ТЕМА

У Мінкульті майже кожен другий з бронею

21 мая 2024 | 08:02

Україні співробітники закладів культури можуть отримати броню від мобілізації. Середній показник бронювання серед працівників цієї галузі може досягати 40%.


Про це розповів в.о. міністра культури Ростислав Карандєєв в інтерв’ю виданню Главком. Він наголосив, що з початку російського вторгнення жодних нововведень у цьому плані не було.

"Якщо держава створила державні установи культури, то вони важливі. Тобто це заклади, створені для виконання загальнодержавних функцій. Кожне державне підприємство, у тому числі і у сфері культури, важливе", — сказав він.

За його словами, у закладах культури є багато посад, які дуже складно замінити, оскільки спеціалісти навчаються роками. До таких він зарахував музикантів, танцюристів та хореографів, зазначивши, що держава вклала у них дуже багато ресурсів.

"За законодавством ми маємо право забронювати до 50% військовозобов’язаних. Сьогодні, якщо проаналізуємо кількість мобілізованих з-поміж закладів культури, а ця цифра коливається, то мобілізовано десь 5%, десь 8%, десь 10%, але зазвичай не більше. Щодо бронювань, то за закладами культури приблизно 40% у середньому заброньовані", — сказав Карандєєв.

Загалом він зазначив, що у сфері культури працює 3076 військовозобов’язаних осіб у 74 державних закладах, з них 1241 особа отримала броню. У сфері медіа 2721 військовозобов’язаний із 36 видань, серед яких 1170 осіб заброньовано.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

"В свинячий голос"

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: