ТЕМА

Саакашвілі підписав план Саркозі і Мєдвєдєва

09 сентября 2008 | 10:00

Президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав документ, схвалений президентами Франції і Росії Ніколя Саркозі і Дмитром Мєдвєдєвим в понеділок в Москві, про подальші заходи із стабілізації ситуації в країні.


«Я підписав документ, де російських військових замінять міжнародні сили», - сказав Саакашвілі на спільній прес-конференції зі своїм французьким колегою після завершення переговорів в Тбілісі.

Зі свого боку, Саркозі заявив, що ніяких двозначностей з даного документу бути не повинно.

«Ми досягли того, що російські військові сили вийдуть з Грузії і повернутися на свої позиції, яких вони займали до цього конфлікту. До 15 жовтня цей процес повинен завершитися і з 15 жовтня жодного російського військового в Грузії бути не повинно», - сказав Саркозі. Президент Франції висловив надію, що російська сторона виконає дану обіцянку.

«Якщо всі виконають свої обіцянки, а я не хочу сумніватися в тому, що Росія цього не зробить, то все буде добре. Але якщо ця обіцянка не буде виконана до позначеної дати, тоді нам доведеться починати іншу бесіду. У серпні нам було необхідно добитися припинення вогню, але зараз вже інша ситуація», - наголосив Саркозі.

Президент Франції повідомив, що згідно з існуючими домовленостями, до 1 жовтня до Грузії прибудуть спостерігачі від ЄС і ОБСЄ, чий мандат має на увазі здійснення контролю зон конфліктів в Абхазії і Південній Осетії. За словами Саркозі, якраз вони замінять російських миротворців в зонах конфліктів.

«Ми вважаємо, що після того, що було в серпні, російські миротворці не можуть там знаходитися», - сказав він.

Саркозі, як голова Євросоюзу, від імені організації знов підтвердив єдину позицію ЄС про підтримку територіальної цілісності Грузії і готовність підтримати розвиток її економіки.

FORPOST



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Индийские мотивы

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: