ТЕМА

Івана Плачкова не посадять, а Руслана Боделана не виключено

27 ноября 2006 | 09:15

Михайло Чорний

24 листопада відбулася прес-конференція виконувача обовязків прокурора Одеської області Михайла Чорного, на якій стало відомо чимало цікавого з життя сильних світу цього.


Михайло Чорний передусім повідомив, що прізвище нинішнього Голови обласної державної адміністрації Івана Плачкова не фігурує у кримінальній справі, порушеній Генпрокуратурою за фактом порушень, допущених екс-керівництвом Нафтогазу України.

Запитання журналістів про те, чи виконає прокурор Одеської області рекомендацію колегії прокуратури про вирішення питання про  перебування на займаній посаді в.о. заступника прокурора Одеси Сергія Даніліна, чиє імя гучно засвітилося в історії з отриманням елітної квартири,  Михайло Чорний назвав одним з найскладніших. Нині триває цивільна справа щодо цього. Я думаю, що після того, коли будуть поставлені усі крапки у цій справі й Сергій Данілін вийде з лікарняного, прокурор Одеської області прийме своє остаточне рішення про його подальше перебування на займаній посаді, наголосив Михайло Чорний.

Присутніх на прес-конференції журналістів зацікавила назва тривалої хвороби, яка дотепер заважає Сергію

Даніліну повернутися до виконання професійних обовязків. Михайло Чорний назвати назву недуга не зміг...

Він також не відреагував на прохання прокоментувати той факт, що під час перебування на лікарняному Сергій Данілін спілкується з журналістами у своєму прокурорському кабінеті...

 

Стало відомо, що прокуратура відреагувала на численні скарги одеситів на роботу Акціонерного товариства

Одесаобленерго взимку 2005 2006 років. Встановлено, що згідно з умовами приватизації цього обєкту, значна частина прибутків мала б спрямовуватись на інвестиційну діяльність, покращення роботи технологічних циклів. Натомість колишнє  керівництво підприємства незаконно витратило 40 мільйонів гривень на закупівлю цінних паперів. За цим фактом порушена кримінальна права.

Серед найрезонансніших одеських тем - загибель людини через падіння рекламної конструкції, встановленої на паркані, що належить управлінню залізниці. Прокуратура порушила кримінальну справу. Встановлені грубі факти порушення під час розміщення рекламної конструкції без погодження з відповідними контролюючими органами. Були й технічні порушення. Місце знаходження підприємця, винного у розміщенні цієї рекламної конструкції встановлюють.

На прес-конференції згадали й Руслана Боделана. Прізвище колишнього міського голови фігурує у кримінальній справі щодо незаконного підписання угод на оренду рекламних площ фірмою Біла акація. Нині цю справу розглядає суд. Справа щодо причетності колишнього мера Одеси Руслана Боделана до цих порушень перебуває на контролі слідчих прокуратури. Для встановлення істини потрібно його допитати і почути його точку зору. Крапку можна буде поставити лише після отримання необхідних пояснень. Мова йде про те, що на угоді про оренду є підписи цілого ряду посадовців. У залежності від того, у якому порядку ці підписи ставилися, визначатиметься ступінь їхньої провини , - повідомив виконувач обовязків прокурора Одеської області.

Він також розповів, що в одеському  суді нині розглядається  кримінальна справа проти колишнього генерального директора Укрпрофоздоровниця за фактом незаконного відчуження за заниженою вартістю майна санаторію Україна та пансіонату Мирний.

 

Ігор Столяров, Одеса

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: