ТЕМА

Кабмін дозволив навчати майбутніх водіїв онлайн

16 сентября 2021 | 09:15

Водійське посвідчення можна буде отримати поштою або кур’єром.


Кабінет міністрів підтримав постанову, яка дозволяє дистанційно проводити теоретичну підготовку і перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв.

У пояснювальній записці до постанови зазначено, що для надання знань із правил дорожнього руху немає географічних кордонів, тому дистанційне навчання "буде сприяти створенню умов, необхідних для досягнення нової сучасної освіти, а також отриманню можливості безперервного підвищення кваліфікації та професійної компетентності водіїв".

Зокрема, акредитований заклад має проінформувати найближчий територіальний сервіс МВС, що планує навчати онлайн, коли реєструє список групи в єдиному державному реєстрі МВС.

Згідно з документом, дистанційне навчання буде проводитися за допомогою онлайн-лекцій та онлайн-тестування для груп слухачів на більше 10 та осіб, які навчаються в індивідуальному порядку.

Також до результатів дистанційної підготовки зараховується онлайн-присутність осіб на таких лекціях.

Крім того, водійське посвідчення відтепер можна буде отримати поштою або кур’єром.

Як повідомляли, на сьогоднішньому засіданні уряд також ухвалив постанову, яка дозволить здійснювати розмитнення автомобілів через онлайн-сервіс державних послуг “Дія”. Експериментальний проєкт триватиме з 2 грудня 2021 року по 31 серпня 2023 року.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

6 октября 2000 года. Торжественное вручение наград украинским олимпийцам. В кадре тогдашнее высшее руководство страны: Президент, председатель парламента, премьер-министр. В Украинском доме обстановка непринужденного веселья.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: