника з приводу порушень законодавства України при створенні та введенні в дію нової структури та штатного розкладу нашого закладу, яка призведе до повного знищення екскурсійної частини та занепаду заповідника як наукової музейної установи.

Від нашого профільного міністерства ми не отримали жодної відповіді. Не увінчались успіхом наші спроби не тільки зустрітись з міністром, а просто потрапити в приміщення Міністерства культури України до п. Кириленка В.А., якого на вході до будівлі міністерства ревно оберігає найманий охоронець. Оберігає від працівників культури і від проблем в культурі. Скільки це буде тривати?!

За місяць що минув і Міністр культури «за сумісництвом» – пан Кириленко, і його перший заступник – пан Лиховий по кілька разів з’їздили у закордонні відрядження, але не знайшли часу для зустрічі в колективі, якій ще в недалекому минулому по-праву вважався найефективніший музейним закладом України.

 На екранах ТБ ми бачили як Кириленко В.А., гордовито крокує по червоній доріжці в місті Одеса, але хотіли б побачити його на території нашого Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника, якій він віддає на поталу «гопникам» Януковича. Злочинно витрачати час на урочистості тікаючи від вирішення реальних проблем.

 Як раз перед своєю відпусткою Ігор Лиховий побував в Боні (Німеччина), де проходила чергова сесія КВС – ЮНЕСКО. Цей очільник міністерства не бачить незаконного будівництва в Лаврі та у буферній зоні, не помічає знищеня пам`яток архітектури. Будівництво на Нижній території корпусу № 40, овочесховища (біля корпусу 52), яке велось з порушенням вимог параграфу 172 Настанови з виконання Конвенції, щодо детальної інформації ЮНЕСКО про масштабні проекти реставрації або нового будівництва, які можуть вплинути на визначну універсальну цінність об’єкта. Наразі розпочато будівництво корпусів на господарчому подвір`ї Дальніх печер з порушенням національного та міжнародного пам`яткоохоронного законодавства (без відповідних погоджень та дозволів) та знищено пам`ятку архітектури Брама на територію Ближніх печер (корпус 64-б).

 Лоббі для генерального директора Заповідника у владних кабінетах формує також народний депутат Томенко М.В., який у Заповіднику біля пам`ятного знаку до 200 – річчя Т.Г.Шевченку, вже встановив собі «пам`ятник» за життя: на стелі викарбувано ім`я «Великого Ініціатора». Ганьба!”

 

 

 

 

 



комментарии [1]

29.07.2015 11:25     Злий Укроп Знаю добре Томенка. "Балабол ще той" Пригадую як Юлю водив на каток, Гринжоли... з теловізора не вилазив. Спеціаліст з усього. Шкода, що така лайно завжди на плаву.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Украина со спикером! Александр Мороз в парламенте 6 июля 2006 года.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: