ТЕМА

В МВС - передвиборча зачистка особового складу

07 сентября 2009 | 08:58

На Черкащині, Херсонщині та в Криму звільнено з органів внутрішніх справ працівників, які дискредитували звання міліціонера.


 

 

Як вже повідомлялося, Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко оголосив про намір до кінця цього року очистити лави працівників міліції від працівників, які компрометують службу. Зокрема, Міністр доручив керівникам управлінь МВС в регіонах своїми правами звільняти тих працівників, які замість захисту Закону та прав людей самі вдаються до скоєння злочинів та інших правопорушень. Сьогодні можна вже говорити про перші результати цієї роботи.

Так, на Черкащині працівники служби внутрішньої безпеки ГУМВС України в Черкаській області спільно з колегами із СБУ було затримали керівника підрозділу дільничних інспекторів Чорнобаївського райвідділу міліції за вимагання та отримання хабара в сумі 5 тисяч гривень. Ці кошти він вимагав від громадянина, який притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, обіцяючи «залагодити справу». Наразі хабарник перебуває під вартою. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ст 368 ч.2 КК України.

Водночас керівників райвідділу, які допустило факт скоєння злочину посадовцем, від роботи відсторонено. Також понесуть покарання і вищі офіцери, зокрема куратор цієї служби, за безконтрольністю якого було допущено скоєння цього посадового злочину.

На Херсонщині наказом керівництва УМВС в області звільнено з органів внутрішніх справ оперуповноваженого підрозділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Каланчацького райвідділу, який незаконно затримав та безпосередньо в приміщенні райвідділу завдав тілесних ушкоджень двом місцевим жителям. Водночас притягнуто до суворої дисциплінарної відповідальності безпосереднього керівника цього міліціонера та начальника райвідділу, які знали про цю подію, однак не вжили належних заходів реагування.

А в Криму наказом заступника Міністра – начальника начальника ГУМВС звільнено з органів внутрішніх справ оперуповноваженого підрозділу карного розшуку Євпаторійського міськвідділу, котрий, перебуваючи на чергуванні у міськвідділі, завдав тілесних ушкоджень підозрюваному у скоєнні адміністративного правопорушення, від яких той помер. Водночас за безконтрольність за діями підлеглого притягнуто до дисциплінарної відповідальності ряд посадових осіб чергової частини, а також заступника начальника штабу, заступника начальника міськуправління та безпосередньо начальника Євпаторійського міськуправління.

Наразі матеріали щодо цих та інших «правопорушників у погонах» передано до органів прокуратури для притягнення колишніх міліціонерів до кримінальної відповідальності.

 

ДЗГтаМД МВС України



комментарии [2]

08.09.2009 17:20     commander Выборы скоро, вот Луцик и пиарится.
07.09.2009 09:08     Седой Очередная компанейщина. Контроль должен быть постоянным, а не от и до какой-то даты.От бандитов в погонах избавляться немедленно, а не защищать "честь" мундира...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: