ТЕМА

Галина Климович: Справа отруєння Ющенка може перетворити декількох кандидатів в президенти на політичних трупів

23 июня 2009 | 16:06 , Олег Ельцов, ТЕМА

Керівник слідчо-оперативної групи у справі з отруєння Ющенка Галина Климович вимагає порушити кримінальну справу проти Петра Коваля, начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ. Це стало її реакцією на рапорт Коваля щодо начебто таємного прослуховування та проникнення Климович у житло шановних людей політиків та високопосадовців. В результаті ГПУ вдалася до тотальної перевірки групи Климович, ба більше. Проте, факти не підвердилися. Тепер Климович вимагає засадити Коваля за грати.



У своєму рапорті на ім.”я заступника генпрокурора Винокурова Коваль писав: "Доповідаю, що мені від оперативного співробітника Служби безпеки стало відомо, що в рамках розслідування кримінальної справи № 49-1361, яку порушено за фактом посягання на життя кандидата у Президенти України, а нині Президента України Ющенка В.А., керівником слідчо-оперативної групи, старшим слідчим з особливо важливих справ Климовичем Г.І. протягом тривалого періоду через Апеляційний суд міста Києва та інші суди отримувалися дозволи на негласне проникнення в оселю, в службові кабінети, зняття інформації з каналів зв'язку та проведення інших технічних заходів стосовно ряду політиків, народних депутатів, керівництва Генеральної прокуратури та керівників окремих структурних підрозділів Головного управління з розслідування особливо важливих справ".

Цей текст швидко набув поширення у ЗМІ, той самий Винокуров відмовлявся його коментувати, проте перевірку за рапортом Коваля було проведено. Й невдовзі на сайті ГПУ з”явилося повідомлення такого змісту:

22.06.2009

Проведено перевірку інформації про начебто незаконне прослуховування народних депутатів, керівництва Генеральної прокуратури України та інших громадян

     Нещодавно у ЗМІ було оприлюднено інформацію про начебто незаконне прослуховування народних депутатів, керівництва Генеральної прокуратури України та інших громадян, незаконне проникнення у житло в рамках розслідування кримінальної справи про отруєння кандидата у Президенти Віктора Ющенка.
     З цього приводу прес-служба Генеральної прокуратури уповноважена поінформувати, що за цими фактами було проведено перевірку, за результатами якої зловживань з боку працівників правоохоронних органів, порушень конституційних прав громадян при розслідуванні вищевказаної кримінальної справи не встановлено.

На тому ця скандальна історія завершилася б пшиком й всі могли б про неї забути. Але не Галина Климович. Вже наступного дня після появи інформації, яка скасовує всі звинувачення Коваля на її адресу, вона у свою чергу подала рапорт на ім.”я виконуючого обов”язки Генпрокурора.

 

В.о. Генерального прокурора України

державному раднику юстиції 1-го класу

                                                                               Кудрявцеву В.В.

старшого слідчого в особливо

важливих  справах

Генеральної прокуратури України

державного  радника юстиції 3-го класу

Климович Галини Іванівни

 

 

Р А П О Р Т.

 

23 червня 2009 року                                                                                                               м. Київ.

 

 

3 червня 2009 року в Інтернет-мережі та засобах масової інформації був опублікований рапорт начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Коваля П.А. від 30.05.09 про те, що я начебто на протязі тривалого періоду всупереч вимогам ст.8 Закону України  «Про оперативно - розшукову діяльність» через апеляційний суд м. Києва та інші суди в ході розслідування кримінальної справи отримувала дозволи на зняття інформації з засобів зв’язку, проникнення до квартир та службових кабінетів відомих політиків, народних депутатів, керівництва Генеральної прокуратури України та Головного управління з розслідування особливо важливих справ, тобто порушувала недоторканість приватного життя, за що передбачена кримінальна відповідальність за ст. 182 КК України.

Враховуючи, що я являюсь працівником правоохоронного органу, мої дії, у випадку правдивості фактів, викладених Ковалем П.А. у своєму рапорті від 30.03.09, підпадали б під ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст.364 КК України, який відповідно до ст.12 КК України є особливо тяжким злочином.

Таким чином, Коваль П.А. своїм рапортом офіційно і публічно звинуватив мене у вчиненні особливо тяжкого злочину.

Приймаючи до уваги, що наведені у рапорті Коваля П.А. факти не відповідають дійсності, про що офіційно повідомлено 22.06.09 прес-службою Генеральної прокуратури України на офіційному Інтернет - порталі Генеральної прокуратури України, цей рапорт слід розцінювати як завідомо неправдиве повідомлення про вчинений злочин, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні особливо тяжкого злочину, за що передбачена кримінальна відповідальність за ч.2 ст.383 КК України.

Враховуючи, що Коваль П.А. являється службовою особою і працівником правоохоронного органу, він повинен нести відповідальність також за ч.3 ст. 364 КК України.

В зв’язку з тим, що працівник Генеральної прокуратури України Коваль П.А. своїми умисними діями заподіяв істотну шкоду моїм охоронюваним законом правам та інтересам, посягнувши на мою професійну та людську честь, достоїнство і репутацію слідчого, намагаючись дискредитувати мене і унеможливити виконання мною своїх професійних обов’язків, він не достойний перебувати в подальшому в органах прокуратури і повинен нести кримінальну відповідальність за скоєний злочин.

Вважаю, що своїми діями Коваль П.А. також підірвав авторитет і престиж органів прокуратури, завідомо неправдиво звинувативши працівника прокуратури в зловживанні та порушеннях, яких насправді не було.

Коваль також завдав суттєвої шкоди державним інтересам України, оскільки розповсюджені ним завідомо неправдиві відомості викликали негативну реакцію у міжнародної спільноти і стали перешкодою для конструктивної співпраці з компетентними органами інших країн в рамках виконання ними клопотань про надання правової допомоги у кримінальній справі про посягання на державного діяча України Ющенка В.А.

Умисно дискредитуючи мене та всю слідчо-оперативну групу, Коваль П.А. створив штучні перешкоди у розслідуванні вказаної кримінальної справи з метою перешкоджання встановленню об’єктивної істини та вчиненню тиску на слідство.

На підставі наведеного, прошу порушити відносно начальника Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Коваля П.А. кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 383 та ч.3 ст. 364 КК України.

Про результати розгляду цього мого рапорту та прийняте рішення прошу мене інформувати письмово.

Оскільки розповсюдження Ковалем П.А. завідомо неправдивих відомостей щодо мене та слідчої групи здійснювалося досить активно і викликало значний резонанс у суспільстві, а спростування цих відомостей  як неправдивих відбулося надзвичайно скромно й непомітно, враховуючи, що Коваль до цього часу працює на своїй посаді і щодо нього не зроблено будь-яких організаційних висновків, які обов’язково були б зроблені відносно мене при найменшій можливості, я маю всі підстави вважати, що ці незаконні дії Коваль П.А. вчинив зі згоди, а можливо й за прямою вказівкою керівництва Генеральної прокуратури України з метою відсторонення мене від розслідування кримінальної справи №49-1361 та опорочення здобутих слідчою групою доказів у цій справі, а заодно з метою зведення  зі мною давніх особистих рахунків.

 

Старший слідчий в особливо важливих справах

Генеральної прокуратури України

Державний радник юстиції 3-го класу                                                                                  Г.І. Климович.

Отримавши у в своє розпорядження цей рапорт (на щастя, нині нескладно отримати будь-який документ Генпрокуратури), ми звернулися за коментарем до Галини Климович, яка спочатку емоційно відреагувала на наш інтерес до свого рапорту, але ми переконали її поспілкуватися з пресою.

- Галино Іванівно, начебто, вчорашнє повідомлення ГПУ за результатами службової перевірки рапорту Коваля все розставило на свої місця. Чому ви вимагаєте притягнення свого колеги до кримінальної відповідальності, яка до речі передбачає до восьми років позбавлення волі? Адже кожен має право на помилку.

- Це не була помилка. Це було свідоме надання брехливої інформації з чіткою метою: перешкоджання розслідуванню. Він свідомо йшов на надання суспільного резонансу своєму рапорту, інакше знайшов би можливість проінформувати керівництво у такий спосіб, щоб унеможливити виток інформації. Для цього існують різні ступені конфіденційності ділових паперів. Але  цей рапорт одразу потрапив у пресу, для чого, очевидно, й був складений. У такий спосіб Коваль наніс величезну шкоду розслідуванню, підірвавши довіру суспільства до слідчої групи та напрацьованих нею доказів у справі. Коваль знав, що робив. Він – не стороння людина у слідстві, а досвідчений чиновник, правник, який розумів, що безпідставно й голослівно звинувачує мене в особливо тяжкому злочині, але не побоявся це зробити, розраховуючи на підтримку тих керівників Генеральної прокуратури України, які  вже тривалий час педантично й прискіпливо вишукують хоча б якусь зачіпку, щоб звести зі мною особисті рахунки. До таких у першу чергу належить той же Сергій Маркіянович Винокуров, який успішно у свій час зробив все, щоб відсторонити мене  від розслідування кримінальної справи, по якій проходив його близький товариш. Не думаю, що особливою симпатією до мене «Дихає»  Кудрявцев В.В., близького товариша якого – Юрія Князева я у свій час заарештувала та притягла до кримінальної відповідальності.  А щодо заступника Генерального прокурора України Кузьміна Р.Р., який ніяк не може змиритися з тим, що зі слідчими–«важняками» треба спілкуватися з повагою і рахуватися з їхньою думкою, хоча б тому, що сам він таким ніколи не був, то тут і коментувати нічого, бо всілякий прояв «інакомислія» у цієї людини закінчується тотальною дискредитацією непокірного, звільненням  з роботи і, навіть, порушенням кримінальної справи, як це мало місце, наприклад, із слідчим–«важняком» Генеральної прокуратури України Віктором Васильовичем Сандигою, якого підлеглі Кузьміна звинуватили у тому, що він вкрав мобільний телефон, який вилучив під час проведеного обшуку  по справі, що знаходилась у провадженні Сандиги.

- Але чому ви подали рапорт на такі дії Коваля лише зараз – три тижні поспіль?

- Я чекала на результати внутрішньої перевірки, з якими мене, до речі, відмовилися ознайомити. Побачивши, що в оперативно-розшукових справах й близько немає того, про що «повідав» суспільству пан Коваль, режисери і учасники цієї «операції» явно запанікували, розуміючи, що я буду вимагати сатисфакції. Чіпляючись бодай за соломинку, Винокуров включив до комісії двох підлеглих Кузьміна, які не мають будь-якого відношення до нагляду за оперативно-розшуковою діяльністю, а тому не повинні були займатися перевіркою фактів, викладених у рапорті Коваля. Звичайно, мені можна опонувати, мовляв Генеральному прокуророві видніше, кому здійснювати перевірку, і він сам вирішує, кого уповноважити на це, але ж якби ці двоє – начальник слідчого відділу Головного управління з розслідування особливо важливих справ Курись А.С. та слідчий Павлій Д.В. дійсно займались предметом перевірки, то я б і не мала будь-яких претензій з цього приводу. Вони ж, у буквальному розумінні слова, накинулись на операторів мобільного зв’язку, вимагаючи у них відомості, які я витребовувала у зв’язку з розслідуванням кримінальної справи, отримавши таким чином доступ до матеріалів слідства. Взагалі сама по собі перевірка несла ризик розголошення оперативно-розшукових та слідчих даних, що, безумовно, може загрожувати перспективі доведення напрацьованих  матеріалів до логічного завершення. Взагалі у мене викликає подив сподівання Кузьміна та інших зламати або залякати мене у такий спосіб. За стільки років вони не сподобилися зрозуміти, щоб чим більше на мене тиснеш, тим більше я випрямляюсь, оскільки сила дії завжди рівна силі протидії.

- Коли перевірка не встановила жодного порушення з вашого боку, перед вами хтось бодай вибачився?

- Ні. Як я вже сказала, мені навіть результати перевірки не надали до цього часу, і якби не офіційне повідомлення прес-служби Генеральної прокуратури України, я б довго ще добивалася бодай щось дізнатися з цього приводу. Зачароване коло, в якому тільки «свої», яким  хочеться перегризти глотку любому, хто йде проти течії. Мені навмисно не давали можливості оскаржити незаконні дії Коваля, захищаючи його всіма засобами, бо він - «свій». Зрозумівши, що силою  та організованими в ЗМІ інформаційними кампаніями по моїй дискредитації мене не зламати, Кузьмін та Коваль через третіх осіб запропонували мені «помиритися», щоб «не виносити з хати сміття», що викликало у мене посмішку та захоплення від глибини цинізму цих людей. Обливши мене на весь світ брудом, засвиставши мою гідність як людини та жінки, ці люди здатні як ні в чому не було запропонувати «мирову» і стати  моїми «друзями», щоб на деякий час залягти, а далі знову напасти, як тільки я на хвилинку розслаблюсь. Ні! Всім кажу, що не зупинюсь і буду робити все від мене залежне, щоб очистити органи прокуратури від нечисті і бруду. І якщо мені випав шанс, щоб  в органах прокуратури на одного «коваля» стало менше, то я цим обов’язково скористаюсь, щоб хоча б наступним поколінням молодих слідчих чи прокурорів працювалось легше, ніж мені.

- Як його рапорт від 3 червня позначився на роботі вашої групи?

- Досить важко, тому що була підірвана довіра до нашої команди. Гадаю, це був саме той ефект від рапорту, на який й розраховував Коваль та люди, які за ним стоять.

- Власне, мене давно хвилює відповідь: а хто ці ляльководи, чому слідство, яким ви керуєте,  весь час стає об”єктом уваги, звинувачень, пліток? Кому це вигідно, який мотив?

- Мотив один – не дати слідству можливості поставити у цій справі логічну крапку. А ще дуже приваблює можливість скористатися матеріалами цієї справи перед черговими президентськими виборами. Це надзвичайно резонансна справа, в рамках якої накопичено дуже багато гострої інформації стосовно багатьох надзвичайно впливових людей. Ці люди вкрай зацікавлені, щоб інформація щодо них була похована разом зі справою. Тільки-но їм вдасться прибрати мене від справи, у їхніх руках опиниться надзвичайно цінна гостра інформація. Напередодні виборів їй немає ціни, її оприлюднення загрожує перетворити принаймні декількох кандидатів у президенти в політичних трупів. Хто за цим стоїть, поки що помовчу, але якщо вже дуже допечуть - скажу. Поки що намагаюсь обороняти справу та слідчу групу не публічно, а за допомогою відповідних звернень до Генерального прокурора України. Як буде далі – побачимо.

 



комментарии [24]

17.10.2009 13:42     антиельцов У Кли мович нет проблем с госязыко м и в отличие от многих прокурорских нет проблем с совестью. Она как танк - прет и делает свое дело
======
она не должна как танк, а как юрист , прежде всего!!!!
16.10.2009 04:06     Борисович Государственный советник юстиции носит погоны без "просветов".
Цыплят по осени считают :)
15.10.2009 23:50     Гертт Галя, с тобой все честные люди нашей страны. Борись! Ты - наша надежда на справедливость.
19.07.2009 17:57     Александр http://tema.in.ua/article/4916.html

адресовано перечисленным:

to 798
to Мадам
to cactus
to читатель

На вашем месте я бы начал бояться самого себя.
15.07.2009 01:13     Tanka молодец Климович. мужественная женщина. Побольше бы таких.
08.07.2009 10:28     читатель Вот этим вот интервью Климович и показала всю свою сущность - для достижения своих целей она пойдет по трупам, анатомическим или физическим - не важно.Но только если ей это будет надо. Если у нее имеется документы свидетельствующие о нарушениях закона высокопоставленными людьми - как честный следователь она должна возбудить уголовное дело , а не угрожать в прессе, что если ее доведут - она всем расскажет. Это интервью тянет на несколько статей уголовного кодекса : восползовавшись служебным положением она насобирала компромат на "элиту" и теперь открыто их шантажирует в политических интересах. Да, сдают нервы у "старого охотника", последнее время ей не сладко приходилось... Вот только дичь у нее трусовата, никто даже не посмел огрызнуться.. Среди таких зайцев не трудно быть льв
04.07.2009 15:51     cactus Продолжение:
"Кузьмін почав воювати з Климович і отримав від телефонних операторів всю її переписку за останні місяці.

Виявилося, що такі звернення до мобільників слідча робила без санкції суду. Хоча ще в 2008 році пленум Верховного суду оприлюднив спеціальну постанову, в якій розяснив, що надання інформації про вхідні та вихідні дзвінки є таємницею переговорів, і слідчі можуть їх отримати лише за рішенням суду.

У відповідь на запит щодо телефону Тимошенко Климович одержала від Київстар частину витребуваної інформації."

И ЭТО ВЫ НАЗЫВАЕТЕ "ДЕЛАТЬ ВСЕ ПО ЗАКОНУ" ?
Ну-ну...
Если бы в этом запросе была фамилия не Тимошенко, а другая, моя реакция была бы точно такой же.
04.07.2009 15:45     cactus "Естественно, что когда появился следователь, пытающийся делать все по закону..."

"За інформацією Української правди, Кузьмін намагався ініціювати порушення кримінальної справи по факту незаконної діяльності Климович.

Опорним для Кузьміна було звернення Климович до мобільних операторів, зокрема, до президента Київстар Ігоря Литовченка від 17 січня 2009 року.

У цьому листі слідчий вимагала надати номери зєднань та місцезнаходження чотирьох телефонів, один з яких належить Юлії Тимошенко.

Запит стосується періоду з 1 січня по 20 вересня 2004 року, коли могли відбуватися переговори, повязані з отруєнням Ющенка. Тимошенко тоді була народним депутатом і співголовою коаліції Сила народу.
03.07.2009 09:55     Inc Все, главка, который возглавлял Коваль, больше нет. Неужели у Медведько хватило мозгов избавиться от этой мрази таким элегантным способом? Или эту шавку все-таки где-то пристроят? Кому-то же надо и гавно таскать в прокуратуре. те, кто побогаче, брезгуют, а этот готов делать все, что прикажут. "Чего изволите?..."
02.07.2009 09:36     Jin А вам не кажется, что вся система нашего государства сегодня напрочь прогнила? И то как политика лезет в исполнение законности, и то как шакалье набрасывается на единицы тех, кто еще пытается ее соблюдать?! Или вы, "господа" так хотите, чтобы Коваль и Кузьмин взяли это дело в расследование? Так оно так и останется пылиться в архивах так никогда и не будет расследованным. Ибо, Коваль - продажная "шестерка", а Кузьмин никогда не был следователем (и как это он мог столько времени курировать "вожняков"?). Естественно, что когда появился следователь, пытающийся делать все по закону, не дающий ничего для пиара, а еще щимящий "хвосты" заинтересованным лицам из власти, его всячески будут пытаться опорочить, отстранить, уничтожить. И не в персоналиях здесь дело. Страна у нас такая, "Гондур
01.07.2009 14:49     cactus 30.06.2009 22:09 анти-кактус

При чем тут "пролетарская ненависть"? И при чем здесь сайт ОРД? Абы ляпнуть что-нибудь?
Ну считайте, что вы свой минимум(в смысле долг) выполнили.
А по поводу Ельцова и "у него на сайте не воняет так как на "ОРД"" --- воняет, ТОЛЬКО ПО ДРУГОМУ. Диоксином.
30.06.2009 22:09     анти-кактус cactus, а вы знакомы с Климович? Что за пролетарская ненависть к ней? А Ельцов действительно удивительный человек и у него на сайте не воняет так как на "ОРД", где кстати одни кактусы и пишут.
29.06.2009 00:23     cactus "24.06.2009 13:57 Ельцов 2 Мадам: удивительна ваша информированность по делу об отравлении Ющенко. Оно уже закончено? У меня есть предчувствие, что по Сацюку и Жвании ничего еще и не сказано. Дождемся окончания следствия и тогда будем делать выводы, не возражаете?"

А предчувствие кто "навеял"? Не Климович ли?
Откуда в Ельцове такая наивная доверчивость именно к Климович?
И с таким уважением и почитанием к прЭзыденту Ющерко!
Удивительный Ельцов!
28.06.2009 08:06     КИЕВЛЯНИН Не секрет,что ГПУ в последние годы превратилось в исполнителя политических заказов по устрашению неугодных властям,неспособной довести до конца в рамках закона ни одного резонансного дела.Сколько месяцев мурыжылись с публичным хулиганством на заседании СНБОУ с Луценко и тихо прикрыли дело.В итоге получили Франкфурт,где это пьяное мурло не полиция,а служащие авиакомпании не пустили в самолет.Полицию вызвали позже.А ведь это происходило в рабочее для него время,то есть в командировке,где еще капали и суточные. Надумал бы он на заседание КМУ явиться в таком виде и его прапоры не пустили и,что Юру не отдадим будут орать Юлькины нукеры? Новому президенту надо полностью разогнать нынешний состав прокуратуры и провести новый набор незаангажированых кадров и не вмешиваться в их работу политикам.
25.06.2009 11:12     798 Ельцову, Реалисту - Очень интересно, а Вы что знаете, как она расследует дела? Вы что, были хоть раз у неё на допросе? Не советую. Из того, что знаю, могу смело утверждать, Вы правы, она действительно как танк - прёт и делает своё дело, только лучше бы она этого не делала, очень некрасиво получается, а в суде потом выглядит, мягко говоря, неубедительно. Неутешительная статистика дел у этого следователя.
24.06.2009 21:15     Ник. Ник. Жаль, что уходит эпоха таких следователей как Климович. Трудно комментировать то, что происходит сейчас в Генеральной прокуратуре. Климович - последний оплот совести и чести, которая была когда-то в этой системе.
24.06.2009 17:15     Гоцман На рапорт Климович ответят так, как отвечают всем: В ходе проверки по Вашим обвинениям, нарушений в действиях пана Коваля не обнаруженно:-)))
Это любимый ответ Генпрокуратуры.
24.06.2009 13:57     Ельцов 2 Мадам: удивительна ваша информированность по делу об отравлении Ющенко. Оно уже закончено? У меня есть предчувствие, что по Сацюку и Жвании ничего еще и не сказано. Дождемся окончания следствия и тогда будем делать выводы, не возражаете?
24.06.2009 10:54     Мадам Знаю лично Климович. Это человек с психическим заболеванием. Ей кажется что земля крутится вокруг неё. На самом деле в ней дивным образом сочитаются бездарность и маразм. Все громкие заявления по Жвании, Сацюку и прочим закончились ничем. Она вместе с Голомшей как Карацуба и Жульбарс - известны всем а толку ноль
24.06.2009 07:21     Реалист Абсолютно согласен с Ельцовым. Сегодня таких как Климович единицы в прокуратуре да и в государстве тоже. Нельзя дать ее унижтожить. Только она способна дать по зубам находящимся у власти, не боясь и не прогибаясь. Может быть благодаря ей и ее группе прокуратуру до конца не могут купить или продать, а справедливость имеет право на жизнь.
23.06.2009 23:02     Ельцов а вы не задумывались, что делопроизводство в ГПУ ведется на украинском? Язык интервью поясняется исключительно текстом рапорта. Думаете ей на украинский переводчик переводил? НА каком языке спрашивал, на таком и отвечала. У Кли мович нет проблем с госязыко м и в отличие от многих прокурорских нет проблем с совестью. Она как танк - прет и делает свое дело. Не хочу делать из нее икону, но она - исключение из правил украинской прокуратуры сегодня. А наезды и сплетни вокруг ее персоны и следственной группы - тому подтверждение.
23.06.2009 20:24     Попов Если Янукович и Тимошенко говорят на украинском языке, то чем Климович хуже?
23.06.2009 17:33     798 Просто интересно, а с каких это пор следователь Климович общается и, что более чем странно, пишет, на украинском языке. Не может такого быть, не верю. Перевод что-ли? Тогда так и подавайте информацию, мол "перевод беседы со следователем".
23.06.2009 17:29     Бас Ну наконец-то, а то я уже подумал, что с Климович что-то произошло. Уж слишком долго молчит. Кодляк паршивий! Грязное шакалье! Вам еще всем отольется и за Сандыгу и за других.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

Инвер Измайлов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: