ТЕМА

Пані мер, чи є в вас брат-мільйонер?

29 сентября 2016 | 09:59 , Сергій Григор’єв, для ТЕМИ

Як повідомили «Наші гроші», «родич мера Чугуєва виявився власником купи нерухомості по всій країні». За даними реєстру нерухомого майна, Кузьменко Сергій Миколайович має у власності нежитлові приміщення на вулиці Киргизькій у Харкові площею 2 207 кв. м. та 129 кв. м. Також у його власності є чимало нерухомості житлової. За даними ЄДР, бізнесу у Кузьменка немає, жодною підприємницькою діяльністю він не займається». Навіть при нинішніх низьких кризових цінах на нерухомість, враховуючи вартість офісних або торгових приміщень в Харкові у 750-800 доларів США за 1 м2, неважко підрахувати, що вищевказані нежитлові приміщення 1-го поверху будівлі по вул. Киргизькій у Харкові коштують близько 1 млн. 700 тис. доларів США.


За даними «Харківського антикорупційного центру», пан Кузьменко, очевидно, є рідним братом міського голови Чугуєва Галини Миколаївни Мінаєвої, народився в селі Михайлівка Шаргородського району Вінницької області (як і сама Мінаєва, що має дівоче прізвище Кузьменко), а потім переїхав до смт. Малинівка Чугуївського району.

В принципі, дай Бог йому здоров’я… Ну не підприємець Кузьменко, не наслідний принц і не поп-зірка, але ж могла людина, наприклад, наколядувати таке багатство? Ні, не могла? А може йому хтось допоміг? Наприклад, сестра…

Ось і вирішив місцевий громадський активіст Сергій Рогозін прямо запитати про це у Галини Мінаєвої. І відправив їй запит, в якому запитував:

«У зв’язку з тим, що відповідь на нижче наведені питання становить суспільний інтерес, ПРОШУ:

1.Вказати чи є у Вас родинні зв’язки з громадянином Кузьменко Сергієм Миколайовичем?  Якщо так, то яким родичем він Вам приходиться?

  1. Чи підтримуєте Ви Кузьменка С.М. матеріально?
  2. Чи підтримує Вас Кузьменко С.М. матеріально?»

Вже традиційно відповідь на запит міському голові був підписаний НЕ нею, а її заступником. І виглядало це більш схожим не на відповідь, а на залякування. Мінаєва й К. погрожували Сергію Рогозіну… Кримінальним кодексом.

«Повідомляємо, що Ваш запит не підлягає задоволенню… Ваша особиста зацікавленість приватним життям міського голови не може бути підставою для віднесення конфіденційної інформації про особу до інформації, що становить суспільний інтерес… Крім того, повідомляємо, що статтею 182 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за порушення недоторканності приватного життя».

А ось тут хотілося б розібратися.

По-перше, як випливає з юридичного коментаря до ст. 182 Кримінального кодексу України, «конфіденційною не може визнаватися інформація, яка вже раніше була оприлюднена шляхом публікації, повідомлення в засобах масової інформації чи іншим способом».

А інформація про те, що пан Кузьменко С.М., який є власником незліченної кількості нерухомості по всій Україні і при цьому – родичем мера Чугуєва Мінаєвої Г.М., була неодноразово опублікована в ЗМІ та «іншим способом» – в Інтернет-виданнях і соціальних медіа.

По-друге, відповідно до Закону України «Про інформацію», навіть «інформація з обмеженим доступом може бути поширена, якщо вона є суспільно необхідною, тобто є предметом суспільного інтересу, і право громадськості знати цю інформацію переважає потенційну шкоду від її поширення». А жителі Чугуєва дійсно БАЖАЮТЬ ЗНАТИ: чи направду скромна мер, що регулярно випрошує у міськради собі матеріальну допомогу, має рідного брата – доларового мільйонера, походження доходів якого покрито мороком?! І в даному контексті питання аж ніяк не стосується приватного життя, а зачіпає ймовірні корупційні зв’язки і спроби «відмивання» чималих грошей. Тому «шкода» від цього буде тільки одна, точніше КОРИСТЬ – з’явиться шанс, що під тиском громадськості можливий корупційний ланцюжок буде розірвано.

Нарешті, по-третє. Зауважте, Сергій Рогозін не стверджував, що Галина Миколаївна і Сергій Миколайович – рідні брат і сестра, а лише запитував про це. І, будь це не так, Г. Мінаєва цілком могла б відповісти, мовляв, ні, помилка вийшла, Кузьменко мені зовсім не брат… І пригрозити відповідальністю за поширення недостовірної інформації. Але не було такої відповіді. При цьому міськвиконком люб’язно повідомив, що існує відповідальність за порушення недоторканності приватного життя.

Звідси висновок: у правильному напрямку С. Рогозін питання задавав, тому й отримав з мерії нічим не приховану загрозу.



комментарии [1]

02.10.2016 22:51     Казимир Неверящий Ну, выяснили, что мэрша небольшого городка стибриные миллионы на братца переформила, вложив в недвижимость... И шта?! Будет тибрить дальше?
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

1993 год, Киев. Братья Кличко и неизвестный.

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: