ТЕМА

Рада збирається заборонити евакуацію авто

22 мая 2024 | 16:54

Законопроєкт щодо повноважень інспекторів із паркування у середу, 22 травня, пройшов голосування у Верховній Раді України. "За" проголосували 234 народних обранці.


Про це у своєму телеграм-каналі пише народний депутат України Ярослав Железняк. Законопроєкт було проголосовано в 1 читанні. Далі він має пройти стадію другого читання та голосування за основу і в цілому.

Подробиці законопроєкту

Згідно з документом, тепер інспектори не мали права тимчасово затримувати транспортні засоби. Раніше громадськість скаржилась, що автомобілі, залишені під час повітряної тривоги, миттєво евакуйовувались, хоч їхні водії змушені були порушувати правила парковки, аби вберегти життя.

У пояснювальній записці йдеться про те, що в першу чергу водії, які чують сповіщення про повітряну тривогу, мають турбуватись про власну безпеку, а не про дотримання Правил дорожнього руху.

Тому тепер такі права будуть лише у представників Нацполіції. Тобто у випадку, коли авто буде суттєво перешкоджати дорожньому руху, на місце викликатимуть представників поліції, а ті уже будуть евакуйовувати авто.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

В день праздника Народного единства националистические движения «Русский образ» и «Сопротивление» устроили концерт-митинг под лозунгом «Будущее принадлежит нам».

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: