ТЕМА

Справу по контрабандистах зброї передали до суду

19 июня 2007 | 16:58


           Правоохоронці Одеської області завершили розслідування та доправили до суду гучну кримінальну справу про контрабанду зброї з Республіка Молдова до України. Цим бізнесом займалося міжнародне організоване злочинне угруповання на чолі з двома мешканцями  Тирасполю, відомими у кримінальному середовищі на прізвиська Копчений та Карась. Вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухівку зловмисники ввозили з Придністровя через пункт пропуску «Гребеники» в спеціально обладнаних схованках в автомобілях. 

         Спецоперація з викриття контрабандистів тривала кілька місяців за участі фахівців Головного управління по боротьбі з організованою злочиністтю МВС України, УБОЗ ГУМВС України в Одеській області, Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України та молдавських правоохоронців. За цей час було здійсноно кілька контрольованих переміщеннь через українсько-молдавський кордон вогнепальної нарізної зброї, набоїв, здійснювалися оперативні закупівлі їх у контрабандистів.

          24 березня 2007 року за матеріалами оперативників УБОЗ, прокуратура порушила кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. ст. 201 ч. 2, 263 ч. 1, ч. 3 ст. 28 Кримінального Кодексу України (вчинення контрабанди та незаконне поводження зі зброєю  організованою групою). 

           Наразі встановлено пять епізодів злочинної діяльності учасників ОЗГ, у яких вилучено пістолети «ПМ», «ТТ» та велику кількість набоїв.

            Загалом за 5 місяців 2007 року органи внутрішніх справ вилучили з незаконного обігу майже 1500 одиниць вогнепальної зброї, понад 105 тисяч патронів, 117 гранат та майже 130 кг. вибухових речовин.

 

ПРЕС-СЛУЖБА ГУБОЗ МВС України



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

Индия. Танцовщица на ярмарке ремесленников в Чандигархе, штат Пенджаб.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: