ТЕМА

Бізнес електрозаправок наблизається до класичних АЗС

19 января 2022 | 13:34

...але прибутковість бензинових заправок не падатиме через зростання рівня життя у арабів.


Британська нафтова компанія British Petroleum (BP) очікує, що у 2025 році прибутковість зарядних станцій стане більше, ніж у АЗС. Причина зростання прибутковості криється в різкому збільшенні попиту на точки зарядки, пише Константин Широкун, РБК-Україна.

До 2030 року BP планує розширити свій сегмент бізнесу по зарядці електромобілів з 11 до 70 тисяч точок зарядки. Компанія з 2018 року активно розвиває свою мережу зарядних станцій по всьому світу, встановлюючи нові пункти і поглинаючи інші дрібні компанії в цій галузі.

ВР раніше зобов'язалася щорічно інвестувати 2,5 мільярда доларів у свою глобальну інфраструктуру, включаючи зарядку електромобілів. Велика частина інвестицій була витрачена на встановлення швидких зарядних станцій постійного струму потужністю понад 50 кВт. BP - не єдина велика нафтова компанія, активно інвестує в мережу зарядних станцій. Так, Shell до 2025 року зобов'язався відкрити до 500 тисяч точок зарядки по всьому світу.

Однак, ставити хрест на класичних АЗС поки рано. BP продовжує інвестувати в автозаправні станції. Спенсер Дейл, головний економіст BP, пояснив це так: "Глобальний попит на нафту протягом наступних 20 років буде зростати, що обумовлено ростом добробуту багатьох азіатських економік". Дейл передбачає, що електромобілі вплинуть на попит на нафту, але істотно не змінять правил гри.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: