ТЕМА

Військова прокуратура наполягає, аби дезертирка отримала реальний строк

23 июня 2016 | 10:48

Військова прокуратура оскаржить вирок суду колишній військовій, яку за дезертирство та державну зраду, засудили до умовного покарання.


Військова прокуратура Вінницького гарнізону готує апеляцію на вирок Вінницького міського суду, яким колишнього військовослужбовця контрактної служби за дезертирство та державну зраду засуджено до умовного покарання.

Державне обвинувачення наполягало визнати винною військовослужбовця-жінку у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 408 (дезертирство) та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України та призначити покарання у виді реального позбавлення волі.

Проте суд, визнавши її винною лише за ч. 1 ст. 408 (дезертирство), засудив до 3 років позбавлення волі та звільнив від відбування покарання, встановивши іспитовий строк 1 рік та 6 місяців.

Державне обвинувачення вважає, що така кваліфікація дій та міра покарання не відповідає тяжкості вчинених особою злочинів і оскаржуватиме вирок.

Нагадаємо, засуджена проходила військову службу у військовій частині в м. Севастополь АР Крим на посаді радіотелефоніста у військовому званні «старший солдат». У строк до 12 травня 2014 року мала прибути до пункту збору в місті Вінниця. Проте, у ході переведення до іншого місця служби, припинила виконувати свій конституційний обов’язок щодо захисту Вітчизни, до військової частини у визначений термін не з’явилася та не приступила до виконання своїх службових обов’язків.

Крім того, вступила на військову службу до країни агресора – Збройних Сил – Російської Федерації, про що в її військовому квитку командиром російської військової частини зроблено відмітку.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Игорь Поддубный

Где-то на Камчатке...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: