ТЕМА

Під орудою керманичів впевнено крокуємо в Європу

05 апреля 2023 | 19:59 , Олег Ельцов. ТЕМА

Повідомлення у ТГК Гетманцева – це насолода для кожного українця! Пане професор й знаний фахівець у царині податків й зборів вчергове порадував: протягом року Україна попри воєнні дії зробила не просто крок, а справжній стрибок до створення зеленої енергетики.


Цитата: «Попри війну Україна продовжує перевиконувати Національний план скорочення викидів від великих спалювальних установок.

У 2022 році на підконтрольній території оператори ТЕС, ТЕЦ і великих котелень здійснили емісію:

▪️40,1 тис. т пилу;

▪️203,7 тис. т діоксиду сірки;

▪️34,5 тис. т оксидів азоту.

 Якщо порівняти з регламентованими граничними обсягами на 2022 рік – це на 47,1%, 43,3% та 56,1% менше дозволених відповідно.

У рамках графіків щодо пилу торік ми вже виконали зобов’язання, передбачені на середину 2025 року, по діоксиду сірки – на четвертий квартал 2025 року, а по оксидам азоту – на кінець 2030 року.

Ураховуючи, що План відновлення України робить акцент на подальшому розвитку атомної та «зеленої» енергетики – маємо усі підстави розраховувати на те, що наш «зелений перехід» відбудеться помітно раніше, ніж прогнозували.»

Читаючи Гетманцева весь час задаюся одним запитанням: це він такий даун чи нас тримає за даунів? Пане професоре, навіть домогосподарці зрозуміло, що викиди наші ТЕЦ зменшили не всупереч війні, а саме ЗАВДЯКИ ВІЙНІ. Бо частина об’єктів електрогенерації пошкоджена, електромережі частково зруйновані, підстанції спалені, а головні споживачі – промисловість, сільгосппідприємства, домогосподарства – або зруйновані, або припинили свою діяльність. Падіння економіки за рік – понад 30%. До того ж, ми частково імпортували електроенергію з-за кордону, бо топити ті ТЕЦ нема чим.

Про який енергоперехід ви патякаєте? Те, що ви несповна розуму українці переконалися давно, але ж не розповідайте про ці «досягнення» бодай європейським партнерам, бо нам грошей не дадуть. Дурням не можна давати гроші.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

photos by Marco Glaviano

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: