ТЕМА

Генпрокурорський саботаж

28 сентября 2015 | 09:47 , ТЕМА

Можна довго сперечатися: чи прокуратура Віктора Шокіна краща за прокуратуру Махницького чи-то Яреми й чи здатен Шокін подолати саботаж прокурорської гідри, особливо щодо розслідування справ, пов’язаних із Революцією гідності. Але, коли читаєш стос листів «Донецького меморіалу» на ім’я Шокіна щодо відвертого прикриття зрадників України з числа представників донецької влади, все стає на свої місця: Шокін ні хоче й не може покарати винних у масових вбивствах, зраді, війні на сході...


Ні, зовні все виглядає просто чудово: Генпрокуратура обіцяє докласти зусиль, розслідувати й покарати... Більше того, ще навесні Шокін під час наради з обласними прокурорами звернувся до підлеглих й попередив про особисту відповідальність за відсутність результатів розслідування злочинів, вчинених під час Революції гідності.

 А тепер дивимось як все відбувається на практиці. Протягом щонайменше року правозахисники апелюють до ГПУ із вимогою розпочати кримінальне провадження стосовно колишніх чиновників Донеччини, безпосередньо винних у злочинах проти революціонерів, а також у подальшому початку бойових дій на сході. У відповідь – суцільні відписки, які ставлять самих прокурорських за межу закону.

 

«ДОНЕЦЬКИЙ МЕМОРІАЛ»

Донецька громадська правозахисна організація

_____________________________________________________________________________________

03179, Україна, Київ, а/с 127                                                                              р/р 26001000098892 в ПАТ

тел.  (380-97)- 907-06-49                                                                                    «Укрсоцбанк»  м. Донецька    

E-mait: [email protected]                                                                                  МФО 300023    код ОКПО 23601920

 № 121 від 14 серпня 2015 р.

 

Генеральному прокурору Шокіну В.М.

вул. Різницька, 13/15,  Київ, 01601,  ГСП

 

Копії:  Заступнику Генерального прокурора

України Сакварелідзе Давиду

 

Премєр-Міністру України Яценюку А. Б.

Голові служби безпеки України Грицаку В.С.

Народним депутатам Н. Веселовій, Ю. Мирошниченко,

Ірині Луценко, О. Сироїд, Є.  Соболеву, Г. Немирі,

До ЗМІ та до громадських організацій

 

 

 

 

 

 

Відкритий лист

 

Шановний пане Генеральний прокурор України!

 

Правозахисна організація «Донецький Меморіал» з початку 2014 року неодноразово зверталась до органів прокуратури щодо дій представників місцевої влади Донеччини, зокрема, секретаря Донецької міськради Сергія Богачова, начальника Ворошиловського райвідділу міліції м. Донецька Володимира Зіборова, колишнього, але на той час начальника ГУМВС України в Донецькій області Романа Романова, чиї вчинки на початку 2014 року призвели до тяжких наслідків – до війни. Названі представники місцевої влади Донеччини фактично сприяли становленню терористичної організації ДНР. Для нас очевидно, що їх дії мають ознаки кримінальних злочинів. Але реально на місцевому рівні ніхто не бажав реагувати на протиправні, іноді злочинні дії цих представників влади.

До Генеральної прокуратури України «Донецький Меморіал» звертався, почина-ючи  з березня 2014 р., (лист № 57 від 13 березня  2014 р. та лист №  60 від 14 березня  2014 г.) з вимогою провести розслідування та вжити адекватні міри реагування.

Та дарма.

Весь цей час – півтора року – ми отримували від органів прокуратури, в тому числі від ГПУ – суцільні відписки: вона переправляла наші запити до прокуратури Донецької області, а звідти йшли відповіді, які свідчили: в прокуратурі працюють сліпі, які не бачать будь-яких ознак злочинів в діях посадовців.  А в ГПУ працюють ті, кого ця сліпота абсолютно влаштовує. Їх прізвища відомі – вони переправляли наші листи своїм колегам до прокуратури Донецької області.

Так було за Генерального прокурора О. Махницького, і за В.Яреми, і за Вашого керівництва відомством, Вікторе Миколайовичу, не припинилось.

Черговий етап наших марних зусиль розпочався  10 листопада 2014 р., коли «Донецький Меморіал» знову звернувся до Генерального прокурора України з питаннями: які заходи реагування вжиті органами Генеральної прокуратури України щодо дій у період лютий-травень 2014 р. секретаря Донецької міськради Богачова С., начальника Ворошиловського райвідділу міліції м. Донецька Зіборова В. та колишнього начальника ГУМВС України в Донецькій області Р. Романова? Чи затриманий він? Якщо ні, то чому і чи відомо, де він перебуває зараз?

 

 

У безлічі відписок органів прокуратури останнім ганебним листом стала відповідь заступника начальника слідчого управління прокуратури Донецької області І. Руденко. Він стверджує у своїй відповіді від 23.04.2015 р.:

«Із змісту Вашого звернення не вбачається достатньо об’єктивних даних, які б вказували на вчинення колишніми працівниками міліції Донецької області Зіборовим В.І. та Романовим Р.М., а також секретарем Донецької міської ради Богачовим С.В. кримінальних правопорушень при виконанні своїх службових обов’язків, оскільки в ньому викладені Ваші власні міркування та припущення про протиправність дій вказаних службових осіб, що більш нічим, крім Вашими поясненнями не підтверджується, а тому підстави для внесення відповідних відомостей до ЄРДР відсутні».

Аналогічну відповідь направив листом від 13.05.2015 р. начальник управління нагляду прокуратури Донецької області О. Панасовський.

На наш погляд, прокуратура Донецької області мала б без будь-яких звернень «Донецького Меморіалу» ще навесні 2014 р. зайнятись названими та багатьма іншими аналогічними випадками антиукраїнської діяльності. Але вона стійко протрималась у своїй бездіяльності до липня 2015 р. 

Ми повідомили про цю ганьбу з І. Руденком Вам, шановний Вікторе Миколайовичу, листом №  90 від  27 травня 2015 р., частина якого цитується вище. Але Ви чи Ваші підлеглі нашого листа знову переправили до прокуратури Донецької області (тобто до органу, на працівника якого ми скаржилися….). А від обласної прокуратури надійшла відповідь від 23 червня 2015 р.  за підписом заступника прокурора  Донецької області   Г. Коршуна, яка фактично черговий раз убезпечує від відповідальності Р. Романова та С. Богачова: «достатніх підстав для вжиття до Руденка О.І. заходів реагування щодо неналежного розгляду Ваших попередніх звернень, не вбачається».

На жаль, і Г. Коршун виявився «сліпим» («не вбачається»…). І ця його сліпота тривала навіть через місяць після пубічно поширеної Вашої заяви на нараді з керівниками прокуратур обласного рівня про завдання перед обласними прокурорами у строк до 29 травня скласти та особисто затвердити плани розслідування кримінальних проваджень щодо злочинів, вчинених під час Революції гідності. Тоді Ви також підкреслювали, що прокурори областей нестимуть персональну відповідальність за відсутність результатів розслідування таких злочинів.

Аж раптом всі прозріли!

У відповідь на лист народного депутата Наталії Веселової Ви, Вікторе Миколайовичу, повідомляєте листом від 22 липня 2015 року, що за результатами перевірки тією ж Донецькою прокуратурою 16 липня розпочате кримінальне провадження за фактом участі … секретаря Донецької міської ради Богачова С. Р. (помилка, вірно – С.В.)…. колишнього начальника ГУМВС України в Донецькій області Романова Р.В. (помилка, правильно Р.М.) у діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка» та у сприянні її діяльності, чого ще 23 червня в Донецькій прокуратурі вперто «не вбачали».

Що ж таке несподіване сталося з 23 червня, коли Г. Коршун не бачив нічого крамольного у твердженні колеги І. Руденко про те, що «не вбачається достатньо об’єктивних даних, які б вказували на вчинення колишніми працівниками міліції Донецької області Зіборовим В.І. та Романовим Р.М., а також секретарем Донецької міської ради Богачовим С.В. кримінальних правопорушень при виконанні своїх службових обов’язків», і тим моментом 16 липня (за три тижні!!!), коли слідчим управлінням прокуратури області, де працює й знайомий вже нам «сліпий» п. І.Руденко, завершена перевірка і розпочато кримінальне провадження за фактом участі, зокрема, й  Богачова С.В. та Романова Р.М. у діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка», сприянні її діяльності.   

Думаємо, нічого особливого не сталося.

Припускаємо, що насправді справа в тому, що органам прокуратури всіх рівнів глибоко начхати на звернення громадської організації та на зраду донецькими владоможцями суверенітету України. Рух у питанні пішов, коли до Вас звернулась народний депутат Н. Веселова. Може через те, що вона і її колеги можуть голосуванням здійснити кадрові зміни в ГПУ. Незалежність України та її зрада романовими та богачовими – не аргумент для працівників прокуратури. В ГПУ, а особливо в прокуратурі Донецької області про витвори цих «героїв» Донеччини добре знають. І тим не менше за півтора року ані кроку не зробили для притягнення їх до відповідальності.

 

Серйозним аргументом на користь такого бачення ми вважаємо лист ГУМВС у Донецькій області від 17.12.2014 р. за підписом т. в. о. начальника управління                О. І. Перехреста, який нами було отримано тільки у березні 2015 р. (воно так довго йшло до нас, тому що не тільки в ГПУ, а й у МВС є прихильники донецьких зрадників, які про них турбуються та будь за що гальмують будь-які розслідування) зазначено, що «прокуратурою Донецької області розпочато кримінальне провадження за фактом протиправних дій колишнього начальника ГУМВС області генерал-майора міліції Романова Р. М.. Досудове розслідування триває».

 То ж куди поділося це кримінальне провадження, пане Генеральний прокурор? Чим воно завершилось? Хто з працівників органів прокуратури відповідальний за його долю?

Саме тому оприлюднений Ваш лист від 22 липня народному депутату Веселовій Н. про начебто «розпочате кримінальне провадження» викликає скоріше глибокий сум, занепокоєння та тривогу. Бо може статися, за місяць-другий і ці кримінальні провадження можуть «розсосатися», зникнути, як попередні. Адже в ГПУ досі сидять ті ж самі відмінні фахівці. ГПУ просто зробила фінт імітації – начебто порушила кримінальне провадження. І що дуже показово – з приводу фактів про події весни 2014 року, які їй стали відомі у липні 2015 року!

Чи це і є ті самі дії української влади, які мають переконати мешканців Криму повірити, що в Україні жити краще, ніж в Криму?

 Єдине, що зараз може поколивати впевненість у безкарності Р. Романова та його поплічників по зраді та у недосяжності їх для відповідальності – це Ваше реагування на фактичний саботаж працівників ГПУ та їх однодумців в прокуратурі Донецької області: тільки якщо прокурори О. Панасовський,. Руденко та Г. Коршун будуть звільнені з прокуратури Донецької області, і не за власним бажанням чи по переводу «на іншу роботу», а  як такі, що покривали злочини зрадників. Тоді можливо цей спалах активності ГПУ не буде виглядати відвертою імітацією та окозамилюванням. 

Але поки що є дуже великі сумніви, що у Вас, Вікторе Миколайовичу, вистачить на це рішучості та наснаги.

Будемо раді помилитися.

В будь-якому разі про вжиті Вами заходи реагування просимо у визначений законом строк повідомити на адресу

 

                                        Букалову О.П. а/с 127, Київ  03179

 

Вашу відповідь ми обов’язково оприлюднимо.

 

 

Додатки.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області Сюсяйло О. № 31 від 18 лютого 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 57 від 13 березня 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 60 від 14 березня 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 284 від 10 листопада 2014 р.

копія відповіді ГУМВС України в Донецькій області від 17.12.2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 306 від 19 грудня 2014 р.

копія відповіді нач. управління нагляду прокуратури області О. Панасовського від 13.04.2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 90 від 27 травня 2015 р.

копія відповіді заступника прокурора Донецької області Г. Коршуна від 23 червня 2015 р.

копія відповіді ГПУ на запит народного депутата Веселової Н. від 22 липня 2015 р.

 

 

З повагою

 

Букалов П.Ф.

в. о. голови ради «Донецького Меморіалу»

 

«ДОНЕЦЬКИЙ МЕМОРІАЛ»

Донецька громадська правозахисна організація

_____________________________________________________________________________________

83092, Україна, Донецьк, а/с 4836                                                              р/р 26001000098892 в ПАТ

тел./факс  (380-62)- 304-14-71.                                                                 «Укрсоцбанк»  м. Донецька    

E-mait: [email protected]                                                                        МФО 300023    код ОКПО 23601920

№  90 від  27 травзя 2015 р.

Генеральному прокурору України

Шокіну В М

 

Шановний Вікторе Миколайовичу!

 

Нещодавно ЗМІ повідомили про те, що Ви як Генеральний прокурор наполягаєте на необхідності розслідування злочинів, вчинених під час Революції гідності, а прокурори областей нестимуть персональну відповідальність за виконання/невиконання  таких розслідувань.

Натомість прокуратурі Донецької області та, зокрема, заступнику начальника слідчого управління прокуратури області І. Руденко ця ініціатива ще не відома. Тому підтвердженням його відповідь на численні листи «Донецького Меморіалу», які надсилаються організацією з лютого 2014 р. , про дії деяких представників місцевої влади Донеччини.

(лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області Сюсяйло  № 31 від 18 лютого 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області Сюсяйло О. № 34 від 18 лютого 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 57 від 13 березня 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 60 від 14 березня 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 284 від 10 листопада 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 306 від 19 грудня 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Президенту України № 17 від 18 січня 2014 р.

Здається, нічого не знає І. Руденко про дії у березні 2014 р. керівника Донецької обласної міліції Р. Романова, який ввів «народного губернатора» Губарєва до зали засідань Донецької облради, після чого депутати були примушені ухвалити рішення про референдум на кшталт кримського. Руденко називає ці факти «припущенням «Донецького Меморіалу». Правда, зараз ДНР відмічає річницю того референдуму як своє свято. Але «подвиг» Романова, який помітно цьому сприяв – не факт для І. Руденка.  

Протягом березня-квітня минулого року в центрі Донецька творився безлад, толпи бандитів руйнували адмінбудівлі, захоплювали обладміністрацію, зводили барикади, захоплювали та катували проукраїнських активістів. Міліцонери Ворошиловського РВВС м. Донецька, на чиїй теріторії це відбувалось, не тільки не намагались - як їм належало – чинити опір цьому безладу, а навпаки – допомагали їм, підносили шини до барикад,  переслідували проукраїнських активістів. Яскравий приклад – допомога міліціонерами бандитам у підготовці нападів під час проукраїнського мітингу 13 березня, коли загинув Чернявський. Та керівник районної міліції Ворошиловського району Донецька В. І. Зіборов, на думку заступника начальника слідчого управління прокуратури області І. Руденка, не має стосунку до такої поведінки міліціянтів навесні 2014 року у центрі Донецька.

Свій помітний внесок в антиукраїнські погроми вніс і секретар Донецької міськради                          С. Богачов. Приклади його злочинних дій у той час, зокрема, публічні заклики йти та розганяти проукраїнські мітинги та бити їх учасників, містяться у багатьох ЗМІ.

 

 

Тому на наш погляд, прокуратура Донецької області мала б без будь-яких звернень «Донецького Меморіалу» ще навесні 2014 р. зайнятись названими та багатьма іншими аналогічними випадками антиукраїнської діяльності. 

Але заступник начальника слідчого управління прокуратури області І. Руденко стверджує у відповіді від 23.04.2015 р.

«Із змісту Вашого звернення не вбачається достатньо об’єктивних даних, які б вказували на вчинення колишніми працівниками міліції Донецької області Зіборовим В.І. та Романовим Р.М., а також секретарем Донецької міської ради Богачовим С.В. кримінальних правопопрушень при виконанні своїх службових обовязків, оскільки в ньому викладені Ваші власні міркування та припущення про протиправність дій вказаних службових осіб, що більш нічим, крім Вашими поясненнями не підтверджується, а тому підстави для внесення відповідних відомостей до ЄРДР відсутні».

Складається враження, що ані прокурор Донецької області на той час Сюсяйло О.М., ані його наступник Франтовський, ані інші керівники обласної прокуратури, включаючи заступника начальника слідчого управління прокуратури області І. Руденка, нічого крамольного та кримінального не вбачають у всьому, що скоїли навесні 2014 р. Р. Романов, В. Зіборов та                     С. Богачев.

Ми вважаємо цих людей посадовцями, які безпосередньо причетні до саме такого трагічного розвитку подій, який стався, та «Донецький Меморіал» вже другий рік безуспішно звертається з приводу притягнення їх до відповідальності. Але заступник начальника слідчого управління прокуратури Донецької області І. Руденко вважає, що ми висловлюємо тільки «власні міркування та припущення про протиправність дій вказаних службових осіб».

Вважаємо, що відповідь І. Руденка – результат, як мінімум,  недбалості, його позиція сприяє безкарності осіб, причетних до дій, які призвели до тяжких наслідків та загибелі тисяч людей. Ми переконані, що  І. Руденко має понести за це відповідальність. Бо важко вигадати кращу підтримку злочинам зрадників, ніж це робить у квітні 2015 року І. Руденко.

Ми вважаємо, що тривалі намагання «Донецького Меморіалу» добитися притягнення до відповідальності злочинців надають моральне право цього листа зробити відкритим.

Вашу відповідь про вжиття заходів реагування щодо позиції І. Руденка просимо надати на адресу

                                        Букалову О.П. а/с 127, Київ  03179

 

Додатки. лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області Сюсяйло О. № 31 від 18 лютого 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області Сюсяйло О. № 34 від 18 лютого 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 57 від 13 березня 2014 р.

лист  «Донецького Меморіалу» прокурору Донецької області № 60 від 14 березня 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 284 від 10 листопада 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Генеральному прокурору України № 306 від 19 грудня 2014 р.

лист «Донецького Меморіалу» Президенту України № 17 від 18 січня 2014 р.

копія відповіді заст. нач. слідчого управління прокуратури області І. Руденка від 23.04.2014 р.

 

 

 

 

З повагою

Букалов П.Ф.

в. о. голови ради «Донецького Меморіалу»

 

«ДОНЕЦЬКИЙ МЕМОРІАЛ»

Донецька громадська правозахисна організація                                       

_____________________________________________________________________________________

83092, Україна, Донецьк, а/с 4836                                                              р/р 26001000098892 в ПАТ

тел./факс  (380-62)- 304-14-71.                                                                 «Укрсоцбанк»  м. Донецька    

E-mait: [email protected]                                                                        МФО 300023    код ОКПО 23601920

№  57  от 13 марта  2014 г.            

              И. о. Генерального прокурора Украины

               ул. Ризницкая,  13/15, Киев, 01011

 

 

Копия:   Начальнику ГУ МВД Украины

               в Донецкой области Пожидаеву К. Н.    

               ул. Горького, 61, Донецк,  83001

 

               прокурору Донецкой области

               ул. Ген. Антонова, 2   Донецк  83015

 

                                            

Я обращался письмом № 32 от 18 февраля  2014 г. к начальнику ГУ МВД Украины в Донецкой области по поводу событий 08.02.2014 г., когда на площади Правосудия в Донецке должен был начаться митинг сторонников Донецкой областной организации политической партии "ВО "Батькивщина", которые собрались почтить память погибших в Киеве на Майдане. 

 Проведению митинга воспрепятствовала группа лиц и сделала это по призыву секретаря Донецкого горсовета Сергей Богачева. Именно он  призвал собравшихся активистов пойти на площадь Правосудия к зданию прокуратуры Донецкой области и воспрепятствовать активистам Евромайдана провести мирное собрание.

Мое обращение к начальнику ГУМВД Украины в Донецкой области с просьбой на основании ст. 214 УПК Украины внести  эти сведения в Единый реестр досудебных расследований и провести расследование по факту совершения должностным лицом действий, имеющих четкие признаки преступления, предусмотренного ст. 340 УК Украины – это обращение осталось без реагирования.

Вместе с тем статья 340 Уголовного кодекса вполне определенно обозначает:

 

«Незаконное препятствование организации или проведению собраний, митингов, уличных шествий и демонстраций, если это деяние совершенное должностным лицом или с применением физического насилия, - наказывается исправительными работами на срок до двух лет или арестом на срок до шести месяцев, или ограничением свободы на срок до пяти лет, либо лишением свободы на тот же срок».

Отсутствие реакции начальника ГУМВС на обращения «Донецкого Мемориала» от 18 февраля 2014 г. вынуждает задуматься о причинах такого бездействия. Особенно в контексте его действий, способствовавших захвату Донецкой ОДА пророссийскими и российскими митингующими и учиненному там затем погрому.

Прошу Вас предпринять адекватные меры реагирования в рамках Вашей компетенции и содействовать включению соответствующими структурами ГУ МВД области внесению в реестр вышеуказанных сведений. 

 

            О Вашем решении и Ваших действиях прошу сообщить по адресу

                                               а/я  4836, Донецк,  83092

Поскольку данный вопрос имеет важное общественное значение, я не исключаю, что Ваш ответ, как и это обращение, предам публичной огласке. 

 

 

Приложение. Копия первого обращения «Донецкого Мемориала» от 18февраля 2014 г.

 

 

            Председатель совета

            «Донецкого Мемориала»                                        Александр Букалов

 

 

«ДОНЕЦЬКИЙ МЕМОРІАЛ»

Донецька громадська правозахисна організація                                       

_____________________________________________________________________________________

83092, Україна, Донецьк, а/с 4836                                                              р/р 26001000098892 в ПАТ

тел./факс  (380-62)- 304-14-71.                                                                 «Укрсоцбанк»  м. Донецька    

E-mait: [email protected]                                                                        МФО 300023    код ОКПО 23601920

№  31    от 18 февраля  2014 г.                   

            Прокурору Донецкой области

Сюсяйло  Олегу Николаевичу

ул. ген. Антонова,  2, Донецк, 83015           

 

 

 

 

 

 

 

                                                   

            По сообщениям средств массовой информации, 08.02.2014 г  в 12.00 на площади Правосудия в Донецке должен был начаться митинг сторонников Донецкой областной организации политической партии "ВО "Батькивщина", которые собрались почтить память погибших в Киеве на Майдане. 

Чуть  ранее - в 11.00 на митинге Донецкой городской организации Партии регионов около памятника Шевченко секретарь Донецкого горсовета Сергей Богачев  призвал собравшихся активистов пойти на площадь Правосудия к зданию прокуратуры Донецкой области и воспрепятствовать активистам Евромайдана провести мирное собрание.

            Учитывая, что согласно ст. 39 Конституции Украины граждане имеют право собираться мирно, без оружия и проводить собрания, митинги, походы и демонстрации, разгон  мероприятия, которое собирались провести сторонниками Евромайдана, является нарушением их конституционного права.

             Ряд телеканалов показал кадры, на которых зафиксировано, что мирная акция активистов Евромайдана с участием народного депутата Верховной Рады Украины Кужель А. противниками Евромайдана была разогнана.

            Статья 340 Уголовного кодекса вполне определенно обозначает:

 

«Незаконное препятствование организации или проведению собраний, митингов, уличных шествий и демонстраций, если это деяние совершенное должностным лицом или с применением физического насилия, - наказывается исправительными работами на срок до двух лет или арестом на срок до шести месяцев, или ограничением свободы на срок до пяти лет, либо лишением свободы на тот же срок».

 

            Богачев призывал к разгону мирной акции не как гражданин, а как должностное лицо, представитель власти, поэтому его действия подпадают под ст. 340 УК Украины.

            Прошу Вас провести расследование описанного нарушения Конституции Украины и совершения действий, имеющих четкие признаки уголовного преступления, предусмотренного ст. 340 Уголовного Кодекса Украины, и предпринять адекватные меры реагирования.

 

            О Вашем решении и Ваших действиях прошу сообщить по адресу

                                               а/я  4836, Донецк,  83092

Поскольку данный вопрос имеет важное общественное значение, я не исключаю, что Ваш ответ, как и это обращение, предам публичной огласке. 

 

 

 

            Председатель совета

            «Донецкого Мемориала»                                        Александр Букалов

 

«ДОНЕЦЬКИЙ МЕМОРІАЛ»

Донецька громадська правозахисна організація                                       

_____________________________________________________________________________________

83092, Україна, Донецьк, а/с 4836                                                              р/р 26001000098892 в ПАТ

тел./факс  (380-62)- 304-14-71.                                                                 «Укрсоцбанк»  м. Донецька    

E-mait: [email protected]                                                                        МФО 300023    код ОКПО 23601920

№  60  от 14 марта  2014 г.                         

              Начальнику ГУ МВД Украины

              в Донецкой области Пожидаеву К. Н.          ул. Горького, 61, Донецк,  83001    

                                          

Копия:   Министру внутренних дел   Авакову А.

  

               Начальнику СБУ Украины

                Наливайченко В. .

 

               начальнику управления СБУ

               в Донецкой области

               ул. Щорса,  62,  Донецк,  83114

 

              И. о. Генерального прокурора Украины

               ул. Ризницкая,  13/15, Киев, 01011

 

 

               прокурору Донецкой области

               ул. Ген. Антонова, 2   Донецк  83015

 

 

Я как руководитель общественной организации «Донецкий Мемориал» обращался  18 февраля  2014 г. – т..е почти месяц назад (!!!) письмом  №  33   к начальнику ГУ МВД Украины в Донецкой области Романову Р.Н. по поводу хулиганского нападения 13.02.2014 г. группы неизвестных пока лиц характерной наружности на представителей СМИ, общественных и партийных активистов, которые проводили  информационную встречу в кафе "Клевер ленд" и неадекватной реакции сотрудников Ворошиловского РОВД на это событие.

Напоминаю, что милиция погрому не препятствовала, что дает основание считать, что действия нападавших и присутствовавших милиционеров были скоординированы.

Я настаивал на проведении расследования действий милиции в событиях при задержании мирных посетителей кафе, выяснении роли начальника Ворошиловского РОВД, ответственного за действия своих подчиненных.

Какого-либо ответа со стороны Романова Р.Н  не последовало. Не ответила на аналогичное обращения и прокуратура Донецкой области.

Учитывая отсутствие реакции руководителя областной милиции, я не исключаю, что он ждет появления на улицах Донецка российских танков в надежде, что тогда у него отпадет необходимость вообще отвечать на какие-либо вопросы к нему.

Очевидная бездеятельность милиции уже привела к человеческим жертвам. Создается впечатление, что милицейское руководство тщательно исполняет свою роль, содействуя созданию впечатления хаоса и безвластия в регионе. Нет сомнений, кому и для чего это может быть нужно.

Я обращаюсь к Вам и категорически настаиваю на немедленном привлечении к ответственности лиц, причастных к бездействию в отношении нападавших работников милиции и их начальников, включая начальника Ворошиловского РОВД и начальника ГУМВС Украины в Донецкой области.

Обязательным считаю выявление и название лиц, совершивших хулиганское нападение в кафе и привлечение их к ответственности. Отказ сделать это неизбежно может быть расценен как подтверждение скоординированности действий милиции и бандитов.

О Вашем решении и Ваших действиях прошу сообщить по адресу

                                               а/я  4836, Донецк,  83092

Поскольку данный вопрос имеет важное общественное значение, я не исключаю, что Ваш ответ, как и это обращение, предам публичной огласке. 

 

Приложение. Копия обращения от 18 февраля 2014 г.

 

            Председатель совета

            «Донецкого Мемориала»                                                                Александр Букалов

 



комментарии [2]

30.09.2015 01:06     Иду мимо Обращайтесь к Карпунцову Валерию-старпом Шокина. Порядочнейший человек! Лично контролирует расследование всех дел против бывшей власти! Все дела пойдут в суд!
28.09.2015 13:46     Проходящий мимо Шокин - человек президента, фигура не самостоятельная. Поэтому все обращения не по адресу...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Matt Stuart

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: