ТЕМА

На Україну очікує наплив авто з Німеччини

30 ноября -1 | 00:00

Восени 2020 року в Німеччині потраплять під заборону більше 10 мільйонів автомобілів. Справа в тому, що в силу вступить закон, який забороняє використовувати на території країни машини стандарту Євро-5.


Як відомо, в Німеччині вже заборонені всі автомобілі до Євро-4. Заборона почала діяти з 2018 року. Сьогодні такі машини заборонені в більшості німецьких міст, включаючи Гамбург, Франкфурт і Штутгарт. Восени ж заборону розширять. На даний момент у Німеччині залишилося близько 15 мільйонів машин з дизельними двигунами. Майже 80% з них потраплять під заборону. Експерти вважають, що велика частина цих автомобілів може вирушити в Україну, тому що німці будуть намагатися позбутися заборонених авто, продаючи їх за безцінь. Залишати машину у себе не має сенсу, адже за порушення заборони їм буде загрожувати серйозний штраф.

Зазначимо, що старі німецькі автомобілі користуються великим попитом в українців. Це не дивно, адже німецькі машини славляться своєю якістю. Навіть якщо їм 15-20 років, вони все одно краще за представників вітчизняного автопрому.

На жаль, Україна сьогодні рухається за сценарієм, який Європа пережила 30-40 років тому. Ми підвищуємо рівень автомобілізації, не думаючи про наслідки для навколишнього середовища. Експерти вважають, що незабаром заборона на дизельні автомобілі пошириться далеко за межі Німеччини, що з кожним роком буде погіршувати ситуацію в нашій країні.

«Ми доведемо рівень автомобілізації до європейського, побачимо, що це дуже погано. Витрачаємо багато часу, втрачаємо здоров’я, падає середня тривалість життя», – зазначає експерт Дмитро Беспалов.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: