ТЕМА

Одесити знов вимогають покарання Ігоря Маркова за побиття пікетувальників

20 мая 2010 | 10:31

Комітет оборони Одеси вимагає поновити справу за фактом побиття мирного пікету


 

 
 
 
19               травня активісти громадського руху «Комітет оборони Одеси» провели пікет біля приміщення Одеської обласної прокуратури.
Учасники акції тримали в руках гасла: «Ні – корупціонерам у прокуратурі», «Досить обслуговувати інтереси злочинців». Вони висловили протест з приводу закриття кримінальної справи порушеної за фактом побиття ще у 2007 році учасників мирного пікету біля облдержадміністрації, які протестували  проти встановлення в Одесі пам»ятника Катерині другій. Серед жорстоко побитих були активісти товариства «Просвіта», ВО «Свобода».
«Одеська громадськість стурбована кричущими проявами беззаконня в нашому місті. Вже другий рік одесити спостерігають за тим, як одеський олігарх, лідер партії «Родина» Ігор Марков всіма можливими засобами намагається уникнути кримінальної відповідальності за жорстоке побиття мирного демонстранта, який після цього став інвалідом.
Не поділяючи погляди учасників акції протесту, тоді ще депутат Одеської міської ради Ігор Марков разом зі своїми однодумцями вирішив демонстративно «покарати» своїх ідеологічних опонентів, жорстоко побивши їх на очах у представників ЗМІ та правоохоронних органів.
Здавалося б такий безпрецедентний випадок мав би викликати негайну реакцію з боку всіх необхідних інстанцій, а винні понести покарання. Однак, кримінальну справу проти Маркова вже вдруге закривають через «відсутність фактів злочину». Це тоді, коли свідками кривавого побиття були журналісти , коли зйомки цього інциденту показували по більшості одеських каналів», - йдеться у листі Комітету оборони Одеси до прокурора області Василя Присяжнюка.
Цього разу сумновідому кримінальну справу закрили через п»ять днів після того як вона надійшла на дорозслідування з Миколаївської до Одеської прокуратури.
Активіст товариства «Просвіта» Віктор Безеда, який отримав інвалідність, після того як особисто Ігор Марков завдав йому сильний удар в голову, висловив подив з приводу дій Одеської обласної прокуратури. «Коли прокуратура відкрила справу за фактом побиття учасників мирного пікету, для цього були усі підстави. Які були підстави для її закриття мені сказати важко. Одеська облпрокуратура фактично не провела жодних слідчих дій. Проігноровано настанови Генеральної прокуратури України, яка вже поновлювала розслідування з причин неналежного розслідування», - наголосив Віктор Безеда.
Співкоординатор руху «Комітет оборони Одеси» Сергій Гуцалюк також повідомив, що більше двадцяти осередків громадських організацій та політичних партій підписали звернення до Генеральної прокуратури України, у якому вимагають скасувати постанову Одеської обласної прокуратури про закриття кримінальної справи, у якій фігурує лідер партії «Родина» Ігор Марков.
«Ми будемо продовжувати вимагати покарати Маркова за скоєний злочин. Справедливість має перемогти», - підкреслив Сергій Гуцалюк. 
 
 
Ігор Столяров, Одеса


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Edmondo Senatore. Божий человек

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: