ТЕМА

Правозахисники УГС вимагає відставки низки кандидатів в парламент

13 января 2006 | 15:05

Судді, Омбудсман, члени ЦВК, працівники правоохоронних органів, журналісти, члени Нацради з питань телебачення та радіомовлення та керівники і викладачі вищих навчальних закладів повинні піти у відставку на час виборів або взагалі звільнитися цього вимагають експерти Української Гельсінської спілки з прав людини в поширеному сьогодні відкритому зверненні.


Ми вважаємо, що в певних випадках, наприклад з суддями, яких ми нарахували аж 6 в списках різних політичних партій, існує пряма заборона займатися політичною діяльністю. Щодо інших то така заборона непряма і випливає з принципів права або ж моральних категорій. Участь цих людей у виборах ставить під сумнів виконання ними їх професійних обовязків та справедливість й демократичність виборів, - зазначив Євген Захаров, голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини.   

 

Правозахисники дослідили виборчі списки за даними серверу ЦВК, проаналізували списки 43 політичних партій і блоків зареєстрованих до 12 січня 2006 року і нарахували:

 

°          суддів 6 (серед них Маляренко В.Т., Голова Верховного Суду України, № 5 у списку Народного блоку Литвина; Притика Д.М., Голова Вищого Господарського Суду, № 68 у списку Партії Регіонів);

°          уповноваженого з прав людини 1 (Карпачова Н.І. у списку Партії Регіонів); 

°          членів ЦВК 1 (Князевич Р.П., який зареєстрований № 9 у списку Блоку Наша Україна);

°          працівників правоохоронних органів 9 (серед них Пшонка А.В., старший помічник прокурора Кіровського району м. Донецька, № 128 у списку Партії Регіонів; Поречкіна Л.С., заступник Міністра внутрішніх справ України, № 128 у списку Блоку Наша Україна);

°          членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 3 (серед них Шевченко В.Ф., Голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, № 28 у списку Українського Народного Блоку Костенка і Плюща; Понеділко В.І., член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, № 98 у списку Комуністичної партії України);

°          журналістів та керівників ЗМІ понад три десятка.

 

 

Звернення було надіслано сьогодні в ЦВК, Генеральну прокуратуру та тим політичним партіям та блокам, які включили в списки вищеназвані категорії кандидатів у народні депутати.

 

Повний текст звернення та обґрунтування щодо певних категорій кандидатів в депутати можна знайти тут:

http://www.helsinki.org.ua/index.php?id=1137146083



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Поцелуй Владимира Бойко и Ефима Звягильского. Снимок сделан в парламенте 16 ноября 2004 года в период напряженного политического противостояния.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: