ТЕМА

Заперейменували!

20 сентября 2024, Олег Єльцов, ТЕМА

Вчора темою номер один було блокування трибуни ВР задля зриву голосування щодо перейменування трьох сотень чергових населених пунктів й переведення депутатші Безуглої до іншого комітету. А до цього новиною, що підірвала інтернет, стала заява голови НБУ про перейменування копійки на «шаг». Здаля цього пан Пишний навіть струсив нафталін з Ющенка аби той підтвердив, що ініціатива своєчасна й дуже корисна. Щойно стало відомо: столичні депутати нагородили Головнокомандувача Сирського званням почесного громадянина Києва.

Надутые ветром

19 сентября 2024, Алексей Кущ

Налог на сверхприбыль банков или "налог на доходы, надутые ветром". За два с половиной года НБУ с помощью государственных ресурсов выплатил банкам по своим депозитным сертификатам 220 млрд грн.

Руйнація економіки РФ почнеться в 2026 році. Нам треба протриматись: соціолог Євген Головаха, ч. II

18 сентября 2024, Артур Гор

Об’єднання українського суспільства в перший рік повномасштабної війни стало феноменальним чинником, який важко було прорахувати в Кремлі. Цим, власне, багато в чому і пояснюється невдача російського бліцкригу в Україні. В якому стані перебуває суспільство зараз? Чи зберігається все ще високий градус консолідації, або ж вже намітились потенційні лінії розколів? Чому українці стали менше довіряти президенту і кому взагалі ми довіряємо? А що по розколу в РФ? Чому там, навіть на фоні операції ЗСУ в Курській області, не почався соціальний шторм? Відповіді на ці питання читайте в другій частині інтерв’ю з директором Інституту соціології НАН України Євгеном Головахою.

План Путіна працює, але українці готові терпіти задля Перемоги і 100 років, - соціолог Євген Головаха ч. I

16 сентября 2024, Артур Гор

Де межа української незламності? Чи домагається Путін своїх цілей, коли знищує цивільну інфраструктуру? Які настрої панують в країні на третьому році виснажливої війни і який у нас залишається запас міцності та терпіння заради перемоги? Ці та інші питання "Телеграф" обговорив з директором Інституту соціології НАН України Євгеном Головахою.

2-3 недели третий год

13 сентября 2024, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 1 ]

Слушаю главного краснобая и словоблуда Банковой Михаила Подоляка: «Нам нужна победа, только это спасет Украину». Мы это слышим третий год. Но никто толком не объясняет что означает наша победа. Свержение путинского режима? Совершенно очевидно уже – это не актуально. Выйти на рубежи 1991 года? Крайне сомнительно… Перевести войну на территорию россии, уничтожить их нефтепереработку, энергосистему, довести до коллапса экономику: это звучало оптимистично и духоподъёмно в начале войны, очень наивно сегодня.

Війна із калькулятором в руках

11 сентября 2024, Олег Єльцов, ТЕМА    [ 2 ]

Зеленський проголосив, що ми маємо припинити війну цієї осені, яка вже почалася. Схоже, підготовка до перемовин й насправді йде по повній. Лавров раптом вирушив в Ер-Рійад, який вже виконував посередницькі послуги й зараз згадується як майданчик для перемовин.

Ментовський бізнес під час війни: відкат - 30%

09 сентября 2024, Олег Єльцов, ТЕМА

Три тижні тому я звернув увагу на чергову дичину від Нацполу: там вирішили закупити партію пересувних вимірювачів швидкості TruCam й дублювати ними роботу існуючих автоматичних камер, встановлених на трасах, відволікаючи для цього екіпажі патрульної поліції. Тоді я зробив сумні припущення й виявився правим.

Здобули

06 сентября 2024, Олег Єльцов, ТЕМА

Напружую пам’ять, намаючись пригадати що ми створили за роки незалежності. Нічого не приходить на згадку. Може хтось підкаже? Можна навести приклад «Нової пошти», «Нібулону» чи фірташівського «Тітану» з інвестицією у 2,8 млрд доларів. Але ж воно усе приватне, створене не завдяки, а всупереч існуванню держави.

Цена «быкования» Зеленского

04 сентября 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Третий год наблюдаем за тем, как гибнут украинцы – в тылу и на фронте, как разрушается все – жилой фонд, промпредприятия, энергетика, социальные объекты. Миллионы людей бежали со своей страны, миллионы ютятся в подвалах, спортзалах, общежитиях, на съемных квартирах. На улицах все чаще встречаешь инвалидов – преимущественно молодых парней. Главная боль этой войны, как и любой иной – дети: у них украли детство, родной дом, друзей, отцов и матерей. Чья вина? Все дружно ткнут пальцем в сторону Запоребрика. А больше никто?..

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02 сентября 2024, ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

Подавляющая диктатура большинства

29 августа 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Именно так можно назвать то, что сегодня мы имеем. Впрочем, термин «подавляющее большинство» ввели большевики. Но до них был еще Аристотель, который называл демократией правление большинства неимущих граждан в интересах исключительно данного большинства. Он неполиткорректно называл такое правление искажением идеальной формы народовластия.

Українська балістика: ми вриваємося у вищу лігу

28 августа 2024

Ще раз про вітчизняну балістичну ракету, чи там саме "Грім-2" і в кого ще є подібні розробки

Задержание Дурова: ищем женщину и деньги

26 августа 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

С задержанием основателя «Телеги» в Париже все, кто мог не поскупились на версии. А чем я хуже?! Тем больше, я всегда могу дать исчерпывающий единственно верный ответ на любую загадку. Мой принцип прост: в любой непонятке ищите… нет, женщин пусть ищут французы. Ельцов ищет деньги. Это ж базис так сказать, на котором зиждется любая надстройка, если Маркс нам не врет. Поэтому вот это вот все: игры спецслужб, месть путиноидов и пр. – оно все безмотивное какое-то. А вот дуровская крипта TON, которую он запустил и крепил своим именем и стоимостью «Телеграмм» - достойная цель.

Фестиваль «Букет» - отчаянная битва на культурном фронте

19 августа 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Отгремел, отзвучал, отаплодировал седьмой уже, а значит традиционный Фестиваль высокого искусства «Букет». Он неизменно проходит на территории Софии Киевской. Лучшего расположения и представить нельзя. Да и лучшей концепции тоже.

Брудні мєнти в красивій поліцейській формі

17 августа 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Пост поліції на лівому березі біля мосту Патона. Поліцейське авто стоїть тут з початку війни. Поруч проходить велодоріжка, яка робить крутий поворот саме за авто поліцейського патруля, запаркованому на острівці безпеки. Дуже зручно: поліцейські роблять свою роботу, а їхнє авто захищає велосипедистів під час повороту велодоріжки при переході з тротуару на автошлях. Сьогодні щось помінялося...

Цель №1

15 августа 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

С начала Курской операции весь мир подсчитывает: сколько новых сел и квадратных километров исконно украинских земель завоевали ЗСУ. Народ не устает веселиться от рассказов грозных кадыровцев, разминувшихся с врагом. Украинцы искренне радуются национальному росийскому позору, когда украинские же волонтеры раздают лекарства и харчи аборигенам, брошенным родной властью. А патрули ЗСУ разгадывают тайны нетрезвой русской души, общаясь с местной алкашней. Все это очень вдохновляет. Но больше всего меня бодрят совсем иные цифры.

На часі

14 августа 2024, Олег Єльцов, ТЕМА

Давно хвилює питання: чому досі не надана відповідь: як сталося «побєдоносне» просування рашистських орд на Півдні й хто у тому винний? Здавалося б: часу для слідства та суду було більш ніж достатньо. На це звично відповідають: не на часі, завершимо війну – отоді розберемося. Дивна логіка. Адже існує лише два варіанти відповіді: злий умисел й дуболомство. У суспільстві превалює думка, що то все накоїли кремлівські агенти й вороги України. Дуже зручно у всіх косяках звинувачувати когось стороннього. А може ворог просто скористався нагодою, дізнавшись, що стратегічні мости розміновані, бо їх нема кому охороняти, а чисельність українського війська у регіоні – сміхотворна, що Україна не має ракет середнього та дальнього радіусу дії, програми зі створення яких були згорнуті після зміни влади.

Поліція, яка не залишиться без роботи

12 августа 2024, Олег Єльцов, ТЕМА

В Україні одна з найбільших щільностей поліцейських співвідносно із чисельністю населення. Й це при тому, що українці доволі неагресивна нація. Що цікаво: невдовзі після запровадження реформи дорожньо-патрульної служби з вулиць кудись зникли поліцейські патрулі. А за викликом вони приїжджають вкрай неохоче. Мовляв – без вас справ по горло. Які ж такі справи заважають нашій оновленій поліції виконувати покладені законом обов’язки, якщо навіть супроводжувати працівників ТЦК вони не хочуть?.. Нещодавно з’явилася майже непомічена новина, яка проливає світло на цю таємницю.

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

Вацлав Гавел, из книги «Летние размышления», 1992
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: Ефрем Лукацкий

1990-й год. одно из первых задержаний вымогателей сотрудниками ОБОП ГУВД г.Киева

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

Сочувствую автору. Не ответит ему пан Подоляк. Так же, как и всем нам не ответит. На самый главный вопрос украинских ...

який мій вік? Я молодий й моторний. А відповіді на всі запитання гнає лише господь бог. Спробуйте й самі щось вигадати. ...

Гарна стаття. Гарний початок. Але кінця немає. Автор не кінчив. Взагалі. Мабуть видихся. Вік. Чи воювати до останнього ...

Погляд обивателя. Так вийшло, що виявились в надрах сільських земель на рівненщині скарби (бурштин). Їх видобутком ...

Вина русского народа в том что он ненавидит и презирает другие народы. И с самого начала врйны жеоал и поддерживал ...

Доброго дня. Всі мабуть змирились із пенсіями--війна війною а зарплату з травня місяця держслужбовцям і місцевому ...

нічого собі ...

на себе треба надіятись а не на владу що за патерналізм ...

Да, 8 (вісім)!!! довгих років знадобилось автору, для того, щоб зрозуміти слова посла США про майбутню долю України і ...

О, когда Ельцов пишет по своей теме, то приятно читать про соросят, что разрушают государство, а вот философию лучше не ...

Статьи от партнеров

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: