ТЕМА

Секс не продається

01 ноября 2013 | 08:43

Важкі часи настали для Дебі, проститутки з західної Англії, яка тримає приватну квартиру разом з іншими "досвідченими жінками". В день в неї два чи три виїзди. Рік тому вона виїжджала до дев'яти разів. Їй довелося знизити ціну на свої послуги.


"Якби я цього не зробила, ми б вже закрилися". Вона каже, що зараз вона би більше заробляла на виробництві меблів чи автомобільних виставках, ніж на тому, чим вона займається.

Джордж Маккой, який тримає вебсайт, що вказує на контакти 5 тисяч масажних салонів і індивідуальних постачальників послуг, каже, що багато хто зараз відчуває труднощі.

Секс-працівники розповідають йому, що вони змушені знижувати ціни. Як і в інших сферах бізнесу, масажні салони і приватні заклади потерпають від зростання вартості оренди і витрат на електроенергію.

Навіть сайт Маккоя під загрозою: кількість відвідувачів знизилась на третину.

Частково це відображає слабку економіку. Загальні споживчі витрати на кінець 2012 року були на 4% нижче, ніж пік у 2007 році.

А Вівьєн, яка одночасно надає екскорт-послуги і працює фотографом, каже, що платити за секс - це розкіш. "Їжа важливіше, кредит - також важливо, так само як і бензин".

Вона пропонує знижки через безвихідь, вважаючи, що краще знизити ціну на 20 фунтів, аніж зовсім не мати клієнтів.

Інша жінка каже, що деякі жінки так само більше скаржаться на тяжкий ринок праці, ніж на те, що вони змушені займатися сексом.

Часи, коли проституцією можна було забезпечити собі нормальне життя, минули, переконана Вівьєн. Принаймні у великих містах. "Це на диво конкурентна сфера зараз", - скаржиться вона.

Все більше людей вдається до проституції, погоджується Карі Мітчел з Англійського об'єднання проституток.

Деякі працюючі жінки розповіли, що вони були змушені вдвічі знизити свої розцінки через перенасичення ринку.

У Лондоні і у інших містах іммігранти складають сильну конкуренцію.

Але Софі, що надає дорогі екскорт-послуги у Единбурзі, каже, що вона спостерігає приплив новачків, зокрема студентів, які щойно закінчили навчання і здатні запропонувати більше за менші гроші.

Частково секс-торгівля є відносно прибутковою справою. У верхній частині ринку звичка не помирає, каже ще одна представниця екскорт-послуг Марі.

Дівчат часто просять зробити знижку, розповідає вона. Але ті, хто занижують свої ціни, часто потім знову піднімають їх і уникають клієнтів, які просять про заниження вартості.

Нижня частина ринку також добре тримається на плаву, каже Маккой.

Деякі найдешевші масажні салони, такі як Club 25 у Шефілді, приваблюють тих, хто не має копійки у гаманці. Новачків заохочують дешевими послугами на кшталт секс через веб-камеру чи по телефону.

На вулицях, де ціни найнижчі, а життя складніше, все виглядає не так райдужно.

Сервіс-менеджер Open Doors у східній частині Лондону, яка надає медичні послуги секс-працівникам, каже, що за останні декілька років колишні проститутки, які у свій час залишили цю справу заради, наприклад, роботи прибиральницями, знову повертаються до старого, адже іншу роботу знайти стає все важче.

Жінки знову повертаються на вулиці та просять максимум 20 фунтів.

Більшість таких змін відображає ширші тренди нестабільної економіки Британії, що працює не на повну силу.

Але небезпека для секс-працівників вища, ніж в інших сферах.

Новачки пропонують себе на веб-сайтах, виставляючи свої фотографії, адресу електронної пошти та вказуючи на характер своїх послуг, каже приголомшена екскорт-представниця Софі.

Намагаючись підчепити клієнта, проститутки змушені мати справу з незнайомими і потенційно небезпечними чоловіками.

Починаючи з липня, 310 жінок звернулося до програми Ugly Mugs, яка спонукає секс-працівників повідомляти про насильство. І лише чверть з них звернулася до поліції.

The Economist



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

Музыкантка Эмми Винхауз. Фото Mark Hom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: