ТЕМА

Прищепи в законі

07 марта 2018 | 14:14 , Олексій Шевчук, для ТЕМИ

Можливо ви подумаєте, що ця стаття має персональний характер. І помилитеся. Вона про явища. Точніше про те, як жадібна і кістлява рука радянського колгоспу ще тримає за шию нинішнє вимираюче село. Ну, хоча б на Чернігівщині. В Мені, в маленькому райцентрі, що притулився до правого берегу Десни.


Коли перечитуєш шкільну  “Зачаровану Десну” Олександра Довженка, то поринаєш в чудовий небо-світ з квітучою землею і розмаїттям її плодів. Пам’ятаєте: “…на початку літа огірки цвітуть, гарбузи цвітуть, картопля цвіте, цвіте малина, смородина, тютюн, квасоля. А соняшника, а маку, буряків, лободи, укропу, моркви?... Город до того переповнювався рослинами, що десь серед літа вони вже не вміщувалися в ньому. Вони лізли одна на одну, перепліталися, душилися, дерлися на хлів, на стріху, повзли на тин, а гарбузи звисали з тину прямо на вулицю.”

 

Коли воно було… Землі в Менському районі вбогі – кислотні, дерново-підзолисті, болотисті із середньою і нижче родючою цінністю, бальність яких не перевищує 36-56%. З низьким вмістом рухомих форм  фосфору і калію. Колгоспний устрій, бідність аграріїв, тотальне розкрадання всіх можливих ресурсів новими підступними поміщиками із вчорашніх керівників колгоспів, відсутність дієвої і справедливої державної сільськогосподарської політики призвели до критичної деградації земель і небезпечного агрохімічного їх стану  через невнесення мінеральних добрив і рекреаційних заходів. Як наслідок гостродефіцитний  баланс гумусу та поживних речовин поволі  перетворює родючі землі Олександра Довженка в край ризикованого землеробства. А тут ще глобальне потепління. Перемагає корупція, яка живить злодійство. Бо як інакше зрозуміти, що на одну “рябу курку” мільярдного холдингу-монополіста з бюджету держава виділяє 350 грн. у додаток до 5 мільярдів дотацій з наших же податків, а на унікальну молочну українську гольштин-сементальську корову, яка складає стадо в  менському господарстві – 0.

 

Потрібні інвестиції. В землю. Великі. Уявіть собі, щоб ця земля родила добрі врожаї, у кожний гектар її потрібно вкласти 400 або 500 реальних американських доларів. Плюс потрібна нова німецька, американська техніка і їхні же технології обробки землі.

 

Отут ми і підходимо до нашого героя, який може мати навіть й інше прізвище, але суть від цього мало зміниться. Бо саме він, герой, несамовито бореться за право керувати колгоспом, який ніби лежить у домовині разом з радянщиною. Тому на Чернігівщині мало успішних господарств і багато кооперативів, фермерів, які застигли як мухи в бурштині в минулому, ледве зводячи кінці з кінцями разом з власниками землі, що доживають свій вік у виморочних селах. Поїдьте і самі переконаєтеся, що село якби завмерло в радянському часі. Ніхто не будує нових будівель і не видно галасливих ватаг дітлахів, які весело мчать до школи. Частіше зустрінеш безнадійних п’яничок, жінок у фуфайках і теплих хустках, що через снігові замети везуть якісь мішечки, торби на велосипедах, поламаних санках і “кравчучках”.

 

В Мені мало хто не знає Володимира Прищепу, народженого добрими батьками три роки по смерті Сталіна. І хоча про нього у Вікіпедії ви не знайдете жодної згадки, як і особливої інформації у всезнаючому Інтернеті, він неминуче має всі шанси стати якщо й не знаменитою, то добре відомою людиною. Саме він став тим, хто використав всілякі оборудки, а то й чисте шахрайство разом із наївністю і безвихідністю вчорашніх колгоспників аби перетворити колишній колгосп у постійне джерело прибутків своєї сім’ї.

 

Нахабність дала вражаючі результати, хоча на перший погляд він тиха, скромна й непримітна особа, з похиленою головою і малорозбірливою, ледь чутною мовою, з бігаючими оченятами.  В райцентрі Мена його можна побачити на скрипучому велосипеді. Правда у Чернігів і Київ він їздить на ще не старій іномарці. Він як Олександр Іванович Корейко із “Дванадцяти стільців” добре законсперований і скромний мільйонер.

 

Не кічитись своїми можливостями, статками і не викликати дратівливості в оточуючих. Головне – добре замаскуватися, потроху ділитися і нікому правди не говорити, закликаючи всіх до показової скромності, розділивши життя на дві сторони: білу і чорну. Біла – це правила колгоспу, коли всі мають бути приблизно рівними. Зарплата  головного агронома – 3000 грн., як і в головного зоотехніка і трошки більше в доярок, що вставали на ручну дійку о п’ятій ранку. Темна сторона – “бухгалтерія в кишені”, на окремих папірцях, ніякої реальної публічної звітності, реалізація врожаю за готівку з виплатою комісійних тому же агроному,  практика дозволу дояркам щодня виносити  6 літрів молока і т.д. і т.п. Тобто кожен має право на долю від краденого або право вкрасти в господарстві. Продавалося все, що могло мати хоч якусь цінність. Комбайни і трактори - фермерам під видом металобрухту, мостовий кран. За копійки, в збиток собі було продано біля ста нетелів, молодих породистих корів, луганському підприємцю. Собі залишивши старих, яких весною догодовували напівгнилою картоплею.

 

Прищепа процвітав. Він не вклав в господарство ні копійки власних грошей, ні свого розуму, а всю свою хитрість направляв на одну ціль – тягнути  все, що потрапляло на очі, бо воно залишалося де-факто колгоспним. 70 000м2 земельних ділянок у приватній власності, 177 га в особистій оренді, отриманої за гроші інвестора під зобов’язання передати цю землю у суборенду Мені-Авангард на 20 років. Зараз він так і зробив, але… для агрофірми “Зернятко”. Байдуже, що ця земля знаходиться посередині ланів Мени-Авангард.

 

Дорогі квартири дітям у Києві, Броварах і Чернігові, повна фінансова їх підтримка, у тому числі для переїзду на проживання за кордон (сину до Польщі, доньці до Німеччини). Ви повірите, що талановиті діти після вишів за короткій період заробили такі статки? Й звідки таке стрімголове збагачення?

 

Володимир Прищепа усе своє свідоме життя прожив у Мені. В СРСР працював собі простим інженером у колгоспі. Та Радянській Союз розсипався. Скромний інженер якось швидко захопив покинутий всіма колгосп і створив кооператив. Мена-Авангард. Всі вчорашні колгоспники стали його членами, поділивши між собою майно і землі. До сейфу Прищепи поклали всі майнові і земельні сертифікати. Тоді все й почалося, про що ми вже дещо поінформували читача. Господарство спеціалізувалося на вирощуванні картоплі, яка не приносила жодного прибутку, мало трохи більше як 1500 га землі, з якої також годували 650 худющих корів, в аварійних, покошених корівниках. Всюди валялася   заржавіла техніка, яка скоріше нагадувала металобрухт. Найновішому зразку було не менше 30 років.

 

Господарство загиналось на очах. Прибутків не було. Орендодавцям, тобто власникам паїв, платили 4-5% від нормативно грошової оцінки землі. В основному картоплею, кукурудзою, пшеницею і навіть гноєм.  Грошей вистачало лише на мізерні зарплати працівникам і закупівлю насіння, мінеральних добрив і засобів захисту рослин у мінімальній кількості. Та й те, за готівку у дрібних посередників. Як правило крадених у великих агропідприємствах, без сертифікатів якості і простроченими термінами використання. Не маючи управлінського досвіду, виявилось, що не так вже й легко бути панівним господарем на землі. Щодня Прищепу навідувала паніка близького банкрутства. Уві сні, він бачив себе земельним магнатом. А на яву – крах і безвісна важка старість. Прищепу осінило. Чи осінили?

 

Треба було негайно шукати інвестора. Але  такого, який би був дуже далекий від аграрного бізнесу і мусив би дуже залежати від волі Прищепи. Без додаткових фінансових вливань, підприємство швидко розвалилося б. Занепадаюче господарство можуть врятувати тільки гроші, великі, які мали опинитися також і в кишені пана Прищепи. Бо все розкрадено, а щорічні товарні кредити під врожай не залишали жодних шансів на якийсь прибуток.  З цією ідеєю він лягав спати і просинався. Охочих ризикувати своїми статками не знаходилось. На папері все виглядало красиво. А реальність відлякувала потенційних рятівників Прищепи і сотень селян неймовірною бідністю господарства.

 

Несподівано доля всміхнулась. Знайшовся інвестор. У відкритих джерелах можна знайти, що співзасновником компанії «Мена-Авангард» є Інна Гавриш, жінка, яка є матір’ю трьох неповнолітніх дітей. Її чоловік – Степан Гавриш. Так, саме той Гавриш, який був народним депутатом декількох скликань, доктор юридичних наук, професор, академік Академії правових наук України, екс-віце-спікер парламенту, перший заступник секретаря РНБО (2008-2011рр.). До політики в нього був  досить великий бізнес у Харкові, де вони й познайомились зі своєю дружиною.

 

Як далеких від сільського господарства Гавришів вдалося заразити ідеєю і перспективами майбутніх прибутків?

 

Посередником і ключовим переговірником став “макошинський генерал”, який був приятелем Прищепи і свого часу підлеглим Гавриша. Дружина намагалася вийти за межі домогосподині,  шукаючи самореалізації. Після довгого спротиву Степан Гавриш здався, як колишній політик,  для нього найважливішим була доля селян, бо він сам із  селянського старовинного галицького роду. Тим більше, як крупний управлінець, аналітик і взагалі людина, яка постійно шукає нових шляхів до прогресу, йому і самому кортіло спробувати створити новий бізнес, вивівши старий з глибокої кризи, масштабів якої під солодкоголосі співи Прищепи й генерала він тоді не розумів. Для нього це були змагання, якими він займається все життя.

 

Домовилися. У трьох. Прищепа працює директором і приносить прибуток, Гавриш Інна  дає гроші на закупівлю техніки, сплату майнових сертифікатів, у тому числі в інтересах Прищепи, та купує всі інші необхідні ресурси для поновлення ефективного аграрного виробництва. З 34% своєї долі Прищепа зобов’язувався 10% віддати “макошинському генералу”, але так цього і не зробив. Гавриші виконали свої зобов’язання: вже у перший рік  в поля вийшли нові комбайни «Джон Дір», трактори Case, Claas, вантажівки, сіялка Horsh. Майже щотижня Прищепа як свідчать очевидці, приїжджав за готівкою у Київ, бо як він заявляв, ніхто не хоче працювати безготівково. Та й продовжував носити всю бухгалтерію у кишені, видаючи фінансові розписки про отримані гроші.

 

Пройшов рік, другий, а потім й третій. Інвестори затурбувалися. Прищепа все більше вимагав грошей на посівну, на сплату боргів за товарні кредити, на покупку кормів для  великої рогатої худоби. Був невгамовний, чомусь переконував інвесторів, що тільки після п’яти мільйонів доларів інвестицій підприємство може стати прибутковим, а йому потрібен ще один рік. Четвертий, п’ятий, шостий... На цей час у господарство було вже вкладено в еквіваленті біля 2 мільйонів доларів США.

Найбільше бентежило й сильно лякало те, що не було не лише прибутків, але й сніговою кулею зростали збитки, які господарство не могло покрити. Інвестору з великим скандалом і протидією Прищепи вдалося за власний рахунок за допомогою спеціалізованої київської бухгалтерської фірми встановити бухгалтерській облік 1С. Проте Прищепа категорично відмовився перейти на прозорий управлінський облік, який запрацював в підприємстві лише в кінці 2017 року. При тому, що підприємство практично не вело документообіг, бухгалтери побачили серйозні зловживання і підозрілі та незаконні розтрати. Відома аудиторська компанія  “Бейкер-Тілле” встановила, що підприємство знаходиться в повзучому стані банкрутства і є неліквідним. Виявилось, що куплена інвесторами техніка оформлена на “лівих людей” і в порушення домовленості не поставлена на баланс та не внесена в статутний фонд підприємства. Три роки вона використовувалася як манна небесна, не маючи жодного юридичного відношення до господарства. Виявилося також, попри розпродаж радянської техніки під видом металобрухту і молодих корів за готівку, за господарювання Прищепи було вирізано племінне стадо свиней, чисельністю до 350 голів і якось тихо розпродано. А гроші зникли. Він пояснив, що це був вимушений крок у боротьбі з африканською чумою, від якої він всіх врятував.

 

Інвестори, боячись репутаційних втрат, найняли двох приватних аудиторів, які паралельно і незалежно один від одного, встановили, що за три роки директорства Прищепи, внаслідок зловживань і халатності, ним були спричинені збитки, в яких містяться ознаки масових розкрадань в розмірі еквівалентному біля півтора мільйона доларів США. Ці висновки  в письмовій формі були негайно передані Володимиру Прищепі для пояснення, які він не надав до цього часу.

Ну ось уявіть собі: Прищепа телефонує інвестору і сумним голосом повідомляє десь наприкінці жовтня, що впав електричний дріт і на вулиці вбив одразу тридцять бичків. На велике щастя м'ясо з них вдалося продати по 3 грн. за кілограм. Кожних два-три тижні в господарстві 7-15 корів чомусь ламали ноги і їх змушені були дорізати, а “порчене” від цього м'ясо продавали по 5-7 грн. Сумський молокозавод відмовився купувати молоко в господарстві, бо з кожної літри молока  його керівництво вимагало по 50 копійок “відкату”. (Щоденний обсяг продажів - 10-12 тон.) Або ще гірше: Прищепа сіяв 500-600 га кукурудзи на силос для молочного стада – так він говорив інвестору. В дійсності зі слів очевидців, для силосу використовувалася лише половина площ, а на решті площ вирощувалася кукурудза як комерційна, яка продавалася чорним налом. Натомість, в силосні ями завозились в перемішку з кукурудзою всілякі бур’яни, солома. Надої падали, корови хворіли. За це Сталін надовго відправляв на лісоповал. А тут і доказати неможливо, оскільки Прищепа принципово не вів ніякого обліку, а папірці з кишені не відомо куди зникали.

Зерно соняшника в жовтні-листопаді чомусь підозріло пліснявіло і його продавали приватним посередникам за півціни. І взагалі, підприємство працювало з трьома десятками приватних підприємців виключно на готівковому просторі. А ось перевірки виявили крадіжки на посівному матеріалі, неякісному і з простроченими термінами висадки. Та ще й щільність посіву була на третину нижча від норми. Махінації з добривом приносили астрономічні прибутки. Каністра одного з концентратів із захисту рослин може коштувати взагалі до ста тисяч гривень. Розводили геть до стану води. Ну й звичайно чисті гроші, які “економив”  Прищепа, купуючи майнові сертифікати за 10% від вартості та продаючи інвестору за 50%. Йому за це ще й дякували.

 

Обманював інвестора і селян. Далі так працювати було не можливо. Найняли нового директора, потім ще одного, потім ще. Прищепа став головою товариства із зарплатою біля 40000 грн. на місяць із персональною службовою машиною, водієм, 300-ми літрами бензину на місяць, величезним кабінетом, секретаркою і правом повного контролю над діяльністю господарства.

 

Інвестор шукав всі можливі способи аби перетворити підприємство в ринкове, публічне, прозоре,  прибуткове, в якому неможливо красти. Він закупив велику кількість нової техніки з таким розрахунком, що до кінця 2018 року старої  в господарстві взагалі не буде. Всюди встановлюються нові сучасні системи контролю: електронні ваги на току, роботизовані системи доїння з молокопроводами й холодильними установками, треккери і Джі-Пі-Еси на всі види рухомого транспорту, модернізуються і перебудовуються молочні ферми, зводяться зерносховища, закуплена і ефективно працює пересувна італійська елеватор-сушка. Стало неможливим вкрасти  посівний матеріал із широкорядної сіялки пунктирного посіву Хорш, яка не тільки рахує кожну зернину, що кладе на розраховану комп’ютером глибину разом із добривом, але в яку відомий виробник посівного матеріалу завантажує з опломбованої машини зерно і контролює кучність і якість його сходження. Господарство готується до сертифікації полів по вирощуванню екологічно чистої продукції. Для цього в Австрії закуплено спеціальний аератор-фабрику з переробки гною в ідеальне мінеральне органічне добриво. Це 40000 тон гною на рік від власного  стада. Воно зараз не ходить на пасовисько від квітня до листопада, а годується з єдиного кормового столу, де 80% складає екологічно чиста продукція з власних полів. Тому молоко в господарстві закуповують виключно для дитячого харчування. В рази зросло поголів’я ВРХ, надої молока, інтенсивно впроваджуються новітні технології на фермі і в полях. Орні землі виросли більше, аніж втричі. Господарство за рахунок власного доходу закуповує насіння, високоякісне пальне, засоби захисту рослин. Працівники отримують високу заробітну плату. Воно перетворилося в містоформуюче і є першим платником податків в районі, в якому працює біля 350 працівників.

 

Але це сталося лише тоді, коли Прищепа пішов. Припинилися крадіжки, зросла врожайність, надої молока, яке продається по максимально ринковій ціні разом із м’ясом.

 

Прищепа зрозумів, що він опинився під світлом прожектора, який все менше залишає тіней для маніпуляції його рук. Стало очевидно, що красти йому більше не дадуть. Але це суперечило його одвічній природі, як і герою “Дванадцяти стільців” Альхену. Згадайте: «Завхоз 2-го дома Старсобеса был застенчивый ворюга. Все существо его протестовало против краж, но не красть он не мог. Он крал, и ему было стыдно. Крал он постоянно, постоянно стыдился, и поэтому его хорошо бритые щечки всегда горели румянцем смущения, стыдливости, застенчивости и конфуза».

 

Прищепа був пійманий за руку на корисливій недобросовісності, що мала всі ознаки розкрадань, зловживань і злісної халатності, відповідати не збирався. Це стало вже генетичною звичкою брати в колгоспі як своє, стояти з похиленою головою в райкомі, бо Держплан знову надасть колгоспу безповоротну допомогу. Інвестора це не влаштовувало. Він намагався вже в новому статусі Прищепи, як Голови товариства, перетворити його в  контролюючого партнера. Так би мовити в «пильне око», яке унеможливить використовувати оцю важку колгоспну спадщину в безкінечному і тупому розкраданні всього, що попадеться в руки. Утрьох з «макошинським генералом» та з Прищепою інвестор будував нові плани. Генерал хитро всміхався у вуса і мовчав. Прищепа клявся у вірності. Він залишався людиною, без якої в господарстві не ухвалювалося жодне рішення. Але все змінилося. Тепер у інвестора в комп’ютері в режимі онлайн з'явилася вся інформація про рух товарно-матеріальних цінностей і коштів. До того ж інвестор змінив тактику. І почав інвестувати підприємство через банківські транзакції. Проте, господарство ніяк не могло вийти з кризи. Тоді інвестор почав активніше працювати з кредитами і лізинговими компаніями для закупівлі нової техніки та високоякісних ресурсів. Красти ставало дедалі важче. Але зупинити цей процес досі було неможливо. Навіть комісійні тендерні продажі несли в собі, як показав стрес-аудит, ризики. Крадіжки на продажі м’яса, кукурудзи, пшениці, соняшнику змінилися і стали більш єзуїтські. Наприклад, не дивлячись на електронні ваги і решту електронних контрольних систем машина від бункеру комбайна з зерном зважувалась, але завскладом не заносив інформацію одразу до складських документів. Інформація поступала до бухгалтерії, де у  комп’ютері коректувалася і поверталася на склад вже підтасованою. Надлишки зерна продавалися посередникам. Коли й тут інвестор почав наводити порядок, придумали ще одну схему. Так як стара сушка в господарстві не справлялася з об’ємами, то зерно вивозили сушити до інших підприємців. Контрольна перевірка показала, що по змові з керівництвом підприємства у цих підприємців на зберіганні знаходилося близько 200 тон кукурудзи і 172 тони пшениці, ніде не облікованих. Чорний нал. Були й набагато гірші випадки.

Поряд з іншими зловживаннями і прямим розкраданням майна аудитор встановив, що керівництво господарства  разом із Прищепою виписало собі по 125 – 150 000 грн. практично безповоротної фінансової допомоги. Проблема в тому, що ці гроші перевів через банк інвестор для закупівлі техніки та ресурсів. Директора і його заступника звільнили. Головний бухгалтер втекла, прихопивши з собою всі документи таких оборудок. Прищепа забрав решту. Що було робити з Прищепою інвестор не знав. Він і далі як, пам’ятаєте, дід із “Зачарованої Десни” О.Довженка був “зніяковіло добрий, говорив тихеньким голосом не дивлячись в очі, розповідаючи, що всі погані, а він один піклується про інвестора: дід любив гарну бесіду і добре слово. Часом по дорозі на луг, коли хто питав в нього дорогу на Борзну чи на Батурин, він довго стояв посеред шляху і махаючи пужалном, гукав у слід подорожному:

  • Прямо, прямо тай прямо, та й нікуди не звертайте”.

Добрий дід, як і Прищепа. Але Довженко несподівано чомусь написав: “Мати ненавиділа діда і вважала його за чорнокнижника.”

 

Інвестор боявся Прищепу і його непередбачуваності. Але навіть його професійний інстинкт виявився не готовим до чорної магії Володимира Федоровича.

 

Йшла весна. Інвестор гарячкувато намагався врятувати господарство і засіяти бідну землю, аби зберегти його. Прищепа істерично з погрозами прокурором телефонував в лізингову компанію і забороняв передавати в лізинг важкий трактор Нью Холанд, французький оприскувач  Берту і насіння для посіву, мінеральні добрива, особливо Каас для озимини. Кричав на банкірів, що підприємство банкрут і воно ніколи не розрахується за отримані кредити. Несподівано в контору Мена-Авангард приїхав один із власників агрофірми “Зернятко” і повідомив, що Прищепа продає землю без майна і ВРХ.

 

Все стало зрозуміло. Красти більше було важко, а то й неможливо. Інвестор вперто міняв весь менеджмент на сучасний. Його цікавив чесний і прозорий бізнес. Прищепі жити на одну зарплату і майбутні дивіденди не хотілося. Та й треба було щось робити із статутним капіталом, оскільки значна частина купленої техніки висіла в повітрі через спротив саме Прищепи. Йому зробили пропозицію, точніше дві: інвестор може в нього викупити його долю або, вимушено збільшивши статутний капітал, залишити йому пожиттєво 10% із багатократно збільшеною вартістю його долі, залишити його радником директора із зарплатою в еквіваленті 1000 доларів (у випадку прибутковості підприємства) з кабінетом, машиною, водієм, секретаркою, сплативши йому 3000000 грн. компенсації, і суборендуючи в нього 170 га землі, яку він отримав в оренду з держфонду завдяки інвестору.

 

Прищепа приїжджав, погоджувався, тис руку.  Потім ховався, по телефону щось мурмотів і рекомендував розмовляти з його юристами. В розпал посівної Прищепа написав заяву, що він негайно виходить із товариства і вимагає сплатити йому його долю. Її розмір він не назвав, але в розмовах говорив, що це має бути не менш як 1500000 доларів. На зборах товариства він сидів в оточенні аж трьох адвокатів. Це була його воля, яку заперечити було не можливо. Весна була в розпалі. Господарство лежало глибоко на дні, обкладене фінансовими зобов’язаннями і боргами. Інвестор оцінив цей виклик Прищепи як рейдерство і поскаржився «макошинському генералу», який колись давав генеральські гарантії порядності менського діда. Генерал несподівано зайняв агресивну позицію й заявив, що Прищепа знищить інвестора в судах.

 

Виглядало все як новий тип рейдерства. Ще раз приїхав один із співвласників агрофірми “Зернятко”, який в доволі жорсткій формі почав вимагати продажу долі Прищепи в господарстві.  Це привело би до його краху.

 

Як і вимагає закон, збори товариства вчергове змінили директора, погодилися з заявою Прищепи через рік виплатити вартість його долі згідно бухгалтерського балансу на час його виходу.

 

Але в голові Прищепи щось перемкнуло. Він разом із адвокатами закидали суди нікчемними позовами з  надуманими, часто сфальшованими обставинами і вимогами. В основному пов’язаними із добровільним виходом Прищепи з товариства та бажанням через сумнівні судові рішення керувати товариством, а також дискредитувати інвестора. Попри те, що жодного спору між ним, товариством та інвестором не існує, як і не виконаних будь-яких зобов’язань. Це тупий і примітивній шантаж шляхом зловживання правом на захист своїх інтересів. Як ви бачите, ніяких законних інтересів Прищепи не порушено, а зобов’язання товариства виникають перед ним згідно закону тільки з кінця червня 2018 року. Та Прищепа з адвокатами на цей час подали в суди різних інстанцій біля п’ятнадцяти ідіотських позовів, і вони всі відкинуті судами як нікчемні і незаконні. Крім того, він написав біля десятка заяв з вимогою порушити кримінальні справи проти інвестора починаючи з Менського і Печерського в Києві райвідділів і закінчуючи Генеральним прокурором, міністром внутрішніх справ і навіть Президентом країни, вимагаючи від фіскальних органів перевірки звідки у інвестора гроші, які він вкладає в господарство. А як же! Гучне ім’я інвестора, який ще час від часу з’являється в телевізорі, має стати приводом для цікавості з боку політиків, які й керують всією судовою і правоохоронною системою. Іноді це вдається навіть й зробити.

Так, наприклад, слідча Печерського райвідділу по заяві Прищепи несподівано порушує кримінальну справу проти сім’ї інвестора в зв’язку з тим, що вони начебто підробили боргову розписку на 1,5 мільйона грн. від імені Прищепи з метою заволодіти цими коштами. При чому слідча точно знала, що ця справа розглядається Менським судом за позовом господарства, а почеркознавча експертиза, призначена на вимогу Прищепи, встановила, що саме він вчинював цю розписку. Це одна з багатьох історій, коли Прищепі треба повертати гроші, отримані шахрайським шляхом. А він ніяк цього не хоче. Слідча рішуче вдалася до процесуального тиску на сім’ю інвестора, залякуючи її численними телефонними дзвінками і виясненням невідомо яких обставин, використовуючи традиційні приховані слідчі технології і способи залякування свідків, не дбаючи про їхні права і свободи.

 

В розмові зі мною інвестор вважає, що він зіткнувся з новою формою рейдерства. Прищепа на судові засідання не ходить і каже, що він вже нічого не вирішує. Виглядає таким же тихим, в очі не дивиться. Єдине: зник рум’янець з пухлих щічок. Хто ж платить трьом адвокатам від 40 до 70 доларів за годину їх роботи? А наскирдували вони за моїми скромними підрахунками їх декілька сотень. Закордонні діти Прищепи? Вони самі живуть за його рахунок, а під таку справу їм ніхто кредити не дасть. «Макошинський генерал?». Він десь там держслужбовець, в якомусь міністерському фонді, хоча й має бізнес на семи гектарах біля самого Чорного моря, який “по-дружньому” віджав у свого колишнього близького приятеля. Інвестор не хотів про це зі мною розмовляти, але не заперечував, що велику анти-репутаційну статтю проти нього в ОРД міг написати особисто і сам «макошинський генерал», бо в ній надто багато дрібних деталей, пов’язаних з його сімейним життям, яке знав тільки він. Агрофірма “Зернятко”? Її власники ведуть себе агресивно, ні в які переговори з інвестором вступати не хочуть, на телефонні дзвінки не відповідають. Хто знає…

 

Альхена на крадіжках у престарілих бабусь впіймав геніальний Остап Бендер. Правда йому так і не вдалося у притулку для бідних знайти діаманти. Господарство і інвестор  звернулися до менських слідчих з заявами про можливе вчинення корисливих злочинів Прищепою на посаді директора товариства і створення ним і адвокатом Ножовник системи штучних доказів у вчиненні важких правопорушень. Наприклад, вони добилися обманом через суд порушення кримінальної справи щодо підготовки пограбування Прищепи. 150 га кукурудзи, посіяної господарством, так і пропали в полі. Але ці заяви лягли під прокурорсько-поліцейське сукно. Може рука руку миє, оскільки в Мені всі один одному родич або кум. Може мало слідчих або ніхто не хоче приймати участі в цих розбірках.

 

Я об’їздив господарство, мені сподобалось як діє інвестор, але йому треба допомогти. Він саме тут в Мені, як і багато хто в Україні намагається створити суперсучасне, мультифункціональне, накачане високими технологіями та інноваціями середнє аграрне підприємство. Майбутнє за ними, а не за величезними аграрними холдингами, які знищують село і виганяють звідти людей бомжами в індустріальні міста, де загинається національна промисловість. Інвестор хоче відродити село. Прищепа хоче банально розбагатіти за рахунок колгоспу, який вже давно вмер. Він засвоїв два правила переваг радянського колгоспника: кради і тобі нічого не буде, бо ти береш своє, і пиши всюди куди можеш скарги, приїде комісія, прийде прокурор, або встане високий суд і навіть якщо вони не покарають твого кривдника, то надовго отруять його життя і відіб’ють бажання  щось робити. Ну а нам, колгоспникам, селянам багато і не треба.



комментарии [149]

18.04.2023 12:48     Прохожий оценка
29.05.2018 21:21     Шкет Для Дюймовочка
Ну тебе то Танюшка-шлюшка виднее как фамилии правильно писать, по работе пришлось выучить )))
29.05.2018 21:19     Шкет Для Дюймовочка
И это все на что тебя хватило, процитировать меня, и на писать - ХА ХА ХА ... ))) А сказать то ты что хотела ?
29.05.2018 21:13     Шкет Для Дюймовочка
Я так понимаю на сцену вышла та, которая знает толк в толщине х... ))) Никогда ворам не завидовал, ведь всех их ждет одно !
29.05.2018 09:31     Дюймовочка """"Да, не все было гладко при Прищепе, но я всегда был уверен в завтрашнем дне, я знал, что завтра у меня будет работа, знал, что если ни дай Бог что то случится, Прищепа всегда поможет, ни то свадьба, ни то похороны, никогда Прищепа не откажет ! Иди Андрюха сейчас попроси помощи у Воробья, как думаешь, до конца сезона отработаешь эту помощь ?""""
ХА_ХА_ХА.... бедненький твой завтрашний день....
29.05.2018 09:30     Дюймовочка Шкет
Не равнодушный ты до " Кагадея" да "Чорнотицкого". Зависть плохая черта характера, не завидуй .... В чужих руках и х.. толще... Научись грамоты писать фамилии правильно. Борец хренов
15.05.2018 11:40     Шкет Для Андрей
Те кого школьник называет сторонниками Прищепы, хотя бы знают что из себя представляет Гавриш, и его поставленные руководители/воры, и кто такой Прищепа, знают не по наслышке, а ты откуда информацию черпаешь, из заказных статей ?
14.05.2018 22:00     Андрей Ну уровень сторонников Прищепы на лицо!
14.05.2018 07:22     Сашко Шкет. Андрій не тупий, він впертий баран.
Для Андрія. Прищепа був до 2017 року Головою Авангарду та мав можливість щось робити для підприємства та людей. Ти прав лише в тому, що з 2015 року вже не директор. Відносно того, чому ми усі лише тепер почали валати. Я відповім, лише з змільненням Зосіменко почалось направлене знищення Авангарду. Це розпочав робити Шиш, тепер робить цей петух. Прищепа бореця з цим , а йому не дають це робити. Усі тут знають що з себе є Прищепа та що з себе є інші Колоток, Оліфіренко та Дворниченко. Останні засяли та все відали Гавришу.Так що Андрій закрой пельку та йди вчись.
13.05.2018 22:09     Шкет Для Андрей
Скажи честно, ты просто тупой, или все таки дебил ?
Я же сказал, с тем кто в ситуации с Авангардом полный ноль, нет смысла хоть что-то обсуждать, тебе еще в школе учиться, и учиться, а ты в разговоры взрослых влазишь !
13.05.2018 11:26     Андрей Для Шкета.
Ну я понял, система страус. Если ответить нечего уходим в землю головой. Я понял твою позицию, тебя просто обидели новые хозяева Авангард и ты думаешь, что вернется Прищепа и спасет тебя. Сам уход от ответа, чего только теперь вспомнили про Прищепу говорит сам за себя. Его ведь еще в 2015 сдвинул Гавриш или ты этого не знал,студент ?
12.05.2018 21:16     Шкет Для Андрей
Ты видимо из тех от кого отскакивает, ну да ладно, повторю еще раз, я не спорю со школьниками, ты лучше отдохни, в понедельник тебе снова в школу, зачем влазить в разговоры взрослых, сперва подрости !
P.S Я даже не пытался тебя оскорбить, только называю вещи своими именами :)
12.05.2018 12:44     Брюнеткак Такое впечатление, что людям заняться нечем . Только и обсуждают, других.
12.05.2018 09:49     Андрей Шкет.Я понимаю что привычка жить по принципу все наше общее удобно тебе,но время изменилось. Вот это и есть советский союз. Конечно при Прищепе тебе было удобно, все для людей. Гавриш живет в Киеве, Орел тоже приехал поработал, выполнит задачу и поедет дальше. Ему тут не жить. Но если ты такой за Прищепу, чего только в 2018 начал шуметь? После него уже Орел 4 директор, те что были лучше? Это и есть реальность. Гавриша интересуют только деньги, капитализм чистой воды. А оскорбление это не форма убеждения.
12.05.2018 09:09     Шкет Для Кіборг
Вижу ты реально не в теме, тогда смотри какое дело, Гавриш конечно же владелец, но только хозяйства, а не всей земли хозяйства, часть земли и акций Авангарда принадлежит Прищепе, именно по этому сейчас они судятся, хотят отобрать, но тут облом, Гавриш не на столько могуч как ему этого хотелось !
12.05.2018 09:01     Шкет Для Андрей
Извини, сразу не понял кто ты, теперь ясно, обычный школьник, и об Авангарде узнал от одноклассника у которого там работают родители.
Думаю нет смысла со школьником вести беседу, дабы не травмировать твою детскую психику, да и ты сильно не вникай, зачем это тебе в столь раннем возрасте.
P.S Прищепы при союзе не был председателем, так что ты снова лоханулся сказав ( ...так не советский союз...)
11.05.2018 22:18     Андрей Претендент на премию. Значит Авангард обманул. Полиция и прокурор интерес районна не будет интересовать, только свой,возьмут по 20-30 тысяч долларов и пойдут дальше. Примаков вон тысячу и ту взял.
11.05.2018 22:07     Андрей Шкет. А правда,кто теперь Прищепа,уже никто. Гавриш полноправный владелец предприятия. Как владелец может делать что хочет. А то что раньше пошел попросил на свадьбу или похороны, так не советский союз, частная собственность. Понятно что Прищепа был в Мене и сильно гулять не давал а теперь директор сам делает что хочет. Так это проблемы Гавриша .
11.05.2018 15:26     Кіборг Шкету. А як Прищепа може володіти частиною землі, якщо з травня цього року Гавриш І.В. є 100% власником господарства? Все, каюк.
11.05.2018 15:00     Претендент на премію Андрію. Так надають, що і не відіб’юсь. Хай краще податкова з поліцією на кінець-то проснуться. Хотілось би, щоб при цьому вони не свій матеріальний стан поправляли, а міста та району.
11.05.2018 14:20     Евгений Гуру. А вы себя к кому себя причесляете священикам, богословам, теологам? Или так понаблюдать?
11.05.2018 11:23     Шкет Для Андрей
Да, не все было гладко при Прищепе, но я всегда был уверен в завтрашнем дне, я знал, что завтра у меня будет работа, знал, что если ни дай Бог что то случится, Прищепа всегда поможет, ни то свадьба, ни то похороны, никогда Прищепа не откажет ! Иди Андрюха сейчас попроси помощи у Воробья, как думаешь, до конца сезона отработаешь эту помощь ?
11.05.2018 11:11     Шкет Для Андрей
Чем сейчас хозяйство дышит ? Хех... А тем, что не знаем куда идем, и что будет завтра, Прищепа был заинтересован в хозяйстве, сам лично постоянно контролировал весь процесс, по ночам не спал, объезжал сторожей, в общем как и любой нормальный хозяин, следил за порядком ! Теперь скажи, кто из последних директоров интересовался не только тем сколько нала в черной кассе, и сколько сегодня из них потратит на блядь в виде Танюши, а и тем что происходит в Авангарде ? Можешь хоть одного такого назвать ?
Пока управлять будут такие как орел-Воробей, и растягивать народное добро его кумовья заправщики, и всякие там бывшие мусора завхозы... Авангард будет двигаться ко дну !
11.05.2018 10:58     Шкет Для Андрей
Тут все очень просто, считай сколько лет управлял Прищепа, и сколько сменилось директоров после его ухода, сколько персонала было в конторе при Прещепе, и сколько дармоедов сейчас... сюда входит всякая там охрана, охрана над охраной... в общем все те, кто паразитирует на теле простого трудяги, тебе возможно этого не понять, ты скорее всего и есть тот самый паразит ! Конечно Прищепа все понимал, но кто то его спрашивал ? Что по твоему он должен был сделать ? Вспомни колхоз в Феськовке, где он сейчас ? Думаешь Кота кто-то спрашивал ? Пришли бандиты, отобрали, разрушили... А Прищепа в свое время это предвидел, понял что светит банкротство именно от депутата, которому этот Авангард и нафиг не нужен, и пока Прищепа владеет этой землей, Авангард жив, сделай и Кот так...
11.05.2018 10:46     Андрей Шкет. А чем дышит хозяйство? Почему только Прищепа может его спасти? Других нет? Понятно, что его в банкротство заводят и деньги выводят с предприятия, но Прищепа ,что этого не понимал? Может он в сговоре с ними? Тогда все может быть, что Авангарду конец.
11.05.2018 10:40     Андрей Претендент на премию. Вам заплатили обещанный процент или обманули? Просто уже интересно становится все это,воруют и сделать ничего не могу. Возможно просто не хотят?
11.05.2018 08:50     Шкет Для Кіборг
Ну нет, вот тут уже ты ошибаешься, в в колхозе еще со времен когда он был имени Сидоренко, вот именно с тех времен каждый год нам твердили одно (...скоро Сидоренко развалится...) потом он стал Авангард, слова звучали все те же ( все, теперь Авангард точно развалится, ему осталось не долго...) такие слова мы слышим и сейчас, а кто думаешь их произносит ? Правильно, такие как ты, которые не знают чем дышит хозяйство внутри !Я говорил, и повторю еще, пока Прищепа владеет частью земли, и если бандиты в лице Гавриша и таких как Воробей не отберут эту землю, и не перепродадут, Авангард будет жить, а лучший способ сохранить и развивать хозяйство, это послать нах.. всех нынешних правителей, и снова поставить Прищепу, он то уж знает сколько требуется персонала в конторе, и сколько охран
10.05.2018 16:44     Кіборг А ось відносно життя Авангарду ти помиляєшся. Думаю залишилось йому жити не довго. Все йде до його банкротства. Орел тупий виконавець. Йому дають тирити потроху, жити як він хоче, але за це підписувати і робити те, що скажуть. І вже скоро і контора , і охорона, і всі інші будуть на вулиці. Чи я правий? Не знаю, давай почекаємо.
10.05.2018 16:39     Кіборг Шкету. В продовження нашої дискусії. Почитай на сайті «ОРД» статтю «Подвійне життя родини Гавришів». Живий тобі приклад – все життя на державній службі, дружина ніде не працювала, статків на сотні мільйонів доларів, і все в шоколаді. Тепер нереалізована дружина, яка своїми руками не заробила ні копійки, нищить Прищепу і господарство.
10.05.2018 16:37     Кіборг Шкету. Все таки я залишаюсь на своїй думці – якби багато ти не робив для громади, це не є індульгенцією. Тільки тоді ми можемо надіятись на якесь позитивне зрушення в державі.
10.05.2018 14:08     Шкет Для Кіборг
Тут понимаешь какое дело, даже если Примаков что-то и взял, это все равно незаметный мизер в сравнении с предыдущими мэрами, но они только брали, для города вообще ничего не делали, мне именно в этом смысле жалко Примакова, ведь сейчас большая вероятность того, что поставят кого-то голоднее Фесюна !
10.05.2018 10:41     Кіборг Шкету. Я би на місці менян не жалів Примакова. Можливо він і робив щось для міста, можливо навіть багато зробив. Але це не давало йому право вимагати і брати хабарі. Порядок буде тільки тоді, коли у нас буде закон один для всіх. Хоча у тих, що гребуть мільярдами все добре, а цим двом за тисячу – 5 років реальної тюрми. Згоден з тобою, що несправедливо.
09.05.2018 13:44     Шкет Для Кіборг
И еще, пока доля Прищепы находится у Прищепы, а не у Гавриша, Авангард будет жить, иначе эти Воробьи да Гавришы продадут ВСЕ !
09.05.2018 13:35     Шкет Для Кіборг
А после Прищепы еще ни одного председателя не было который хоть как то болел за хозяйство, все только грабили и грабили, набивали карманы отбирая у простого рабочего, ты только представь, сейчас в конторое белее 30-ти дармоедов, у которых з/п больше чем у любого трудяги, а делают они что ? Вот именно - ничего ! Те же охранники, зачем их столько, ведь ничего не изменилось для Авангарда, как несли так и несут, только теперь несут еще и эти ,,охранники,, !
А по поводу Примакова так скажу, жаль конечно если он действительно виноват, и мэра сменят, Примаков был единственный за многие годы кто хоть что то сделал для города, взять хотя бы пляж, и тротуары, ДК... конечно мелочь, но хоть что-то...
08.05.2018 13:18     Кіборг Шкету. Спорити не буду. Горобець ваш місцевий, чи Попугай, чи Орел, як там його звуть, нічого не піднімав і не підніме. А от те, що успішне господарство загнав в нуль, це точно. От тільки куди його скоро загонять, було б цікаво знати. Справа Примакова і Гайдукевича тягнулась довго, але все-таки прийшла до свого логічного завершення. Впевнений, що і з Горобцем буде так.
08.05.2018 09:28     Гуру Не буду ідентифікувати відповідь персонально, тому що ти сидиш, напружуєш свої звивини, аби щось написати, але не виходить. Бачу ти шкільний підручник в школі скурив. Сталін, Берія, Ягода, НКВС – почитай у Вікіпедії, Інтернетом вмієш користуватися і зрозумієш власну помилку трактування. І почитає про європейську і американську практику. Висновок на поверхні. Релігія та історія не твої сильні сторони. Зосередься, не лінуйся, подумай. А я почекаю і почитаю.
08.05.2018 00:03     Шкет Для Кіборг
Анализировать ситуацию может только тот, кто в этом находится, ты же какое к этому имеешь отношение ? Ты же в этой ситуации полный НОЛЬ !
Как ни крути, но Гавриш бандит точно такой же как и тот кто выкупил, и сразу уничтожил Феськовку !
А что тут перебрасываться на Воробья, он что, хозяйственник ? Может скажешь какие хозяйства он поднял с ноля, есть вообще такие ? Этому Воробью вообще наплевать на Авангард, у него сейчас работы как у мартовского кота, Танюша на уме больше чем проблемы Авангарда !
07.05.2018 16:22     Із Конча Заспи НКВС створений, значить пташенята із гнізда Берії. Чи Ягоди.
07.05.2018 16:14     Кіборг Тим, хто ще читає і аналізує ситуацію навколо статті та Мени-Авангарду.
Останній комент Шкета підтверджує мій висновок, що він, як Блондинка, Мазепа, Гуру – це пташенята з одного гнізда. І його завдання зараз перевести дискусію з Гавриша та Орла на когось. Вибрали, мабуть, Чернотицького.
07.05.2018 13:58     Шкет Для Кіборг
Если ты не в теме, зачем вообще влезаешь ?
Кагадей - бывший нач. охраны Авнгард, после разворовывания Авангарда стал нач. Полиции в Мене, Баба - бывшая директор Авангард, украла 700 тыс. грн, как понимаешь не сама, тут же и Кагадей лапу вмочил... Чернотицкий - и ныне завхоз в Авангарде...
Скажи, ты видел честных завхозов ? На метлах знаешь как можно замутить ? Думаю нет, а он знает ! Метлы - это просто пшик, мелочь, а вот на вещах покрупнее, к примеру мотокоса, она самая крутая стоит тысяч 7-9, а ведь ее можно и за 15 купить, улавливаешь ? Слава Богу его оторвали от соски ГСМ...
07.05.2018 11:27     Претендент на премію Ну, що, перші з компанії Примаков, Гайдукевич, Кагадій, Орел пішли. Загадуємо, хто буде слідуючий. Олексій, ау! Думаю це будеш ти! І знаєш хто буде ініціатором? Гавриш!!! Він послідовно здає відпрацьований матеріал.
04.05.2018 11:39     Кіборг Шкету. Не знаю хто такі Кагадей, Чернотицький, Баба і інші. Відносно поста «Претендента …» згоден – все дуже чітко розписано. Дуже цікаво чому не проявляють цікавість правоохоронні органи. З начальником поліції зрозуміло – він в темі, та й поліція зараз нульова, нічого не вміє і не хоче. З податковою зрозуміло – син висить на руках Мена-Авангард. А ось чому прокуратура тупить – не зрозуміло. Мабуть також свій відсоток премії мають.
А пост був про інше – чому за чужими спинами ховаються Гавриш та Орел?
03.05.2018 21:39     Шкет Для Кіборг
А что тут не понятно, или ты хочешь всех назвать своими именами ? Ну так не проблема, давай вспомним Кагадея, сколько он метала сдал, кран распилил, кто то в кассу деньги положил ? Нет, он разделил их с Бабой ! А знаешь что самое интересное ? А самое интересное это то, что главного вора района поставили начальником полиции, может тебе еще расписать махинации Чернотицкого, или ты все таки взрослый, сам поймешь ?
Смотри пост - Претендент на премію - все подробно, и честно !
03.05.2018 19:13     Тракторист Тут всі звинувачення про крадіжки,але вибачте я не пам"ятаю таких крадіжок тисячами,зерно не один десяток тон, яди,тепер соняшнику на тисячі,а скільки охорони,скільки на їх утримання за місяць грошей треба,подивіться скільки було раніше і порівняйте
03.05.2018 12:00     Кіборг Почитав статтю, коменти. Дивно якось. Прищепа набрався сміливості, відповів. А чому ж бояться Гавриші та Орел відкрито давати свої коментарі. Ховаються за якимись шкетами, блондинками, Мазепами, Гуру тощо. Немає що відповісти? Тоді навіщо було писати про все це? Невже не думали, що люди все бачать, знають, розуміють і самі роблять висновки.
03.05.2018 11:28     Претендент на премію Думаю поки достатньо. Претендую на 10%, які по моїм підрахункам складуть 3 млн.грн.
03.05.2018 11:11     Претендент на премію Даю інформацію інвестору про схеми крадіжок, до яких Прищепа не додумався:
1. Заниження посівних площ.
2. Заниження урожайності.
3. Реалізація врожаю за готівку.
4. Відмивання коштів через закупку палива.
5. Незаконне переведення фінансової допомоги, наданої господарству, із гривні в долари, потім в гривню.
6. Надання фіктивних послуг ФОП Гавриш І.В.
7. Отримання зарплати в господарстві Козаченком О.О., Череміскіним В.Р., Гавриш І.В., Духотою Л.В.
8. Закупка техніки, добрив, посівного матеріала, палива по завищеним цінам.
9. Використання автомобілів Орлом та його челяддю не за призначенням за рахунок господарства.
10. Втричі завищені норми списання палива на сушарці.
11. Крадіжки готівкових коштів в «чорній касі» господарства касиром.
12. Крадіжки коштів через фіктивні аудиторс
03.05.2018 10:28     Із Конча Заспи Привіт Гуру. Ну ось і прийшли…Будуть заохочувати стукачів, після цього перейдуть до рішень трійок Вишенського. Демократ-інвестор Гавриш, успішний і сильний, нічого іншого, як повернутись в часи Берії-Сталіна, не придумав. Мабуть Мена-Авангард уже створив своє НКВС?
02.05.2018 15:47     Мена-Авангард Практика і традиції крадіжок в господарстві, запроваджені Прищепою продовжуються. Викорінити це ганебне явище не просто, але всі зусилля спрямовані аби унеможливити будь-які крадіжки і люди мали гідну роботу і оплату праці, щоб жоден працівник господарства не страждав від злих умислів. За інформацію щодо крадіжок в господарстві, інвестор готовий виплатити високу винагороду анонімно.
02.05.2018 11:40     Гуру Евгений, Єдиний Бог і тільки Він може кликати в Церкву і до Себе. Священики, богослови, теологи, дидаскали – мають право тлумачити стосунки людини з Богом. Ви не належите до жодної з цих категорій. Тому облиште моралізацію і не займайтесь не звичними для вашої душі справами.
30.04.2018 10:42     Евгений Гуру, следите.
Все верующие иду в воскресенье в церковь, а вы в интернет.
Все одинаково. Одни за Гавриша, другие за Прищепу. Две иконы. Оба прожили жизнь, каждый свою.
Скоро к богу уже пора,сходите в церковь.
29.04.2018 15:04     Гуру Так, матюки зникли, зауваження вплинуло, але почалася жовч, яка пре з великою ненавистю. І що цікаво - всі знають Прищепу хоч на ікону пиши. Інтригує. Слідкую ще.
28.04.2018 12:28     Юра Я що нового можливо буду дізнатися про Пришепу, який був 30 років тому такий і залишився. Колхоз працював,люди зарплатню отримували. Він завжди на очах у всіх. Люди біжуть з підприємства тому що почали на них тиснути з Київа, щоб робили як кажуть. Від гарного керівника люди звільнятись не будуть.
28.04.2018 09:29     Кіт конторський Зайшов подивитись чим дебати скінчились,а тут схоже все саме цікаве починається і мені здається реакція від неї зворотня.Про Прищепу нічого нового,ми його 30років знаємо і дітей знаєм і де вони теж ніхто не приховує і в якому стані колгосп до Гавриша відійшов,а от про Гавриша і Орла цікаві факти спливають.А ще цікаво чому так часто керівники і бухгалтери міняються,мабуть не хочуть лажу робить,як шеф вимагає
27.04.2018 21:12     Гуру Видно добряче у Прищепи нерви здають, бо вже й коментарі почав писати з матюками. Навіть цікаво. Послідкую за епістолярним розвитком.
27.04.2018 19:23     Віктор Вранці дали почитати цю статтю. Читав її та дивно усе якось. Прищепа керував;усі були задоволені,договори підписували оренди та гроши отримували. Коли він звільнився ,теж все було гаразд. Прийшов Олексій ,теж гарний керівник, а тут така пишуть. У день спитав про нього,говорять що блядун та пьянь. Кому вірити?
27.04.2018 17:03     Катрин Гуру, я согласна с тобой, успешных не любят,но Степан Гавриш тут причём? Он живет на свою пенсию. Инна Гавриш я понимаю успешная, ведет свой бизнес, зарабатывает деньги и содержит семью. Устроили рекламу человеку который ушел в историю. Какой он инвестор? Живет за счет жены. Он без неё зеро ! Без нее он может только писать мемуары. Если почитать о нём, вечный писатель. Сначала первая жена его двигала, потом вторая содержит. Ты посмотри, она экономист и предприятие развивается, а он даже устав и договора нормально сделать не смог.Какой он юрист и адвокат?Неук и бездарь.
27.04.2018 11:03     Гуру Ніхто не любить успішних і сильних людей. Навіть маленькі шавки завжди гавкають на великих і впевнених собак. Ось так і Прищепа може тільки себе за хвіст вкусити і поливати брудом всіх хто успішніший за нього в сотні разів. Так що лежи(іть) на дивані і представляйте з себе серйозних і впевнених. А по суті закомплексовані й інтелектуально обмежені люди. В добру путь.
26.04.2018 20:30     Дубровский Ого,как все серьезно,такое впечатление,что Гавриш скоро Прищепу покусает,столько негодования.У вас же все СБ в шоколаде,Попугай именно тот руководитель,который выши указания выполняет точно увеличивает колличество земли уже по болотах,а цену платит в три раза выше чем за чернозем,технику гробит,смотрите чтобы денег хватило на дубовый гроб,ато не доведи Господи как Прищепу в сосновом похоронят.Хотя вам кажется,что вы " Чахлик невмирущий",но ведь и у него иголку нашли и сломали.Не злитесь,ато быстро состаритесь,а у вас дітки дрібненькі
26.04.2018 15:45     Отто Кац Прочитав усі коментарі, і думаю, який покидьок Гавриш С.Б., як же треба не любити українського селянина, щоб його ні за що знищувати, ще й платити за це гроші. Розвалити успішне господарство аби нажитися. Таке може робити тільки особа без роду і без племені, незрозумілого походження і національності. Помісь єврея і москаля.
25.04.2018 22:13     Евгений Люди очнитесь, Гавриш сам написал эту статью,чтоб отмыться. Сначала написали ,что это Шевчук написал. Потом настоящий Шевчук пишет что это лож . Понятно что Гавриша прижали, вот и зашевелился. Куча нелепой информации,генералы, менты ,адвокаты и один такой Гавриш бедный.. ясно что решил отнять долю у этого Прищепы, ан нет.. не вышло! Понятно что у Прищепы есть компромат на Гавриша ,это факт.
25.04.2018 17:14     Шкет Для Мазепа.
При Прищепе каждый мог выписать все что угодно, и не дорого, к примеру можно было выписать машину для перевозки, знаете как Прищепа отвечал ? Заправь машину, и дай водителю сколько считаешь нужным, а что теперь при Попугае ? Иди мазепа, выпиши машину, знаешь сколько ты заплатишь ?
Плохо отзываться о Прищепе может только обиженный, может тебя мазепа, Прищепа когда то поймал с канистрой саляры которую ты нес на точку ? Или может когда ты зерна при люське домой тоннами вывозил ? Ну давай, расскажи за что обиду держишь ?
Прищепа мужик, и всегда им был, никогда в помощи никому не отказал... Можешь о Попугае такое сказать, может хоть пару примеров приведешь ?
25.04.2018 16:43     Олексій Петро, ви що з дубу впали? Таке відчуття,що вас адвокати Прищепи використали за призначенням "кондому".
25.04.2018 16:34     Олена Петро, ти не полінись, почитай крім біографії Гавриша, всю інформацію про ситуацію з випробуванням ядерної зброї Північною Кореєю та реакцію США. Наддержава і ліліпут. Хто перший запропонував сісти за стіл переговорів? США! То-то! Трамп не чекав як Гавриш, коли до нього приповзе на колінах Кім Чен Ір. Перший публічно запропонував і про все домовились. Чого ж так не робить моцний мужчина та найкращий переговірник. Тому хто тут тупий ідіот ще треба добре подумати.
25.04.2018 15:28     Із Конча Заспи Дуже погано читав біографію Петро. Кучма дійсно керував, і Плющ був колоритним та досить відомим політиком. Ющенко своїми справами займався, керувало там багато хто, тільки не Гавриш. При Ющенку він Богатирьовій хвости заносив. Янукович його відразу вип…в, мабуть не забув 2004 рік, як Стьопа-барабан чи шарикопідшипник на нього працював. Так що вікіпедія і реальність дві великі різниці. А от де він такі гроші взяв, працюючи весь час на держслужбі – це питання до правоохоронців. Мабуть і до нього колись доберуться. Ось така х…ня Петро Гавришобот (Булавка).
25.04.2018 13:28     Петро Булавка Прищепа ти не Путін. За тобою не рассєя а обікрадений пенсійний фонд і соснова труна, якщо будеш жити в такому стресі. Ось така то х-ня менці.
25.04.2018 13:27     Петро Булавка Гавриш нічого у Прищепи не відібрав. Той сам прийшов до нього за його грошима. Накрався по самі вуха, бо не зміг заперечити нічого з тої статті. Це ж торги. Йди і домовляйся. Кланяйся і проси. Стукай і тобі відкриють. Що ж ти як маріонетка слухаєш свою жінку і дітей і якогось «макошинського-генерала», якому ти до великої сраки не чищеної. Вся мудрість, у наш час, аби домовитися і не воювати.
25.04.2018 13:25     Петро Булавка Я прочитав статтю і дурнуваті коменти до неї. Жінка дала. Нєєєє. Того то й вона не дуже дає. Не полінився. Вивчив біографію Гавриша. Моцний мужчина. І зовсім недурний. Не випадково разом із Кучмою, Ющенком, Януковичем і Плющем керував політикою. І не обгадився, як ото нинішні. Знаєте, що в ньому є найкращого – він добивався свого, але з усіма домовляючись. Придивіться, він був найкращим переговірником у всі часи і з усіма зберіг добрі стосунки. То я й собі думаю, що Прищепа тупий ідіот. Разом із своїми придуркуватими адвокатами.
24.04.2018 17:41     Богдан Хмельницький Рухайтесь,рухайтесь цифри красноречиві збитків 43млн,боргу 138млн,чим не показники руху,скільки там ще СБ ваш рух фінансуватиме?
24.04.2018 10:13     Мазепа Хмельницький, переконуюсь що "Мена-Авангард" рухається у вірному напрямку. А то такими темпами як при Прищепі вже б всю країну гноєм завалили.
23.04.2018 21:48     Богдан Хмельницький Мазепа,дай Боже вашому теляті та нашого вовка з"їсти.А навоз в Мені теж всім потрібний і Гавришу на Київ теж возили і його водію,дифіцит виявляється гній....Гавришу доречі безкоштовно як і дрова,сіно,солому,буряки,зерно і не тільки в Київ,а і в Східницю.С.Б. він не краде в колгоспі він просто бере все його....
23.04.2018 21:05     Мазепа При Прищепі господарство "процвітало", з людьми розраховувався гноєм а за вкрадені гроші відправив дітей за кордон. Оце то робота кипіла!!! А тепер Орел не подобається. Дайте хлопцю шанс і у віці Прищепи можливо буде найкращий господарник.
23.04.2018 12:58     Шкет При Прищепе хоть столько дармоедов не кормили, теперь бывшие мусора присосались к кормушке, детей своих пристроили, гребут тысячами левак, а доярку за бутылку молока с дерьмом мешают ! Вы только подумайте, штат так раздули, что теперь все работяги, трактористы и водители работают только на З/П персоналу, это не маразм ?
Пока Гавриш при власти, и дает деньги, до тех пор будет Авангард, нет хозяина в Авнгарде ! Вот тут невольно вспоминаешь Прищепу, при нем работа шла, а теперь бардак !
20.04.2018 22:31     Гуляка Був на вечірці разом з Орлом і його коханкою. Понапивались. В розмові хвалились, що вирішують любі питання, адже мають господарство на откуп за наклепи на Прищепу. Мають «кришу» в Києві, Влада Черемушкіна, він зараз всі питання вирішує, і по грошам і по людям все дозволяє їм робити на власний розсуд. У Гавриша начебто якісь серйозні проблеми, йому не до них, нікого не контролює. Розказували, що вже нормально «накапало» і далі продовжують заробляти. А наступний рік буде ще кращим, в багатьох питаннях розібрались, контакти налагодили. Влад підтримує. Гавриш від нього в якихось питаннях залежний, Орел також багато знає про схеми в Авангарді, так що все окей. Ну що ж – повезло Танюсі на кінець то.
20.04.2018 21:50     Місцевий Да. Не знаю скільки реально збитків наніс Прищепа (адже вірити тому, що говорить Орел, себе не поважати), але дивлячись на «роботу» Орла, він Прищепу точно переплюнув. Гавриш ущипни себе, можливо ти в летаргічний сон впав?
20.04.2018 21:24     Агроном Сьогодні в Авангарді свято – угробили новий оприскувач. Так що тепер є що здати Орлу на металолом. Звертайтесь в Мену-Авангард, металолом минулорічний, не ржавий.
20.04.2018 17:45     Тракторис У кожного своя правда.Життя розставить все на свої місця ,треба трошки зачекати
20.04.2018 10:26     Саша Тракторист, за останнє речення респект. У 2017 році найвища врожайність була за усі попередні роки, то навіщо зубами триматись за минулі традиції і звинувачувати що хтось роботу не знає. Це – показник і результат. А не пустослів’я. Хто кому подобається - це ж для кожного особисте питання. Зайди в школу в Макошино, Куковичі, музичну школу в Мену, ФАП в Остапівку, та й зиму пережили з технікою господарства – і це тільки основне, не все перераховую. Ти пригадай, як при Прищепі горобці з’їдали зерна десятки тон. Там горобці, схоже, були як страуси Януковича.
19.04.2018 18:36     Тракторист Саша,може я не такий продвинутий як ти,але працюю на земли і знаю,що її треба не з висоти наблюдать,а знать кожне поле на ощуп .А Прищепа мені подобався і не тільки мені,роботу знав,допомогав людям у вирішенні життєвих питань,мені здається якби всі так крали як він то в районі було 30 колгостів,а не три,а щоб брехав то і зовсім не помічав.Всім добра і менше зла
19.04.2018 17:16     Читатель Пока дочитал - устал. А здесь еще и такие переплеты в коментах. Все понятно, только кто этот таинственный «макошинский-генерал»? Очень интерестно.
19.04.2018 17:15     Саша Агроном, от звідки стільки ненависті і озлобленості? Чому так зневажають людей які щось роблять, будують і розвивають? Я ж не буду розписувати увесь технологічний процес Трактористу. Думав і так зрозуміло, тим більше тобі Агроному, що і яка техніка робить. Тому й в «Мена-Авангард» купується сучасна техніка для різних видів робіт. Я виліз з «київського офісу» і подивився як усюди відсіялись в районі. Вилізь і ти, і побачиш як в полях стоїть вода. І не розказуй це мені. Йди і розкажи це Прищепі, він великий господарник, вірніше крадій, який вміє брехати. Красти і брехати. Він тобі повірить. А я ні.
19.04.2018 14:21     Блондинка Ой, хлопчики, я так заскучала за вами. Особливо за Семеном. Ти мій хорошенький. Я в тебе закохалась. З твоїм гумором Петросян залишиться без жартів.
19.04.2018 11:53     Семен Чугуєвський Блондинка, а ти що вже Сашком став. Гавриш яй…я начепив?
19.04.2018 10:12     Агроном Сашко, квадрокоптер це дуже сучасно. Але торішню солому він по полю не розкидує, поле не оре, рішення коли сіяти чи збирати не приймає. Це роблять спеціалісти, яких Гавриш з Орлом розігнали. Їм же тупі виконавці потрібні, які поженуть трактор в поле, де він сідає на пузо і нищить посіви, коли комбайна по полю тягають трактором, коли всі відсіялись в районі, а ви тільки починаєте. Ти вилізи з свого київського офісу, проїдь по району, подивись після цього знімки свого квадрокоптера і все побачиш. Що і як в Зернятку, Костенка, Олстас-льоні, і що в Орла.
17.04.2018 17:01     Саша Тракторист, ти хоча б інколи з кабіни вилазь і озирнись довкола. 21 століття!!! А ти все за чобітьми і лопатою, як при Прищепі, скучаєш. Ведення господарства має бути сучасним. Тому й використовують квадрокоптер, а не в чоботах по полях ходять. І до обробітку землі і посівів теж підходять за наукою. Для цього спеціально розроблена технологічна карта. І не живи минулим.
17.04.2018 10:32     Тракторист Навоз під заправкою в самій калюжі,трактори на полі буксують,техніка гробиться,нікому діла нема,хай Гавриш купує,в нього грошей хватить.Колись агроном вдягав чоботи і йшов по полю по діагоналі,щоб побачити який грунт.які де роботи можна проводити,а тепер "літачок"запустили подивились,а завтра погрузли на полі. У всіх апатія ніякої ініціативи і спротиву дурним вказівкам,день пройшов і добре. А бумеранг до Гавриша звичайно вернеться це по любому
16.04.2018 13:38     Агроном Дивуюсь я Гавришу. Невже від думає, що негідники, яких він взяв, будуть негідниками тільки по відношенню до тих, на кого він вкаже. Якщо нутро у нього паршиве, воно таке у всьому. І ось приклад. Кажуть люди, що Орел разом із своєю коханкою вже власний бізнес починають розвивати. Потихеньку займаються оформленням паїв на себе, чи то пак фірму, стягують сільськогосподарську техніку, під видом її розпродажу як старої та нерентабельної. А що, молодець. Так тому д…ню з косичкою і потрібно.
16.04.2018 13:22     Автолюбитель Сьогодні вранці їхав на Київ, заїхав на заправку. Почув розмову персоналу. Колись при Прищепі поряд з ними в цей час вже жито зеленіло, а тепер хвилюються, щоб їх г…но господаря Орла не затопило. Такі часи, такі хазяї…
11.04.2018 09:42     Семен Чугуєвський Юрій енд Блондинка, енд Щирий, енд Влад, енд ще там хто. Для Гавриша накупляв таким чином аж 52%. А ти звідки знаєш де і що носив Прищепа? Сам бачив, чи Гавриш розповідав? Де б не носив, але все працювало, засівалось і збиралось своєчасно. По 400 га кукурудзи на полі не пропадало. І по 30 тонн касу на землю з бочки не виливалось. Передай Гавришу хай розбереться, як Орел землю на заправці удобрив на 250 тис. грн.
10.04.2018 11:45     Семен Чугуєвський Блондинка, Щирий, Влад. А чому це ти Михайловича не коментуєш? Виходить правда. А Іван дійсно не гуру. Він просто має аналіз фінансового стану підприємства за 2017 рік і говорить тими цифрами, які підписав Орел. А ти просто базікаєш, треба ж зарплату у Гавриша відпрацьовувати. Але люди далеко не ду́рні – самі тебе оцінять. Так що ваяй і далі – чим більше ти пишеш – тим більше негативу отримуєш.
10.04.2018 11:32     Юрій Спеціаліст, ви зовсім не спеціаліст, Прищепа облік носив в кишені на пожмаканому папірцю. Що відбувалось в господарстві знав тільки Прищепа. Майнові сертифікати купляв у пайщиків за 10% від вартості беручи гроші у інвестора. Це у тих людей з якими він жив і живе поряд. Пройдіться Меною і поговоріть з людьми. Навіщо він тоді шукав інвестора, якщо він такий прогресивний і в господарстві було так все красиво, весело і перспективно?
07.04.2018 09:14     Спеціаліст Шановні"розумники".не потрібно порівнювати різні часи існування господарства.Три роки тому і мінімалка була в два рази меньша і всеодно за неЇ можно було купити більше всього .чим сьогодні на велику Гавришову зарплату.Банка молока,яку ніс працівник ферми,теж входила в його зарплату і контролювалась обліковцем ферми.Господарство було прибутковим.Але всі чогось забули як голова кооперативу ПрищепаВФ починаючи з2000р.по району збирав землі для обробітку і сьогодні маємо 6000га.Як він по черзі реконструював приміщення на фермах,впроваджуючи нові технології,і сьогодні маємо кожного дня 18т молока.
06.04.2018 21:17     Блондинка Доярко, ну ти й смалиш, у мене аж помада випала з рук. Гавришу бідонами молоко!!! Ви що там курите??? Десь в кукурудзі сидите і байки вигадуєте? Це вже було, дорогенька. Бички, телиці, кури, яйця, сир. Прищепа носився. Оце то в Гавриша апетит! Це ж усю Мену можна було накормити. А за Орла радію. Вміє ж зараза сильні сторони показати і увагу привернути.
06.04.2018 15:55     Доярка Блондин,бачила хто і коли доїльний зал збудував,банку молока на день теж брала,тут пишуть,що Гавришу теж регулярно возять,так с ферми беруть бідон відразу,щоб творожку зробити,діток натуральним треба годувать,машин цілий ряд біля контори теж бачим,бувший голова на Ниві скрізь управлявся.Орел,парубок то,кажуть правда,а керівник ніякий,ні на фермі,ні на полі,стекла в машині затонував,мабудь,щоб не бачили,як парубкує
06.04.2018 13:55     Щирий Агроном, кучеряво виходить. Усі, посилаються на якогось «гуру» Івана, який цифрами крутить як циган сонцем. Тільки чомусь він не говорить, що автопарк щороку оновлюється новою технікою, високу зарплату працівникам вчасно виплачують, господарство є найбільшим платником податків в районі. При Прищепі такого не було. Він крав у селян, у господарстві і у інвестора. Лавочка закрилась. І тепер з усіх потуг намагається ще навздогін нашкодити, урвати, відкусити. І ще купка прихвоснів як маленькі пекінеси покірно виконують накази.
06.04.2018 13:26     Блондинка Доярочко привіт!!! Ти за коров’ячими цицьками нічого й не бачила довкола. А я навіть за 200 км. – все. У мене природній дар такий. Тільки не заздри. Я добре пам’ятаю коли збудували доїльний зал. І Прищепа теж. І якщо ти справжня доярка, то теж маєш пам’ятати. А ще я пам’ятаю, як ти без краденого молока до дому не йшла. Не панікуй пишногруда, червонощока. (З велосипедом). А Орел видно там ще той парубок. Усім запав в око.
06.04.2018 13:25     Влад Агроном!!!! Свині і бики, яких тримали роками – це рентабельно??? Вони з’їдали весь прибуток від молока, яке ви вказуєте. Займались не тваринництвом а зоопарк тримали. Агроном має займатись рослинництвом а не лізти в бур’яни.
06.04.2018 12:32     Доярка Блондину,бо дуже сумніваюсь,що блондинка
Тебе біля ферм не було й близько км на 200,тому що ніколи сараї похиленими не були і корови нагодовані і доглянуті,при Прищепі був побудований сучасний доїльний зал,Гавриша не було близько,молоко вищого і екстра гатунку,а Орлу звичайно буде те що й попєрєднікам,хай що трохи послужить,але не довго
06.04.2018 11:05     Агроном Колоток і іже з ними. А ви чого мовчите? Вас же Прищепа на роботу брав, годував, ростив, зробив людьми. Колоток, ти що не знаєш чия команда була ліквідувати відгодівлю свиней, як нерентабельних. Гавриша особисто, якому наспівали Малик і Зосименко. І робилось це при Малику, коли Прищепа вже був «зиц председатель». І не 350 свиней було, а лише 30 свиней та 4 хряки. А от чисельність стада великої рогатої худоби складала
2 146 голів, з яких дійне стадо було 850 голів і ними було вироблено за 2012 рік 3245700 літрів молока.
І це дані аналізу діяльності СК «Авангард» за 2012 рік, який проводили найняті Гавришем фахівці.
06.04.2018 11:04     Агроном Ось що вони пишуть у своєму звіті: «Данное предприятие представляет собой хорошо организованное хозяйство с большим парком техники, деревообрабатывающим цехом, мельницей, фермами, ангарами, мастерскими, пастбищами, сенокосами и дорогами.
Общая площадь земли составляет 2 744 га. За 2012 год нераспределенная прибыль увеличилась на 1 366 тыс. грн., а прибыль от хозяйственной деятельности на 175 тыс. грн. Долги у хозяйства отсутствуют.»
І ось порівняйте з інформацією, яку нам видавав у своїх коментарях Іван.
06.04.2018 10:29     Семен Чугуєвський Одне не зрозуміло, а на що розраховує Орел в цій ситуації. Завтра по всім боргам буде відповідати особисто він. Він що думає, що Гавриш буде його захищати? Чи дасть гроші на їх погашення? Він йому ще й пред’яву зробить. Але Орел цього і заслуговує. Знищив одне з кращих господарств району.
05.04.2018 20:14     Блондинка Автолюбитель, Семен Чугуєвський, Іван, хлопчики ви такі кумедні. Ви ніби з одного гнізда як пташенята повискакували. Гавришобот - це сильно, оцінила. Тільки ви так стараєтесь, що мені вас аж шкода. Я читаю те що зверху і вам раджу, зберіться гуртом і вголос. Прищепу візьміть. Він це оцінить. Ви ж його яйця возили.
05.04.2018 20:01     Семен Чугуєвський Яка «блондинка» Автолюбитель. Це ж Гавришоботи, ти що не зрозумів.
05.04.2018 18:26     Автолюбитель Блондинці
Ти все ж таки «блондинка». Почитай нижче Івана, там описано в цифрах як хазяйнують Гавриш з Орлом. Там ще Семен Чугуєвський є.
05.04.2018 15:21     Блондинка Автолюбитель!!! Сильно. Я хоч і блондинка, але навіть мені в голову таке не приходить. Прищепа носився за яйцями (можливо ніс яйця), різав, возив. Оце то й апетит у Гавриша. Їв-їв, та й так, що господарство розвинулось. А тепер по тексту цитати:
- за господарювання Прищепи було вирізано племінне стадо свиней, чисельністю до 350 голів
- кожних два-три тижні в господарстві 7-15 корів чомусь ламали ноги і їх змушені були дорізати, а “порчене” від цього м'ясо продавали по 5-7 грн.
- годували 650 худющих корів, в аварійних, покошених корівниках.

Сьогодні господарство налічує 2200 тварин!!!!!!!!!!!!!!

Автолюбитель, ти мені подобаєшся.
05.04.2018 14:52     Голос народа Кстати, а чего Федорович молчит. Интересно же. Давай всю правду...
05.04.2018 14:38     Автолюбитель Власник сайту просто молодець. Дякуючи статті, по крайній мірі в Менському районі, рейтинг сайту значно піднявся. Всі читають, обговорюють. Вирішив і я прокоментувати.
Дивуюсь Прищепі чому він мовчить і не дає «отвєтку на мочилово» Гавриша. Хочу йому нагадати і підказати.
Починаючи з середини 2012 року або я або мої колеги щонедільно, а то і частіше возили мішками, ящиками, торбами передачі Гавришу на Київ. Для передачі різались молочні бички та телиці, Прищепа носився по району, викупав у господарів яйця, кури, домашній сир, сам особисто пакував і нам привозив. Говорив хто і де зустріне, просив відзвонитись йому.
05.04.2018 14:35     Автолюбитель Так от я прикинув. Рік – це 52 неділі. З 2012 по 2018 їх набігає більше 300. А ще свята.
Мабуть і завтра передачка поїде на Київ. Ще один бичок прикаже довго жити. А може й не один – у Орла теж сім’я велика.
Хай їдять не моя це справа. А як можна звинувачувати Прищепу.
Виходить як завжди використали нас «селюків», видоїли, обібрали, ще й обхаяли.
Скільки ж тоді таким чином кинули простих людей ось такі Гавриші. Всю Україну. А деякі після цього ще й підгавкують таким пройдисвітам.
Федорович, а Ви чого мовчите. Ми ж Вас знаємо, у Вас все під контролем, все записане. Порахуйте скільки коштували Авангарду Гавриші, їх блазні та дайте знать людям.
Буде цікаво всім.
05.04.2018 14:34     Прохожий Даааа. Коменты - интересней статьи. Люди – звери. Как вы понимаете, необходимо сформулировать некоторое приемлемое для большинства понятие - что посеешь, то и пожнешь.
Мне нравится высказывание Коха: "Справедливость - это некое субъективное представление конкретного субъекта об устраивающем его положении вещей".
05.04.2018 09:43     Михайлович Пан Гавриш роздає перед Паскою орендодавцям по 5кг муки і олію.щоб схилити підписувати нові договори оренди.незважаючи на те що існуючі договори закінчуються 1.01.20р.Коментарі до нового договору оренди землі:1.З пунктів.9;10 видно,що Орендар має право виплачувати орендну плату8% аж до 2040р.Навіть якщо через деякий час другі Орендарі будуть платити більше12%,тоТОВ"Мена-Авангард"буде платить не більше 12%,якщо захоче.2.Орендна плата не переглядається(пункт27).3.В пункті24вказано,що суборенда земельної ділянки дозволяється без попередньої згоди Орендодавця.Отже,будьте уважні.
04.04.2018 11:11     Семен Чугуєвський Прочитав публікацію Шевчука і думаю, скільки ж людей обікрав Гавриш, щоб замовляти за гроші таку маячню. Хіба власник терпів би такого крадія стільки років? Не терпів, а використовував, чекав коли Прищепа створить підприємство, привабливе для покупців, і щоб не ділити отримані кошти від продажу, вирішив вкрасти господарство, використовуючи прид…того Орла.
04.04.2018 11:10     Семен Чугуєвський Мена-Авангард розпочала розпродаж майна!!! Перший лот від «великого господаря» Орла – металолом у вигляді розбитого в ДТП автомобіля. Ціна договірна. Слідкуйте далі за діяльністю Орла – розпродаж буде продовжуватись.
04.04.2018 10:09     Ляшко Примаков, с...ка! А ти куди дивишся зі своїм ручним начальником поліції. Ти ж наші рейтинги в районі нищиш. Ти мені відповіси за це своєю ж.… ю.
04.04.2018 09:08     Бульба А вона розуміє, що коли буде працювати в позі страуса, то і її, і сина виженуть з роботи. Зрозуміло, якщо прийде з перевіркою, сину прийдеться звільнитись, бо Орел відразу ж вижене. Але тоді хоть у самої є шанс залишитись.
04.04.2018 08:34     Іван А як вона має дивитись, коли син в Авангарді працює.
03.04.2018 16:52     Бульба Івану
Дуже цікаво. А куди ж наша податкова дивиться. Можливо треба запитати у шановної пані Добридень.
Що Ви на це скажете Людмило Миколаївно? Чи може чекаєте вказівки з верхів? Так не бійтесь – Гавриш давно збитий «льотчик»
02.04.2018 15:01     Іван Хотів би відкрити очі тим, хто читав та слідкує за перебігом подій в «Мені-Авангард».
Олексій Шевчук чи пак Степан Гавриш пише: «Господарство загиналось на очах. Прибутків не було… Щодня Прищепу навідувала паніка близького банкрутства…»
Так от в мої руки попали документи ТОВ «Мена-Авангард» за 2017 рік, які товариство офіційно подало до статистичних та контролюючих органів. Дивні речі там відображені. Ось як описують його фахівці.
На початок звітного періоду (тобто на 01.01.17 р.) нерозподілений прибуток складав більше чим 40 млн грн., а на кінець звітного періоду зафіксований непокритий збиток - близько 3 млн грн. Для збитку за рік у сумі більше чим 43 млн грн. на благополучному підприємстві мабуть повинен був відбутися якийсь форс-мажор:пожежа, епідемія, стихійне лихо.
02.04.2018 14:59     Іван Фахівці ж говорять - готується навмисне банкротство.
Більше того, загалом підприємство за рік залучило кpeдитних
02.04.2018 14:53     Іван коштів(боргів) на суму більше 115 млн грн.
02.04.2018 14:47     Іван При цьому підприємство має значну дебіторську заборгованість, загалом на суму більше 13 млн грн.
02.04.2018 14:46     Іван І підприємство не приймає дієвих заходів для витребування її із своїх партнерів, про що свідчить ріст дебіторської заборгованості за 2017 р. більш ніж на 7 млн грн.
02.04.2018 14:08     Iван Також за 2017 рік значно збільшилися оборотні активи. Разом більше 73 млн грн., це свідчить про те, що кошти, залучені у борг, витрачаються на продукцію, яка не користується попитом.
30.03.2018 22:51     Семен Чугуєвський Шановний пане Шевчук, написаний Вами твір про крадія Прищепу нікому не цікавий, крім гавриша,бо він за це заплатив гроши. І яким би « негідником» Ви не показали Прищепу вся Мена знає , що гавриш його ,і не тільки його, обікрав. Можу запропонувати тему , яка буде цікава не тільки мерській і український громаді, а і правоохоронним органам. Це повинна бути книжка, думаю весь тираж її ,ще не надрукований, викупить стенан. Робоча назва» Злодії національного рівня». Готовий співпрацювати за 50відсотків гонорару(його обговорюємо разом.
30.03.2018 13:09     Іван Висновок: для податкової: скоріш за все власниками готується навмисне банкротство, в результаті якого держава недоотримає значну суму податків, а працівники залишаться без роботи.
Ось така казочка малята від Гавриша, для якого як він пише «…найважливішим була доля селян…»
І так хазяйнує його «нереалізована» дружина та супердиректор Орел.
Далі буде…
29.03.2018 15:20     Гість Респект ЮА «Шевчук і партнери»! Приємно, що небайдужі!
28.03.2018 13:33     Колгоспник виходить Прищепа правий,що писав пан Гавриш,виходить і тут обдурив.Бо ж факти в статті настільки перекручені,що вірити може тільки людина,яка і близько не була в господарстві,як до речі і сам пан Гавриш,його брендовий одяг не для поля і не для ферми.Він прилетить позповість в конторі спеціалістам,що всі не в ногу один він в ногу і полетів до столиці.До речі Орел теж не буває на виробництвіПрищепа з усіма його недостатками не соромився срізь бути,всіх людей і пенсіонерів знав і господарство зберіг,в старі добрі часи в районі їх було до 30,як гриміли Стольне,Макошино,Бірківка,теж саме 1Травня,а лишились тільки Сидоренка(Авангард)та Куковичі от і думайте хто що і скільки крав ....
28.03.2018 09:38     ЮА «Шевчук і партнери» Юридичне агентство «Шевчук і партнери» заявляє, що ні агентство ні особисто Олексій Шевчук не мають жодних відносин до участі в підготовці та публікації статті «Прищепи в законі». Ми завжди діємо в правовому полі, відкрито та прозоро і жодним чином не підтримуємо такі методи вияснення стосунків, тим більше між партнерами по спільному бізнесу.
28.03.2018 09:10     Наблюдатель Хто такий Гавриш? Пристосуванець, який нічого корисного для держави не зробив, зате сам нажився так, що вам, селянам, і не снилоь. Хоч і називає себе простим простим держслужбовцем.
28.03.2018 09:01     Cавченко Полковнику і "иже с ними":
Люди, отямтесь! Ви з Гавришем і К° забагатіти хочете? Наївні! Хоч би без трусів не залишились! Це ж «вор в законе»! Паразит, який, крадучи, переконує жертву, що роблять це для її ж блага!
26.03.2018 19:37     Бульба Гостю.
Гаплик Колотку. Забрав Степан вже і його долю, дав правда при цьому три копійки. А завтра з роботи Орел і його вигонить. Така доля всіх лизунів. А потім ще й пред’яву отримає – і за бички загиблі, і за корови туберкульозні, і продані в Луганськ нетелі, і за те, що службове авто використовував. Від Гавриша ще ніхто по доброму не йшов, всі винними залишались.
26.03.2018 17:00     Астролог Агроном
Сервейєр, я не Валентій, не путай –це Шевчук – Гавриш. А зняти пост Симоненка в скільки вам обішлось? У мене до тебе пропозиція я буду писати ти знімай – заробіток 50/50. Підходить? Буде на ікорку до бутерброда з маслом.
26.03.2018 16:35     перехожий Гість
А звідки будуть прибутки. Шиш з компанією жили в готелі по 500грн за добу з кожного, одразу купили будинок, новеньку тойоту, в Египет раз в квартал за рахунок господарства, коханку треба утримувати, трьох дітей дружину, тещу. І все за рахунок Авангарду. Бувшому сторожу платили зарплату - 12 000 грн., а новому – 30 000 грн. Родичу на заправці, який ще й тирить паливо, теж солідно поклали - 15 000 грн. Де ж ті прибутки.
26.03.2018 14:11     Бульба Полковнику
43 мільйона гривень – це фінансовий результат за 2017 рік дурню. А техніки може й накупив, але тільки для того щоб долю Прищепи розмити, та й товариство не зареєстрував, а на жіночці все числиться. А купувати треба регулярно, бо щомісяця посіпаки розбивають по автомобілю.
24.03.2018 19:10     гость И хочу добавить. Все лизуны остались при должностях.И продолжают сидеть в конторе.Готовые угодить любому директору.Хотя при Прищепе крали все.
24.03.2018 19:10     гость здесь все предельно ясно. Дележ бабла. Но главное то, что Прищепа борется за украденное у простых селян. Он реально же скупал паи по 10 процентов и не за свои деньги, а за колхозные. Ну где он взял эти гектары???Собирал у бедных пенсионеров. А теперь хочет отжать у Гаврыша.Все познается в сравнении. При Прищепе зарплата была минимальная, при Гаврыше увеличилась.Процент за паи. При Прищепе был минимальный , у Гаврыша больше.На долго ли Гаврыш? одному богу известно.Так что Прищепа потерял то, что украл.Так что не стоить переживать. Это же все равно было не ваше. Надо было сидеть тихо, и денежка капала бы и нервы были бы спокойнее. Учитесь у Колотка. Крал по черному на скотине, а теперь ведет себя тише воды ниже травы и при работе.Он как ни как ваш же приемник.
24.03.2018 08:48     Теж Менський "— Хто винен?
— Невістка.
— Та її ж дома нема!
— Так он її плахта висить."
Сумно дивитись на село, коли туди попадають з єдиною метою, що впаде крихта з барського столу, такі далекі-далекі від нього Сюрвейєри...
А Гавриші, певно, це кара божа для українців. Лайно не тоне...
20.03.2018 15:06     Полковник Це і є ті збитки, які накопичились під час керування і розкрадання господарства Прищепою. До приходу інвестора не було прибутків, жодна посівна не відбувалась без позики. Інвестор тільки нової сучасної техніки купив на 60 млн. гривень. В рази збільшились виплати орендодавцям за паї, зарплата працівникам господарства зросла вдвічі. Підприємство стане прибутковим, тому що більше не буде Прищеп. І скоро це стане можливим.
19.03.2018 17:27     Гість Але поки був директором Прищепа, господарство було з щорічним, хоча й невеликим,прибутком. А у вас з "видатним" та дуже "чесним" директором Орлом та інвестором Гавриш збитки тільки за 2017 рік сягнули 43 млн.грн та ще 138 млн.грн боргу за позиками та іншими зобов'язанням. Чому ж про це мовчите,благодійник і рятівник господарства!? В яку боргову яму ви завели підприємство!?
19.03.2018 14:08     Сюрвейєр Плюс розтягнуті в часі передпосівний обробіток і cтрок посів, а це вплив на врожайність до 15%. А ще, невикористання, або погане використання мінеральних добрив, не врахування рівня кислотності грунтів, тощо. До того ж, служба безпеки господарства раптом знайшла величезний склад, ніде не облікований, який був створений агрономом і в якому були величезні запаси роками накопичених гербіцидів і мінеральних добрив, які регулярно звідти вивозились-розкрадались. Можливо це ви пане агроном?
19.03.2018 13:08     Сюрвейєр Агроном здається навіть не псевдонім. Прищепа жодного разу не ходив на засідання суду і тут боїться підписатись власним прізвищем. Але припустимо, що це дійсно написав агроном. Можливо навіть і той, який нещодавно звільнився з «Мени-Авангард». Так от факти, які дуже вперті. Спеціальна агрономічна компанія з Києва ТОВ «УКРАГРО САК», яка перевіряла агрономічну роботу в господарстві по запиту інвестора встановила, що насіння кукурудзи для посадки в 2017 році використовувалося те, яке було зібране в 2014 році і без належного сертифікату. Не дивлячись на супер-сіялку Хорш, відстані між рослинами були такі, що замість 75-85 тис. на гектар їх було не більше 60 тисяч. Порахуйте збитки на 1300 гектарів.
19.03.2018 08:40     Агроном Дозвольте вам не повірити,пане писако. Родом я з Менщини, чому і зацікавився вашим опусом.Господарство, про яке ви пишете, це єдине в Менському районі, яке не розікрали, не розібрали, не рознесли. Поля завжди були зразково-показові. І грунти там не "вбогі – кислотні, дерново-підзолисті, болотисті..", а сірі лісові, які за родючістю займають друге, після чорноземів, місце. І ферми не розвалені і не покошені, як ви пишете. І де б взялися ці бички зі свиннями, про які ви пишете? Брехня зухвала. Віджать у Гавриша не вийшло, тому і біситься7 Чи не звик до спротиву?
А знаєте, чому українці не люблять таких, як Гавриш? Бо їм все мало, мало, мало...Коли ж ви наїстеся?
16.03.2018 22:03     [email protected] Цікаво, що прищепа не заперечив жодного факту з статті журналіста Шевчука. Але продовжив виховувати Гавриша, який годував його з рук і дав можливість добре на цьому нажитися прикидаючись Альхеном. Цікаво , що той же Гавриш, до якого я можу ставитись як завгодно, ні слова не сказав проти Прищепи, які разом з «макошинським генералом» написали тупу статтю про сім’ю Гавриша і всіляко намагалися потрясти перед нами брудною білизною. Можливо Прищепа став уже зомбі, його просто використовують, виходячи з його письменного стилю в його коментарях.
16.03.2018 16:46     Олексій Шевчук Я Олексій Шевшук, якого Володимир Прищепа називає Степаном Гавришем. Так, я саме той автор статті, який розбирався у складносплетіннях селянського «простака». За улесливу похвалу, видатний письменник, дякую. Пишу для сучасників а не для нащадків, тому й не очікую на цитування. Збирав факти і їх описав. А факти - річ уперта. Так ось, ще вишенька на тортик: 14 березня 2018 року Менський районний суд Чернігівської області прийняв рішення, щоб Володимир Прищепа повернув ТОВ «Мена-Авангард» 2.5 мільйона гривень, які він обманним шляхом отримав від інвестора.
16.03.2018 14:04     Авангардист Бога не боітесь, Степане Богдановичу?
14.03.2018 15:35     Прищепа Володимир Дякую,Степане Богдановичу,за статтю,бо ж не кожному селюку випадає така честь бути розрекламованим на всю Україну таким видатним письменником, як ви! Та й псевдомім ви підібрали підходящий,бо ж шиєте білими нитками свою версію,на відміну від класиків,на яких ви посилаєтесь.Бо ж вони писали дійсно правду,що актуальна через роки!Навряд чи цитуватимуть нащадки вас....
14.03.2018 10:28     Менський Про що мова? Чому образили? Чому "бабла жалко"? Зі статті ж зрозуміло, що Гавриш тут як альтруїст. 350 людей мають роботу з високою зарплатою, пайовики високі відсотки, господарство розвивається, наповнює місцевий бюджет. А якийсь Прищепа, який наживався на місцевих селянах, роками розкрадав господарство, тепер ще хоче подоїти інвестора. Підлість і жадність Прищепи в голові не вкладається.
14.03.2018 09:06     Дюймовочка Как пришло так и пошло..... Ни о чём..бабла жалко.. ну бывает.
12.03.2018 14:09     обыватель Обидели Степана Гавриша видно. Бедный такой и жена его бедненькая? Наворовал при Яныке, а теперь плачет. Видно отжали колхоз, а теперь, добивает предприятие. Если оно такое плохое , чего покупал? Но главное другое, а где жена взяла деньги, у мужа гос.служащего . Или с Евро-реконструкции , бедная такая, а 25 % имеет. Одна шайка - лейка, Янык, Ахметов, Гавриш и его подруга Богатырева. Вор!
11.03.2018 08:50     Прохожий Поплачем о бабле безвинно кинутого Степы-барабана, великого юриста и просветителя. Правда, распространена и обратная версия, но ее публикацию Рабиновичу не заказывали.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Израильские картинки

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: