ТЕМА

Міноборони закликає журналістів не працювати на ворога

15 апреля 2014 | 18:48

Усі військовослужбовці Збройних Сил України залишаються вірними Військовій присязі та сумлінно і віддано виконують завдання за призначенням у визначених районах.


Управління преси та інформації Міністерства оборони України вкотре закликає представників засобів масової інформації, політиків та блогерів оприлюднювати виключно перевірені факти щодо діяльності оборонного відомства та Збройних Сил України, отримані з офіційних джерел.

Органи військового управління Збройних Сил України зазнають постійних інформаційних атак, що реалізовуються, на жаль, у тому числі і через українські засоби масової інформації та спрямовані на підрив авторитету Української армії.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України змушене щодня спростовувати матеріали, які не відповідають дійсності, мають відверто дискредитаційний та провокаційний характер.

Зокрема, йдеться про повідомлення щодо нібито переходу військовослужбовців Збройних Сил України на бік так званого “народного ополчення”, захоплення військової техніки та озброєння сепаратистами тощо.

Управління преси та інформації офіційно заявляє, що всі військовослужбовці Збройних Сил України залишаються вірними Військовій присязі та сумлінно і віддано виконують завдання за призначенням у визначених вищим керівництвом районах у складі з’єднань та частин.

Жодних випадків захоплення військової техніки та озброєння не зафіксовано, вся облікована техніка ЗС України знаходиться у визначених місцях.

На даний час Збройні Сили України залучені до проведення антитерористичної операції у межах своєї компетенції, визначеної законами та прийнятими на їх основі іншими нормативно-правовими актами.

У той же час, необхідно підкреслити, що кремлівська пропаганда усіма наявними інформаційними джерелами намагається створити атмосферу недовіри до керівного складу Збройних Сил України, поставивши собі за мету за будь-яких обставин підірвати боєготовність та посіяти недовіру до рішень керівного складу Міністерства оборони та Збройних Сил України.

Окремі “авторитетні” люди звинувачують посадових осіб Збройних Сил України в неправомірності дій, тим самим не усвідомлюючи, що діють на руку іноземній розвідці в інформаційно-диверсійній діяльності, зазвичай розкриваючи місця дислокації, завдання та склад військових частин, що є одним із завдань ведення інформаційно-психологічних операцій.

Управління преси та інформації Міністерства оборони України звертається до працівників теле-, радіо-, інтернет-, друкованих засобів масової інформації, адміністраторів інформаційних ресурсів, політиків, публіцистів, екс-керівників різних рівнів, з проханням користуватися лише перевіреними і виключно відкритими джерелами інформації. Убережіть себе від відповідальності за розповсюдження неправдивих, неперевірених даних, які поширюють ворожі спецслужби. 

Прес-служба Міноборони



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Noname

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: