ТЕМА

Кримінальні хроніки БЮТ: святкові вбивства та пограбування

09 апреля 2007 | 15:59 , Іван Степанов, ТЕМА

Здається, попри зміну керівників МВС, БЮТ не залишається поза увагою правоохоронних органів. Навряд чи все це лише через стійку нелюбов міністрів внутрішніх справ до Юлії Тимошенко. Буквально протягом тижня однопартійці ЮВТ знов підкинули роботи правоохоронцям. Один з наближених до Юлії Володимирівни нардепів вочевидь напідпитку вбив двох людей в центрі Києва. Другого однопартійця, що вже встиг побувати за ґратами, вбили під час спроби пограбування.


Шкіль, вбивши під час ДТП двох людей, був пяний?

На фоні загострення політичної кризи між Президентом та Парламентом непоміченою залишилась інформація про нічну дорожно-транспортну пригоду в столиці за участю народного депутата Андрія Шкіля. З повідомлення прес-служби МВС виходило, що «опівночі 01.04.2007 року на вулиці Дніпровська набережна сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої двоє осіб загинуло та двоє травмовано. Серед травмованих - народний депутат України Шкіль А.В.». Далі міліціонери повідомляли, що аварія сталася в результаті порушення ПДР водієм автомобіля MITSUBISHI-PROTON, який виконав заборонений лівий поворот та не надав перевагу автомобілю HYUNDAI-GRANDEUR, під керуванням Андрія Шкіля. В наслідок зіткнення двоє пасажирів машини правопорушника: 18-річна дівчина та 47-річний чоловік (донька і товарищ водія) загинули на місці пригоди.

Що характерно: поза межами цієї інформації правоохоронців залишилися зазвичай деталізовані ними швидкість автомобілів та стан водія. Ніяких коментарів тоді не надав ні сам «травмований» Шкіль, ні його політична сила, не знайшовши в ДТП традиційних посягань на життя лідерів БЮТ.

А даремно. Слід юзу новенького HYUNDAI-GRANDEUR, державний номер АА 0451 ВР (2006 року випуску, вартість 80.000 доларів США), під керуванням Андрія Шкіля, склав 70 метрів, що свідчить лише про одне швидкість машини народного депутата перед зіткненням була понад 100 км на годину. Це підтвердить будь-який фахівець судово-автотехнічної експертизи. І такі швидкісні досягнення нардеп продемонстрував вночі практично в центрі Києва.

По-друге, й можливо, головне. Шкіль відмовився надати ДАІ-шникам експериментальні зразки крові для перевірки на вміст алкоголю, пославшись на те, що його вже оглядав лікар-нарколог. Однак, як зясувалося, лікар-нарколог лікарні № 17 Я.В.Козлов, який чергував в ніч ДТП, до якої був доставлений Андрій Шкіль після аварії, взагалі не відбирав у депутата ніяких аналізів крові.

Власне, якщо визначення алкогольного стану, в якому перебував Шкіль перед ДТП на сьогодні зясувати досить проблематично, можливо слідчим МВС слід згадати ст.286 Кримінального кодексу, яка передбачає за злочин, пов'язаний з порушенням правил безпеки дорожнього руху, які спричинили загибель кількох осіб, кримінальну відповідальність. Адже, якби потужний HYUNDAI-GRANDEUR Шкіля нісся по набережній без перевищення швидкості, напевно, в цій аварії не зявилося б й двох трупів.

 

У пасхальні свята рушив на погабування зі стволом та партквитком БЮТ

8 квітня о 17.00 у місті Нікополі Дніпропетровської області до міліції зателефонував місцевий житель Рудик, 1976 р.н., приватний підприємець. Він заявив, що декілька хвилин тому на подвірї власної оселі, з метою захисту від збройного нападу, пострілами заподіяв вогнепальні поранення із зареєстрованої мисливської рушниці трьом невідомим.

Виїхавши на місце події, працівники міліції виявили на подвірї Рудика мертвими з дробовими пораненнями: місцевого жителя Щиголева, 1973 р.н., безробітного, раніше судимого; невідомого чоловіка віком до 20 років та в непритомному стані; мешканця Нікополя Саплигіна, 1985 р.н., без постійного місця роботи (госпіталізовано). З місця події вилучено зареєстрований мисливський карабін, що належить Рудику, та саморобний пістолет ТТ. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання Рудика.

Довідка ТЕМИ:

Щиголев Олексій Геннадійович, 03.09.1973 р.н., уродженець Орловської обл. РФ, проживав у м. Нікополь по вул. Краснодонська, б. 2/2, кв.1, раніше судимий (ст. 122 КК, вирок винесено у 2001 році). При ньому виявлено партійний квиток №458851, видйан 18.02.2006 р. керівником Нікопольського відділу Батьківщина. Діючий член БЮТ.

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

by Annie Leibovitz

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: