ТЕМА

Держава відокремилась від громадян

13 июля 2024 | 09:18 , Олег Ельцов, Тема

Читаю: в одному з районів Київщини закликають обмежити полив городів й обіцяють перевіряти як селяни дотрумаються обмежень. Причини: щось там сталося з трансформатором, доведеться використовувати насос меншої потужності... В іншому містечку Київщини так само вимагають обмежити полив ... через дефіцит електроенергії та низький дебіт води - бо спека.


Не кращі справи з мобільним зв'язком та 4 джі. Оператори наче за методичкою розповідають скільки вони встановили акумуляторів, чому якість їхніх послуг падає й як клієнтам заощаджувати трафік, аби якість стала вище... Складається враження, що населення свідомо кошмарять, аби зробити життя нестерпним й примусити прийняти будь-яке рішення, навіть згоду з ворогом. Але мені здається, що винна не москва, а Київ. Просто держава усунулася від виконання своїх обов'язків. Хто заважав водоканалу мати резервні двигуни чи оперативно їх закупити? Чи їм не відомо, що водогони - це критична інфраструктура й має функціонувати 24/7? Спека трапляється щороку, але нікому досі не приходило на думку ходити по хатах й перевіряти хто скільки води споживає. Нікому таке право не дане... Плювати на закон! Мобільні оператори підвищили тарифи, посилаючись на необхідність забезпечення автономності сервісу. Тарифи підвищили-автономість погіршилась. Так можна?.. Цікаво: нащо на вишках зв'язку встановлюють недешеві акумулятори, які не встигають заряджатися, а взимку ще й втрачатимуть ємність або ж виходитимуть з ладу? Чи не дешевше встановити один генератор на декілька веж, аби знизити кіловатгодину, яку він виробить? Так, це треба напрягтися, з'єднати генератор з вишками, але ж це дозволить виконати зобов'язання перед клієнтами, які платять більше за сервіс, який став гіршим... Й що цікаво: жодна з цих славетних організацій не оголошує банкрутсва. А у декого прибутки навіть зросли. Але водоканали й оператори зв'язку коять, що їм легше й дешевше, бо ні за що не відповідають під балаканину про негаразди військового часу. Не здатні дотримуватись умов договору - кладіть ліцензію на стіл! Саме це мала б вимагати держава. Але вона цього не робить - не на часі...

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

2 ноября 2009 года певец Николай Басков удостоился звания «Народный артист Российской Федерации». Во время награждения в Кремле он решил спеть по этому поводу старинный русский романс президенту Медведеву. Ай, молодца!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: