ТЕМА

Російська нафта застрягла у морі

24 мая 2022 | 11:51

Близько 62 млн барелів (рекордна кількість) російської нафти Urals наразі перебувають у суднах в морі: трейдери намагаються знайти покупців на нафту, але бажаючих немає. Про це пише Reuters із посиланням на дані аналітичної компанії Vortexa.


"Сполучені Штати та інші країни заборонили імпорт російської нафти та нафтопродуктів через вторгнення в Україну, а інші уникали придбання вантажів, побоюючись майбутніх санкцій. Європейська комісія розглядає ембарго на російську нафту", - нагадує агентство.

Обсяг сирої нафти Urals у морі втричі перевищує середній довоєнний, кажуть у Vortexa.

"Цифри, які показують, що російський експорт все ще відносно високий, не показують повної історії", - сказав експерт з енергетичних питань Клей Сейгл.

"Російська нафта в морі продовжує накопичуватися", - підкреслив він.

Кількість вантажів Urals у морі без визначеного пункту призначення становить 15% від загальної кількості - це також новий максимум, додав Сейгл.

Частина нафти може бути в дорозі до нерозкритих покупців, а інша може бути непроданим вантажем, кажуть трейдери.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Гватемала. В одном из районов столицы страны снова образовалась яма глубиной 60 метров, в которую провалилось трехэтажное здание швейной фабрики и жилой дом. Геологи пока затрудняются сказать, что произошло в этом месте. Возможно, причина появления такой воронки, дно которой даже не просматривается, в том, что в последние дни на Гватемалу обрушился тропический шторм «Агата» и в городе шли проливные дожди. фото Scanpix

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: