ТЕМА

Туреччина відновила переговори з Росією про будівництво "Турецького потоку" в обхід України

27 июля 2016 | 11:32

Анкара готова до діалогу з Москвою з енергетики і принципово відкрита з питання будівництва першої гілки "Турецького потоку", заявив віце-прем'єр Туреччини Мехмет Шімшек. Про це пише "РИА Новости".


"Ми відкриті до діалогу (з РФ з енергетики - ред.). З точки зору енергетичної потреби Туреччини в газі ми принципово відкриті до будівництва першої гілки "Турецького потоку", - сказав Шімшек журналістам.

Раніше у вівторок заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медведєв повідомив, що на зустрічі міністра економіки Туреччини Ніхата Зейбекчі з головою Міненерго РФ Олександром Новаком була досягнута домовленість про створення робочої групи з "Турецького потоку".

Росія в грудні 2014 року через неконструктивну позицію ЄС оголосила про відмову від "Південного потоку", який повинен був пройти на території Болгарії, Сербії, Угорщини, на користь нового газопроводу в бік Туреччини ("Турецький потік"). Однак і цей проект був заморожений на тлі охолодження політичних відносин Москви і Анкари.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

18 октября Стивен Спилберг приехал в Киев на презентацию фильма Сергея Буковского(на заднем плане)и вместе с Виктором Пинчуком(слева)встретился со свидетелями событий холокоста и их потомками.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: