ТЕМА

Business Insider назвав нові військові розробки РФ

16 сентября 2015 | 09:50

Загалом до переліку увійшли 7 видів озброєння.


Росія намагається якнайшвидше модернізувати свою армію, не шкодуючи коштів на розробку нових балістичних ракет та підводних човнів. Про це пише видання Business Insider.

«Якщо програма модернізації виживе попри економічні проблеми Росії, робота над сімома новими видами озброєння, ймовірно, буде завершена», - йдеться у публікації.

1. Нові атомні підводні човни

На додаток до нових підводних човнів четвертого покоління, Росія вже планує розробки п'ятого покоління. Детальну інформацію щодо проектів розкривають неохоче, однак РФ планує використання підводних безпілотників, робототехніки для виконання певних завдань на борту. За попередніми планами, субмарини зможуть взаємодіяти через мережу.

Сучасна російська субмарина

2. Надзвукові ракети

Програму з виробництва гіперзвукових ракет переслідують невдалі випробування, однак її не знімають з порядку денного. Як передбачається, ракета Ю-71 зможе влучати в цілі з непередбачуваних напрямків й зі швидкістю у 7 тисяч миль на годину.

Модель надзвукової ракети BrahMos II, яку Росія розробляє спільно з Індією

3. Важковаговий стратегічний бомбардувальник

PAK-DA зможе здійснювати перельоти на 7500 миль і переносити вантаж у 30 тонн.

При створенні нових бомбардувальників залучать технології, використані у винищувачах Сухой Т-50

4. «Вимикач» комунікацій та управління озброєнням супротивника

Нові електронні системи нібито дозволятимуть Росії відключати будь-які потенційні загрози – від кораблів НАТО до надзвукових ракет.

5. Нові ракети ППО

Поки всі обговорюють S-300, в Росії працюють над створенням ракет S-500, які, як очікується, вражатимуть від п'яти до десяти балістичних ракет одночасно, і навіть влучати в низькоорбітальні супутники.

Російські ракети середньої дальності типу "земля-повітря" S-400 під час параду Перемоги на Красній площі у Москві, 9 травня 2015 року

6. Лазери

Росія наполягає, що її лазерна програма сягатиме того ж рівня, що і в США, однак російські системи будуть повністю засекречені. Якщо точніше, то це означатиме, що лазери Росії здатні або майже здатні фіксувати ворожі транспортні засоби, безпілотні літальні апарати, і човни - усі системи озброєння, на які покладається Америка.

Laser Weapon System, нова система променевої зброї направленої дії, створена дослідним центром командування ВМС США

7. Авіаносці

Перспективи зі створення російських авіаносців є непевними, але якщо такі судна з’являться, вони будуть кращими, ніж ті, які залишаються на озброєння зараз. Так само, як і американські авіаносці Nimitz, вони матимуть 4 злітні смуги, а загалом на них розміщуватимуть до 80-90 літаків.

Авіаносець "Адмірал Кузнєцов"

Нагадаємо, раніше російський президент Владімір Путін пригрозив збільшити ядерний потенціал Росії вже у 2015 році.

ТИЖДЕНЬ



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Президент України Віктор Ющенко і лідер блоку БЮТ Юлія Тимошенко під час зустрічі в Києві в середу, 6 грудня 2006 р. На зустрічі обговорювалися питання ухвалення Державного бюджету на 2007 р. Фото Миколи Лазаренка

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: