ТЕМА

Все про вбивство Рокеро

13 января 2007 | 10:41

Близько 16 години на проспекті Чорновола 59, поблизу ресторану McDonalds, в салоні автомобіля джип Мерседес ML-350 сірого кольору був розстріляний Микола Лозинський, відомий у кримінальних колах як Микола Рокеро.


  Невідомий, на ВАЗ 2109 підїхав до автомашини потерпілого і зі сторони пасажира зробив чотири постріли. Лозинський помер на місці. В його дружину (Лесю Лозинську), яка знаходилась за кермом, потрапило дві кулі. Її госпіталізовано. Наразі проводяться слідчі дії. На місці події працює слідча група на чолі з керівником Львівської міліції.

ЦГЗ УМВС України у Львівській області.

Cайт From-UA повідомляє про те, що в 30-ти метрах від місця події знаходилось авто ДАІ. Даїшники зупиняли інші машини і тому, не відразу зорієнтувались у ситуації. Лише через 5 хвилин, коли Мерседес почав сигналити, на нього звернули увагу, і міліціонери помітили розбите вікно в дверцятах автомобіля. Також, сайт повідомляє про те, що Рокеро контролював експорт та імпорт на Львівщині.

Микола Лозинський мав частину акцій Дрогобицького НПЗ та підтримував стосунки з Петром Димінським, з екс-начальником Західної регіональної митниці Тарасом Козаком. У злочинних колах його вважали наркобароном. Одного разу він був затриманий співробітниками УБОЗу у Львові. При затриманні у Рокеро вилучили 1 грам 72 мг героїну.

Декілька років тому, Рокеро проходив у справі про вбивство його заступника Артура Козьміна. Його (Артура) розстріляли у власній квартирі разом з п'ятьма братками та 62-х річною матір'ю. Але слідству нічого не вдалося довести. У 1999 році доблесна українська міліція повідомляла про успішне припинення діяльності озброєного злочинного угрупування Рокеро та про виїзд останнього за межі Львівської області.

Працівники УМВСУ у Львівській області знайшли у районі Рясне автомобіль, з якого невідомі розстріляли кримінального авторитета Рокеро (Миколу Лозинського). Про це PRESSTIME.COM.UА повідомили у ЦГЗ УМВСУ у Львівській області. "Знайшли автомобіль у Рясне. Це ВАЗ, "девятка". Вона була спалена", - розповів ЦГЗ УМВСУ у Львівській області Денис Харчук.

Фотографії з місця вбивства тут.

На цю годину медики мають оприлюднити результати розтину тіла Миколи Лозинського, які їм нададуть судмедексперти. Як повідомив начальник управління охорони здоровя Львівської ОДА Ігор Герич, стан здоровя дружини кримінального авторитета, яка учора отримала поранення у груди, стабільний.

Прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом вбивства львівського кримінального «авторитета» Миколи-Рокеро за ч.2 ст.15; п.1 ч.2 ст.115(замах на вчинення умисного вбивства двох або більше осіб); ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Про це ПресТайму повідомила прес-служба прокуратури Львівської області. Для розкриття та розслідування злочину створено слідчо-оперативну групу до складу якої увійшли досвідчені працівники органів прокуратури Львівської області та органів внутрішніх справ. В ході розслідування кримінальної справи висунуто та перевіряється ряд версій.

Начальнику управління промисловості та розвитку інфраструктури Львівської ОДА Ростиславу Сороці нічого не відомо про будь-який стосунок Микола Лозинський до діяльності НПК Галичина: Я працюю з великими підприємствами. Але мені нічого не відомо про те, що Микола Лозинський мав будь-яке відношення до НПК Галичина чи до іншого великого бізнесу. Можливо, він мав стосунок до малого бізнесу.

"Чергове вбивство ще раз свідчить про те, що у Львові дуже довго триває перерозподіл сфер впливу і кожне вбивство, яке було вчинене у Львові має абсолютно економічне підґрунтя. Жодного вбивства не було політичного, незважаючи чи це були злочинні авторитети, чи це були просто бізнесмени. Дуже прикро, бо особисто мені, останніми роками Львів нагадує Чикаго початку 20 століття", заявив, сьогодні, 11 січня, народний депутат України Антон Ружицький.

"Прикро констатувати, але, на превеликий жаль, ми нічого не робимо для профілактики, випередження цих вбивств, кримінальних важких злочинів. Я вчора зустрічався з людьми з Міністерства внутрішніх справ України, вони казали, що правоохоронним органам було відомо про замовлення на вбивство. Наскільки я володію інформацією, сам Микола Лозинський також знав, що його замовлено і мають знищити. Я просто дивуюся, чому правоохоронні органи нічого не зробили для попередження цього злочину. Адже можна було імітувати вбивство, можна було заховати його на півроку, можна було вжити інших заходів Але ні. Ми тупо чекаємо результату, отримуємо його і потім тупо не розкриваємо ні одного вбивства. Адже подивіться: за останні 15 років ми маємо понад двадцять замовних вбивств у Львові і не розкрито жодного. Не хочу зараз робити аналізу щодо професійності правоохоронних органів, але те, що міліція не допрацьовує це однозначно", зазначив депутат.

"Що стосується Максимова, про те, що його мають перемістити з Львівської області, мова йшла дуже давно. І це підтверджують також в Міністерстві. Я б не хотів повязувати чергове вбивство злочинного авторитета з переміщенням начальника УМВС області.

Новий міністр внутрішніх справ, підбираючи нову команду, взяв зобовязання на себе і погодив зміну абсолютно всіх керівників управлінь внутрішніх справ у всій Україні. Розклади повязані з антикризовою коаліцією. Частина, десь близько 60 відсотків нових керівників мають бути прихильниками чи ставлениками партії Регіонів, трошки має бути соціалістів і кілька процентів реанімованої комуністичної партії. Які будуть нові розклади, хто буде професійно виконувати обовязки з охорони громадського порядку, я не знаю. Лише хотів би, як колишній працівник міліції, щоб все-таки на керівництво обласних апаратів були поставлені професіонали, незалежно від їх прихильності до тієї чи іншої політичної партії", додав А.Ружицький.

Як повідомляють інсайдерські джерела, дружині Миколи Лозинського, Лесі Лозинській зроблено операцію. Їй дістали пулю із шиї. Від поранення вона втратила багато крові. В якій вона перебуває лікарні, на разі, не відомо. Ця інформація не розголошується.

Як повідомив сайт Lenty Ru, подейкують про те, що Рокеро мав легальний і нелегальний бізнес. Нелегальний - контроль над поставкою важких наркотиків, легальний - нафта (Микола Лозинский володів частиною акцій Дрогобицкого НПЗ). У кожному разі, справа стосується імпорту-експорту.

Дружина Миколи Лозинского - Леся - власник львівського ресторанчика « Ням-Ням» на вулиці Банківській, а також одного з елітних салонів краси.

Цікавий ще один факт: при огляді тіла було знайдено посвідчення помічника народного депутата. Кого саме - не повідомляється. Однак відомо, що «Рокеро» підтримував гарні відносини й з «помаранчевими» і біло-блакитними політичними діячами.

Його характеризували як «чесного» бандита, а не «беспредельщика». Останній раз непогодженості із законом в «Рокеро» були ще в 2001 році. Спочатку працівники УБОЗу й спецпідрозділу міліції «Сокіл» затримали його за підозрою у торгівлі наркотиками, у той же час Леся Лозинская опротестувала такі обвинувачення, подавши позов на правоохоронців. Миколу Лозинского відпустили. Правда, вже через кілька місяців сім членів його бригади, у тому числі і його «праву руку» «Артура» вбили. Після цього «Рокеро» перебрався з родиною в Київ. У Львів приїжджав тільки на свята.

На думку екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, вбивство львівського кримінального авторитета Миколи Лозинського, відомого у кримінальному світі під прізвиськом Коля-Рокеро тісно повязано з розправою над директором Львівського склодзеркального заводу Богданом Дацком.

Екс-міністр не виділяє львівську криміногенну ситуацію із загальноукраїнської, оскільки аналогічні процеси відбуваються по всій Україні, правда є не такими «вибуховими», як в Галичині. «Останні резонансні вбивства на Львівщині зумовлені зміною політичного клімату в Україні. Сьогодні політика уряду Януковича сприяє тому, що криміналітет не тільки виявляє свою активність у традиційних для нього формах, тобто скоєнні злочинів, але й повертає власні позиції у владі», сказав Юрій Луценко.

Колишній головний міліціонер також наголосив на блокуванні його зусиль з боротьби із злочинністю під час його роботи в уряді Віктора Януковича. Власне, це вкупі із поверненням в міліцію найбільш одіозних чинів «кучмівської закалки», за словами Луценка, спричинило той вибух злочинності, що спостерігаємо сьогодні.

Луценко не має зауважень до очільників львівської обласної та міської міліції, яких вважає професіоналами. На його думку, вони є заручниками тої політичної ситуації, яка склалася в країні.

За результатами розтину тіла кримінального авторитета Миколи Лозинського встановлено, що кулі влучили у голову та грудну клітку. Загалом девять кульових поранень, несумісних з життям, повідомив начальник головного управління охорони здоровя Львівської ОДА Ігор Герич.

Коментар Ігоря Шурми


Заяви львівських організацій політичних партій з приводу чергового резонансного вбивства у Львові:

Львівської організації ГП "ПОРА"

Львівської організації ВО "Батьківщина"

Вголос



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Все в золоте!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: